Zabıt katipliği için kaç kelime yazılır?

KPSS ortaöğretim diğer ön lisans ve lisansa göre daha kolay, keza 25 matematik yapıyorsanız puanı dert etmenize gerek yok. Katip olmak istiyorsanız daktilo belgesi ya da bilgisayar işletmenliği sertifikası almanız gerekiyor. Üniversite mezunları içinde bilgisayar dersini aldığına dair transkript ile belgelemeniz gerekiyor.

Q klavye ile haşır neşirseniz onunla çalışmaya devam edin bir önceki sayfada diğer arkadaşa süreçten bahsetmiştim. KPSS'den iyi bir puan alırsanız belki katiplik değil merkezi atamadan daha güzel büro memurluğunu da kazanabilirsiniz. 25 matematik neti yapan için katiplik mesleğini baz almamalısın bence. Yine de bahsedeyim kardeşim sana aklında sorun kalmasın. Katiplik batı illerinde 72 ila 75 puan ile kapatırken doğu illerinde 70'e kadar iniyor. Tabii bunun kontenjan ile de bağlantısı var.

Samsun adliyesi 118 kelime ile kapatıyorken atıyorum Van adliyesi 90 kelime ile kapatıyor, eğer 3 dakikada metinleri 70-80 yazıyor isen Q klavye ile çalışarak 120-130 bandına çıkarsın.
Hocam bildirim geldikçe konuya bakıyorum bende ama katiplik ile büro personeli arasında bir karşılaştırma yazmışsınız tam anlayamadım. Genel olarak ikisi de memurluk ve aldığı maaşların benzer olduğunu biliyorum ancak yapılacak iş ya da zorluk hakkında bir fikrim yok. Hatta alınan maaşlar bile benzer olmayabilir ama bu iki memurluk arasında büro personeli arasında neden kalmalıyız ?

Hocam bildirim geldikçe konuya bakıyorum bende ama katiplik ile büro personeli arasında bir karşılaştırma yazmışsınız tam anlayamadım. Genel olarak ikisi de memurluk ve aldığı maaşların benzer olduğunu biliyorum ancak yapılacak iş ya da zorluk hakkında bir fikrim yok. Hatta alınan maaşlar bile benzer olmayabilir ama bu iki memurluk arasında büro personeli arasında neden kalmalıyız?

Büro Personeli merkezi atamadan puan üstünlüğüne göre atanıyor. Katiplik gibi uzun bekleme süreci yok. Katiplik biraz stresli meslek dava dosyaları ile uğraşıyorsun sonuç olarak. Arkadaşımızın da matematik netleri yüksek 70 alan çoğu kişi katipliğe başvuruyor fakat 85 üstü puan alırsa Büro Personelini kovalaması daha mantıklıdır. Katiplikten 1 tık daha rahattır yani.

Büro Personeli merkezi atamadan puan üstünlüğüne göre atanıyor. Katiplik gibi uzun bekleme süreci yok. Katiplik biraz stresli meslek dava dosyaları ile uğraşıyorsun sonuç olarak. Arkadaşımızın da matematik netleri yüksek 70 alan çoğu kişi katipliğe başvuruyor fakat 85 üstü puan alırsa Büro Personelini kovalaması daha mantıklıdır. Katiplikten 1 tık daha rahattır yani.
Hocam hayırlı olsun öncelikle göreviniz. Benim bu konularda hiç bilgim yok birkaç şey sormak istiyorum size. Lise kpss ile üni kpss den memur olunca ortalama ne kadar fiyat farkı oluyor? Şu an itibariyle yeni başlayan katipler en az ne kadar alıyor? Özel değilse siz ne kadar alıyorsunuz şu an? Sizi zorluyor mu göreviniz şu an için? Bir de ben şu an normal kelime testi yapınca dakika da 70 80 arası yazıyorum ama galiba katiplik sınavında kelimeler daha zor. Çok soru sordum kusura bakmayın.

Hocam hayırlı olsun öncelikle göreviniz. Benim bu konularda hiç bilgim yok birkaç şey sormak istiyorum size. Lise kpss ile üni kpss den memur olunca ortalama ne kadar fiyat farkı oluyor? Şu an itibariyle yeni başlayan katipler en az ne kadar alıyor? Özel değilse siz ne kadar alıyorsunuz şu an? Sizi zorluyor mu göreviniz şu an için? Bir de ben şu an normal kelime testi yapınca dakika da 70 80 arası yazıyorum ama galiba katiplik sınavında kelimeler daha zor. Çok soru sordum kusura bakmayın.
Lise mezunu ile Üniversite mezunu arasında maaş farkı oluyor fakat şuan net bir rakam vermem yanlış olur. Kadro derece / Sözleşmeli ya da Kadrolu Memur muhabbeti var. Kabaca en düşük memur maaşı 22bin₺ bana yatan para 20bin küsür ama bu maaş ay ilerledikçe azalır vergiden dolayı. Tabi ki de büyükşehir de görev yapan memurlar +500₺ fark veriliyordu en son şuan ne kadar bilmiyorum. Zorlanıyor muyum kişiye göre değişir her işin kendi zorluğu vardır ve ilk zamanlarda herkes biraz zorlanır :D Dakika 'da 70 80 kelime yazıyorsanız 3 dakikalık daktilo metinlerinde ortama 120-140 arası yazarsanız. Kelime kelime yazmak daha kolay önemli olan metin yazmak ve adli terimleri yazabilmek 10fastfingers gibi tarzı siteler yanıltmasın sizi hocam ben klavye sınavına hazırlanırken o tarz çalışmaları sadece elimi ısındırmak için kullanıyordum. Tıbbı sekterlik için nasıl tıbbi metinler yazılıyorsa katiplik içinde adli terimler içeren metinleri yazmanız sizin için büyük bir fayda sağlayacaktır.

Lise mezunu ile Üniversite mezunu arasında maaş farkı oluyor fakat şuan net bir rakam vermem yanlış olur. Kadro derece / Sözleşmeli ya da Kadrolu Memur muhabbeti var. Kabaca en düşük memur maaşı 22bin₺ bana yatan para 20bin küsür ama bu maaş ay ilerledikçe azalır vergiden dolayı. Tabi ki de büyükşehir de görev yapan memurlar +500₺ fark veriliyordu en son şuan ne kadar bilmiyorum. Zorlanıyor muyum kişiye göre değişir her işin kendi zorluğu vardır ve ilk zamanlarda herkes biraz zorlanır :D Dakika 'da 70 80 kelime yazıyorsanız 3 dakikalık daktilo metinlerinde ortama 120-140 arası yazarsanız. Kelime kelime yazmak daha kolay önemli olan metin yazmak ve adli terimleri yazabilmek 10fastfingers gibi tarzı siteler yanıltmasın sizi hocam ben klavye sınavına hazırlanırken o tarz çalışmaları sadece elimi ısındırmak için kullanıyordum. Tıbbı sekterlik için nasıl tıbbi metinler yazılıyorsa katiplik içinde adli terimler içeren metinleri yazmanız sizin için büyük bir fayda sağlayacaktır.
Hocam en düşük memur maaşı 22k iken size nasıl 20k yatırıyorlar? Birde maaş ilerledikçe azalır da demişsiniz burayı da tam anlayamadım. Her yıl ya da her 6 ayda bir kademen arttıkça maaşların arttığını biliyorum ben ama.

Son düzenleme:
Hocam en düşük memur maaşı 22k iken size nasıl 20k yatırıyorlar? Birde maaş ilerledikçe azalır da demişsiniz burayı da tam anlayamadım. Her yıl ya da her 6 ayda bir kademen arttıkça maaşların arttığını biliyorum ben ama.
22K evli ve çocuklu birey için o yüzden. Maaş ilerledikçe azalıyor çünkü maaşlardan vergi kesiliyor bundan bahsetmiştim. Çalışan arkadaşlar dediğimi anlayacaktır.

22K evli ve çocuklu birey için o yüzden. Maaş ilerledikçe azalıyor çünkü maaşlardan vergi kesiliyor bundan bahsetmiştim. Çalışan arkadaşlar dediğimi anlayacaktır.
merhaba hocam kusura bakmayın konunun üzerinden bayağı zaman geçmiş ama sormak istediğim birkaç şey var sorabilir miyim müsaadenizle

Tabii ki mesai sonrası cevaplarım.
vakit ayırdığınız için teşekkür ederim :) halihazırda önlisans bilgisayar programcılığı okumaktayım bilgisayarla fazla içli dışlı olmama rağmen bölümümü devam ettirmek istemediğim hissindeyim. anadolu lisesi çıkışlı olmam katiplik için dezavantaj sağlar mı, şu an q klavyede 100 110 bandında yazıyorum yeterli düzeye gelebilir miyim sizce, kpss ortaöğretim 75 80 alsam yeterli midir, ve malum konu torpil gözümü çok korkutuyor sizce şu an bölümümü bırakıp katiplik için uğraş vermem mantıklı mıdır

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı