Yurt dışına öğrenci olarak nasıl gidilir?

Hocam merhaba C tipi mi yoksa D tipi mi vizeye başvurdunuz? Alt kategori olarak neyi seçtiniz? Ben uzun dönem Erasmus vize randevusu almaya çalışıyorum fakat randevu bulmak imkansız gibi duruyor şu anda.

Hocam kendiniz denemeyin bizim tanıdığımız bir danışmanlık vardı onlar almıştı şu an pasaportun eve gelmesini bekliyorum. D tipi seçiceksiniz ilk baştaki olması lazım ondan sonra eğitimine yeni başlayan ve 1. sınıf olması lazım o arada siz de deneyin ama danışmanlık olmadan zor.

Hocam kendiniz denemeyin bizim tanıdığımız bir danışmanlık vardı onlar almıştı şu an pasaportun eve gelmesini bekliyorum. D tipi seçiceksiniz ilk baştaki olması lazım ondan sonra eğitimine yeni başlayan ve 1. sınıf olması lazım o arada siz de deneyin ama danışmanlık olmadan zor.
Peki danışmanlığı nereden aldınız hocam ve ne kadar sürede randevu ayarladılar ? Birde problem olmazsa ne kadar ücret ödediniz ?

Bence kafan basıyorsa sayısal en mantıklısı dile falan geçme.

İyi bir üniversiteye gidip oradaki profesörlerin yardımı ile gidebilirsin ya da bazı şirketler oluyor yurt dışındaki sınav için belirli bir ücret veriyorsun gerekli bağlantıları yapıyorlar sınava giriyorsun kazanırsan da gitme hakkı elde ediyorsun ama gidebilmek için banka hesabında en az 8-10k euro arası bir para görmek istiyorlar gideceğin yerden yere göre değişiyor genelde daha fazla para görmek istiyorlar.
Konuya yeniden göz atarken gözüme çarptı.
Doğru iyi bir ünive gidip orada biraz daha kendini geliştirip(istedikleri sınavlardan daha yüksek puan alma, extra curricilar aktivite vs kasarsın) yardımcı olabilecek bi hoca bulup referans olmasını isteyebilirsin. Hocayla research yaparsan katkısı çok oluyor. ABD için konuşuyorum. Avrupa'da girmek kolay okumak zor. ABD'de üniversiteden üniversiteye değişiyor. Bi de bu dediğim üniv.den üniv.e göre değişir. Bazıları kabul etmeyebiliyormuş. Ama genelinde neden işte hazırlığa kaldığını vs. açıklaman gerekiyor. Boş yatarsan doğru düzgün bir şey yapmazsan negatif etkisi olur.
Bi de İtalya olayı var. Evet burs veriyor diye duydum bende maddi durumu yetersizlere.
Ama vize sıkıntısı mı ne çıkarıyordu. SOnra ne oldu bilmiyorum. Youtube'da bak böyle şeylere.
İyi bilgilendirici videolar var. Bi de İtalya için diyorum. Oraya çok Türk gittiği için cüzi miktara rehberlik yapanlar oluyormuş. İyi araştır. İlla firmalara binlerce euro vermen gerekmiyor.
Ya çok başarılı biri değilsen her türlü para şart gibi ya. ABD'de need blind üniv.ler oluyor. Maddi durumun yetersizse paranı vs. veriyor ama çok çalışmak gerekiyor. Ama bu üniv.lerin de sayısı az. Hard, MIT gibi üniv.ler.
Ekşi'de biri yazmış. Sitelerinden kontrol edersin. SSS kısımlarını iyi oku. massachusetts institute of technology
Bir de istersen Japonya'daki üniv.leri debir araştır istersen. Ben bir ara bakıyordum da.
Mesela Tokyo Üniversitesi'ne kabul alırsan hazırlıkta Japonca öğreniyorsun. Akademik dili Japonca tabii. Ama okul ücretsiz oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı