Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlik neden çıktı?

Bana göre Avrupa'da beleş geçinen hiçbir vasfı olmayan bize sınır olduğu ve Hristiyan olduğu için AB'ye alınan bir ülke Yunanistan, ve ne kadar AB'de olsalar da AB'nin en İQ seviyesi düşük ülkelerinden birisi, ben ciddiye almıyorum o ülkeyi.
 
Yunanistan'ın başındaki iktidar parti muhafazakar, Hristiyan demokrasi taraftarı. Dedikleri gibi seçim yaklaşıyor ve oy toplamak için kendi çaplarında gaza geliyorlar. Askeri güç olarak kendileri de biliyorlar zaten Türkiye'ye karşı koyamayacaklarını bu yüzden Amerika'dan destek alıyorlar. Ki zaten Amerika dış işleri senatörlerinden biri de Türkiye-Yunanistan olayında tarafsız değil Yunanistan taraflı olduklarını belirtti.

Komple düşünecek olursak yıllardır süren bir Türk-Yunan çatışması var. Bazı kişilere göre de bu iki millet kültürel olarak çok benzer ve beraber yaşamalı. Buna da Helenotürkizm deniyor. Hatta bundan 8-9 yıl önce Yunanistan borç krizi patlak verdiğinde Yunan yetkililerden bazıları Türkiye ile konfederasyonu destekliyordu. Konfederasyonda zamanındaki Sırp-Karadağ yani son Yugoslavya tarzı bir şey. İki ülke içte kendi politikalarını benimsiyor dışta ortak tarzı düşünebilirsiniz. Bu iki ülke de birleştiğinde "Türkiye-Yunanistan" Orta Doğuda oldukça güçlü bir devlet haline geliyordu. Tabii bu olay imkansıza yakın. İki millet kültürel olarak benzese de günümüzde çok zıtlar.

Tam konuya gelirsek Yunanistan'ın bu haliyle Türkiye gibi Avrupa'nın en güçlü NATO'nun 2. en güçlü ordusuna karşı durması saçma. Hele bir de Avrupa'nın sevilmeyen evladı iken. Bence yapmaları gereken Türkiye'nin istediklerini kendilerine uygun olacak şekilde yerine getirmeleri. Amerika dedikleri ülkeye güvenirlerse onlar için daha kötü sonuçlar doğabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı