- Makaleler
 - 3

Daha fazla  

- Meslek
 - Front-End Developer

Saygı yönünde sorun yok. Saygı duyulacak kişilere biz de sonuna kadar saygı duyarız. Benim de çok saygı duyduğum, görevini çok iyi yapan hocalarım oldu. Lakin bir hocanın her ne şarttan olursa olsun bir öğrenciye vurma hakkı yok, eğer böyle bir hakkı olsa yine bir şey demem. Fakat böyle bir hakkı yokken vurursa; o zaman karşılığını yaptığına göre alır. Biz onların haklarına, onlar da bizlerin haklarına saygı duyduktan sonra sorun yok.Teoride sen haklı olabilirsin ama pratikte ben haklı olduğumu düşünüyorum. Benim kuşağımdan olup ta şuan öğretmen olanlar genelde benim gibi düşünüyor. Ne zaman eski okulumu ziyarete gitsem öğretmenlerimden de benzer şeyleri duyuyorum. Mesele öğrenciyi dövmek değil. Öğrenciye yapacağı bir davranış sonunda ne ceza alacağını bilmesi ve ona göre yapmaktan vazgeçmesi. Bir nevi kısas mantığı.
Biz hocaları-öğretmenleri kutsallaştırmadık. Sadece büyüklerimize karşı saygılıydık. Bu eğitmen ise bir tık fazlaydı o kadar. Bizde kimse hoca için hele vursun bakalım o zaman neler oluyor şeklinde tehditkâr bir cümle etmezdi mesela.
Bizden önceki kuşaklarda "saygı" kavramının yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Bir kişiye sırf yaşça büyük diye saygı duymak çok mantıklı değil. Z kuşağı olarak biz kişinin yaşından çok karakterine saygı duymayı uygun buluyoruz, doğrusu da bu olmalı zaten. Yaşı büyük olup aklı küçük olan çok insan var, haberlerde de görüyoruz her gün. Umarım anlatabilmişimdir. İyi forumlar.