Z kuşağı neden saygısız?

Teoride sen haklı olabilirsin ama pratikte ben haklı olduğumu düşünüyorum. Benim kuşağımdan olup ta şuan öğretmen olanlar genelde benim gibi düşünüyor. Ne zaman eski okulumu ziyarete gitsem öğretmenlerimden de benzer şeyleri duyuyorum. Mesele öğrenciyi dövmek değil. Öğrenciye yapacağı bir davranış sonunda ne ceza alacağını bilmesi ve ona göre yapmaktan vazgeçmesi. Bir nevi kısas mantığı.
Biz hocaları-öğretmenleri kutsallaştırmadık. Sadece büyüklerimize karşı saygılıydık. Bu eğitmen ise bir tık fazlaydı o kadar. Bizde kimse hoca için hele vursun bakalım o zaman neler oluyor şeklinde tehditkâr bir cümle etmezdi mesela.
Saygı yönünde sorun yok. Saygı duyulacak kişilere biz de sonuna kadar saygı duyarız. Benim de çok saygı duyduğum, görevini çok iyi yapan hocalarım oldu. Lakin bir hocanın her ne şarttan olursa olsun bir öğrenciye vurma hakkı yok, eğer böyle bir hakkı olsa yine bir şey demem. Fakat böyle bir hakkı yokken vurursa; o zaman karşılığını yaptığına göre alır. Biz onların haklarına, onlar da bizlerin haklarına saygı duyduktan sonra sorun yok.

Bizden önceki kuşaklarda "saygı" kavramının yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Bir kişiye sırf yaşça büyük diye saygı duymak çok mantıklı değil. Z kuşağı olarak biz kişinin yaşından çok karakterine saygı duymayı uygun buluyoruz, doğrusu da bu olmalı zaten. Yaşı büyük olup aklı küçük olan çok insan var, haberlerde de görüyoruz her gün. Umarım anlatabilmişimdir. İyi forumlar.

Saygı yönünde sorun yok. Saygı duyulacak kişilere biz de sonuna kadar saygı duyarız. Benim de çok saygı duyduğum, görevini çok iyi yapan hocalarım oldu. Lakin bir hocanın her ne şarttan olursa olsun bir öğrenciye vurma hakkı yok, eğer böyle bir hakkı olsa yine bir şey demem. Fakat böyle bir hakkı yokken vurursa; o zaman karşılığını yaptığına göre alır. Biz onların haklarına, onlar da bizlerin haklarına saygı duyduktan sonra sorun yok.

Bizden önceki kuşaklarda "saygı" kavramının yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Bir kişiye sırf yaşça büyük diye saygı duymak çok mantıklı değil. Z kuşağı olarak biz kişinin yaşından çok karakterine saygı duymayı uygun buluyoruz, doğrusu da bu olmalı zaten. Yaşı büyük olup aklı küçük olan çok insan var, haberlerde de görüyoruz her gün. Umarım anlatabilmişimdir. İyi forumlar.
Kendinden büyük kişinin yaşına değil, onun bilgi ve tecrübesine saygı duyuyorsun. Biyolojik olarak vücudunun yaşlanmış olması tabi ki saygı gerektirmeyebilir. Eğitim seviyesinin, saygı seviyesinin ve disiplin seviyesinin en yüksek olduğu kurum askeriyedir. Benim anlatacaklarım bu kadar. Anlamak isteyen anlar.

Z kuşağı genel olarak neden saygısız?

Açıkçası, yeri geldiğinde oturup kalkmasını bilen bir insanım, saygısız olduğumu düşünmüyorum, bu konuyu üstüme alınmadım :)

Z kuşağı saygısız değil sadece bir kişi onlardan erken doğdu diye ona saygı göstermeyi saçma buluyorlar ki bu normal.
Bu yorum haklı fakat belirli bir yere kadar. Ben Z kuşağıysam ve karşımdaki bir X veya Y saçma bir düşünceyi savunuyorsa saygı duymam. Saygı çok önemli bir şey saygı olmazsa toplum yaşanılmaz bir hal alır her anın bi bullylenme toxiclik falan filan . TR şuanda çok toxic mesela sebebi de cahil kesim. Artık gençlerin bir sabrının kaldığını düşünmüyorum hepsi birer kamikaze gibi. Büyüklere saygı göstermek iyi bir şey ama büyüklerin de küçüklerin saygısını kazanması önemli. Ben elin 7 kat krosuna sırf benden büyük diye saygı göstermem şahsen.

Bence kavram karmaşası yaşıyorlar. Toplumsal manevi milli değer eğitimi verilmiyor. Maddi olarak her istediklerini sağlamaya çalışıyorlar. Çocuk yokluk görmeyince kuduruyor. Küçük dağları kendilerinin yarattığını sanıyor. Bunu normalleştiriyor ve biri yanlış yaptığını söylediğinde bunu anlamıyor çünkü kendince haklı olarak herkesin böyle olduğunu sanıyor. Şuçlu ailelerdir.

Bu yorum haklı fakat belirli bir yere kadar. Ben Z kuşağıysam ve karşımdaki bir X veya Y saçma bir düşünceyi savunuyorsa saygı duymam. Saygı çok önemli bir şey saygı olmazsa toplum yaşanılmaz bir hal alır her anın bi bullylenme toxiclik falan filan . TR şuanda çok toxic mesela sebebi de cahil kesim. Artık gençlerin bir sabrının kaldığını düşünmüyorum hepsi birer kamikaze gibi. Büyüklere saygı göstermek iyi bir şey ama büyüklerin de küçüklerin saygısını kazanması önemli. Ben elin 7 kat krosuna sırf benden büyük diye saygı göstermem şahsen.
Çok doğru bir yanıt.

Bende z kuşağıyım büyüğüm bana saygısız olursa bırakın saygısızlık yapmayı onu orda döverim bile ben kimseden üstün değilim kimsede benden üstün değil hayırdır hakkını savunmak ne zamandır saygısızlık?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı