Daha fazla
Hocam bildirim geldikçe konuya bakıyorum bende ama katiplik ile büro personeli arasında bir karşılaştırma yazmışsınız tam anlayamadım. Genel olarak ikisi de memurluk ve aldığı maaşların benzer olduğunu biliyorum ancak yapılacak iş ya da zorluk hakkında bir fikrim yok. Hatta alınan maaşlar bile benzer olmayabilir ama bu iki memurluk arasında büro personeli arasında neden kalmalıyız ?KPSS ortaöğretim diğer ön lisans ve lisansa göre daha kolay, keza 25 matematik yapıyorsanız puanı dert etmenize gerek yok. Katip olmak istiyorsanız daktilo belgesi ya da bilgisayar işletmenliği sertifikası almanız gerekiyor. Üniversite mezunları içinde bilgisayar dersini aldığına dair transkript ile belgelemeniz gerekiyor.
Q klavye ile haşır neşirseniz onunla çalışmaya devam edin bir önceki sayfada diğer arkadaşa süreçten bahsetmiştim. KPSS'den iyi bir puan alırsanız belki katiplik değil merkezi atamadan daha güzel büro memurluğunu da kazanabilirsiniz. 25 matematik neti yapan için katiplik mesleğini baz almamalısın bence. Yine de bahsedeyim kardeşim sana aklında sorun kalmasın. Katiplik batı illerinde 72 ila 75 puan ile kapatırken doğu illerinde 70'e kadar iniyor. Tabii bunun kontenjan ile de bağlantısı var.
Samsun adliyesi 118 kelime ile kapatıyorken atıyorum Van adliyesi 90 kelime ile kapatıyor, eğer 3 dakikada metinleri 70-80 yazıyor isen Q klavye ile çalışarak 120-130 bandına çıkarsın.