Yurt parası mı vermek vs kayıt parası vermek

Chamond

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene YKS'ye girdim ve tercihlerimi yapmıştım, ancak tercih süresinin 4 Ağustos'a kadar uzatıldığını gördüm ve bu süreçte bilgi alışverişi yapmak için size de sormak istedim. Normalde Gümüşhane'yi yazdım, bir devlet okulu. Fakat yurt masrafı, yeme-içme derken, kendi şehrimdeki bölümün %50 burslu olanını yazmanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Yıllık ücreti 90 bin TL. Sizce Gümüşhane'ye mi gitmeliyim yoksa şehrimde mi kalmalıyım? Burada kalırsam sadece yol ücretine para vereceğim ya da tam burslu kazanma ihtimalim de var, ancak düşük bir ihtimal.

Merhaba, bu sene YKS'ye girdim ve tercihlerimi yapmıştım, ancak tercih süresinin 4 Ağustos'a kadar uzatıldığını gördüm ve bu süreçte bilgi alışverişi yapmak için size de sormak istedim. Normalde Gümüşhane'yi yazdım, bir devlet okulu. Fakat yurt masrafı, yeme-içme derken, kendi şehrimdeki bölümün %50 burslu olanını yazmanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Yıllık ücreti 90 bin TL. Sizce Gümüşhane'ye mi gitmeliyim yoksa şehrimde mi kalmalıyım? Burada kalırsam sadece yol ücretine para vereceğim ya da tam burslu kazanma ihtimalim de var, ancak düşük bir ihtimal.
Eğer fiyat konusunda nerdeyse aynı iselsr bence şehirde kalmanız daha mantıklı.

Ben olsam ve maddi açıdan tamamen aynılarsa şehir dışına giderim.
Şehir dışındaki üniversite eğer daha iyi değilse bile başımın çaresine bakabiliyor olmayı öğrenmek isterim.

Kendi şehrindekine gidebiliyorsan bence ona gitmelisin.Başının çaresine bakabilmeyi öğrenirsin güzellemelerine kanma bence.
Ev kiralayabilecek imkanın varsa gidilir şehir dışına ama extra lüks bir yurt değilse kesinlikle eziyet.

Bunu senin soruna karşılık böyle söylüyorum normalde şehir dışında daha kaliteli bir eğitim alınacaksa o tercih edilmelidir.

Yıllık 90 bin TL'ye başka şehirde de okunabilir. Sırf para hesabıyla böyle ayrım yapmak bence doğru değil. Bulunduğun şehirde üniversite okumak lise 5'ten devam etmek gibi hissettirir, bunu da düşünmelisin. 2 üniversiteyi de derinlemesine araştır, ulaşım şartları, üniversite imkanları gibi her detayı iyice karşılaştır.

Ben üniversitedeyken yurdum okula yürüme mesafesindeydi. Benim memleketimden bir çocuk geldi, yürüyerek okula gidip geliyordu ama hiç memnun değildi, aile evinden kopamamıştı. Sonraki yıl bulunduğu şehirdeki üniversiteye geçti ama hiç memnun kalmadı, günde 1 saat gidiş 1 saat geliş yorucu olduğunu söylemişti, direkt söylememişti ama normal üniversite durumundan çıkıp lise sistemi gibi aile evinden okumaktan da pişman olduğunu belli etmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı