Zabıt katipliği için kaç kelime yazılır?

@Prod1gy hocam klavye sınavında çok bekleme oluyor mu?

Sınav saatinden 30 dk sonra girmiştim ben sınava 300 kişi idik.

Merhaba hocam KPSS ortaöğretim 85 puan ile katiplikte klavyeye çağrıldım daha önce hiç kaç yazdığımı test etmemiştim bir deneyeyim dedim ve 110 115 arası yazıyorum cumartesi günü sınavım var kalan 4 günde 110 115 kelimeyi 130 140 civarına çıkarabilir miyim yoğun bir çalışmayla.

Size bağlı ama olur ben iki hafta kala 20-30 kelime koydum üstüne.

120 civarı kelimeyle kalma ihtimalim var mı mülakata hocam siz 118 yazmışsınız sanırım ben de o kadar yazsam kalabilir miyim?
110/120 ve üstü genelde geçebilirim gözüyle bakılan kelime sayısıdır. Ama diğerlerinin performansı bu işi değiştireceğinden kesin bir cevap bulamazsın buna.

110/120 ve üstü genelde geçebilirim gözüyle bakılan kelime sayısıdır. Ama diğerlerinin performansı bu işi değiştireceğinden kesin bir cevap bulamazsın buna.

110 120 arası yazıyorum hocam kalan günlerde 130 civarına çıkmak için çabalayacağım ne kadar çok yazsam o kadar iyi teşekkür ederim cevap için.

120 civarı kelimeyle kalma ihtimalim var mı mülakata hocam siz 118 yazmışsınız sanırım ben de o kadar yazsam kalabilir miyim?

Normalde ben 130-140 hatta bazı metinlerde 150 kelime yazıyordum fakat sınav heyecanından 118'e düştüm :D Evde 120 basıyorsun sınavda o düşer onu söyleyeyim.

@Prod1gy hocam sınavda sizce doğru yazmaya özen göstermek mi yoksa hızlı hızlı ve hata durumunda direkt space basmak daha mantıklı olur?

@Prod1gy hocam sınavda sizce doğru yazmaya özen göstermek mi yoksa hızlı hızlı ve hata durumunda direkt space basmak daha mantıklı olur?

Satır atlamadığın sürece mantıklı ama ya satır atlarsan :D benim size önerim bir ritim yakalayıp yazmak sırf hızlı yazacağım diye hata yaparsın gerek yok. Ben sınav esnasında heyecanımı yenmek için en başta bir tık yavaş sonra el alıştıkça hızlandım. Ha belki de bir tık daha hızlı yazsaydım 118'de kalmazdım. Daha fazla da yazabilirdim ya da satır atlasaydım komple sınav yanacaktı. Sakin isen sınav esnasında sıkıntı olmaz. Mesela yanımdaki kız öyle bir basıyordu ki klavyeye sandım ki 300 kelime yazdı. Sonra 90 kelime bile yazamadı.

1-) mutlaka sakin ol ve ritimli yaz, fazla hızlı yazarsan mutlaka yanlış yazarsın. Sen kendi ritmini bulman lazım zaten elin ısındıkça bir tık hızlanıyorsun orada.
2-) kısa kelimeleri düzelt, uzun kelimeleri boş ver sıradaki kelimeyi yaz.

Ha atanırsanız da haberin verin o kadar mesaimiz var 😁

Satır atlamadığın sürece mantıklı ama ya satır atlarsan :D benim size önerim bir ritim yakalayıp yazmak sırf hızlı yazacağım diye hata yaparsın gerek yok. Ben sınav esnasında heyecanımı yenmek için en başta bir tık yavaş sonra el alıştıkça hızlandım. Ha belki de bir tık daha hızlı yazsaydım 118'de kalmazdım. Daha fazla da yazabilirdim ya da satır atlasaydım komple sınav yanacaktı. Sakin isen sınav esnasında sıkıntı olmaz. Mesela yanımdaki kız öyle bir basıyordu ki klavyeye sandım ki 300 kelime yazdı. Sonra 90 kelime bile yazamadı.

1-) mutlaka sakin ol ve ritimli yaz, fazla hızlı yazarsan mutlaka yanlış yazarsın. Sen kendi ritmini bulman lazım zaten elin ısındıkça bir tık hızlanıyorsun orada.
2-) kısa kelimeleri düzelt, uzun kelimeleri boş ver sıradaki kelimeyi yaz.

Ha atanırsanız da haberin verin o kadar mesaimiz var 😁

Tevsiyeler için sağ olun hocam🙏 atanırsam yazarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı