Yüksek gereksinimli oyun oynarken sistem kapanıyor

unifying

Centipat
Katılım
21 Şubat 2023
Mesajlar
90
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yüksek gereksinimli oyun oynarken birden kasa kapanıyor ve tekrar açmak için güç düğmesine bassam da açılmıyor. Kasanın fişini çekip takınca tekrar açılıyor. Yakın zaman önce RAM işlemci anakart ekran kartı vs. değiştirdim ama PSU aynı kaldı. Bu yüzden de PSU yetemiyor diye düşünüyorum. Yakın zamanda PSU'yu değiştireceğim ama o zamana kadar oyun oynarken kasanın kapanmasını nasıl önleyebilirim? Yani güç kullanımını azaltıp oyundaki performans düşse de kapanmamasını sağlamak istiyorum. Güç seçeneklerindeki gelişmiş güç seçeneklerinden işlemci güç yönetiminden maksimum işlemci kullanımını düşürsem olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben konuyu açarken sorunun ne olduğunu az çok incelediğim diğer konulardan zaten biliyordum o yüzden pek sistem özelliklerini paylaşmaya gerek duymamıştım. Benim asıl sorduğum şey PSU'yu değiştirene kadar oynadığım oyunlarda performans düşüşü olsa da gücü nasıl azaltıp kasanın kapanmasını önleyebileceğimdi. Bu arada ekran kartının vs. kullanıldığı oyunlar oynarken kasanın kapanıp açılmaması dışında bilgisayarın ilk açıldığında mavi ekran gelme sorunu da var. Bu mavi ekran sadece bilgisayar açıldığında ilk 15 dakikada vs. geliyor sonrasında bilgisayar 24 saat de açık kalsa gelmiyor. Sanırım sorun tamamen PSU'dan kaynaklanıyor. Bu bilgisayar da yedek bilgisayarım olduğu için sanırım BIOS ve sürücüler hiç güncel değil. Nasıl güncelleyeceğimi vs. de tam olarak bilmiyorum açıkçası. Yardımcı olursanız sevinirim.
PSU özelliğine nasıl bakılıyor bulamadım ama onun dışında sistem özelliklerim:
İşlemci: Pentium(R) Dual-Core CPU E6600 @3.06GHz (2 cpus), ~3.1GHz
Bellek: 4096MB RAM.
Anakart: Pegatron IPM41-D3
DirectX sürümü: DirectX 11.
Ekran kartı: ATI Radeon HD 3450.
Sürücü sürüm: 8.632.1.2000
Sürücü modeli: Wddm 1.1
BIOS Sürümü/Tarihi: IPM41-D3_gs 0100, 24.04.2010

Mavi ekran sorunun tamamen PC'nin bir anda kapanmasından kaynaklı, depolama aygıtın her defasında tarama yapıyor büyük ihtimalle, dosyaların bütünlüğü bozuluyor, eğer HDD kullanıyorsan ileride bad sectör oluşturma ihtimali bile var, bilgim dahilinde oyunlarda ekran kartının çekeceği gücü azaltamıyor, minimum bir limiti var, ama Overclock'la yükseltebiliyoruz, tabii destekliyorsa, anakartın Pegatron IPM41-D3, bir masaüstü bilgisayar anakartı. Intel G41 yonga seti kullanır ve LGA 775 soketi ile Intel Core 2 Quad, Core 2 Duo, Pentium Dual-Core, Celeron Dual-Core, Celeron işlemcileri destekler. Anakart, 2 adet DDR3 yuvası sağlar ve maksimum 8 GB RAM desteği sunar. Ayrıca, 1 adet PCI-e X16 slotu, 1 adet PCI-e X1 slotu, 2 adet PCI slotu, 4 adet SATA portu ve 8 adet USB 2.0 portu bulunur. Orta seviye bir masaüstü bilgisayar için iyi bir seçim olabilir. 2010'da çıkıp Windows 10'uda destekler, eğer sisteminde Windows 10 varsa Update ile driverlarını güncelleyebilirsin, ama ancak anakartın yaşlılığı nedeniyle bazı sürücülerin Windows 10 ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Ve tavsiyem eğer Windows 10 kullanmıyorsan driverları üreticinin sitelerinden teker teker kur, marka model olarak araştırarak, driver programlarını kullanma dostum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı