Zamanda Yolculuk - Geriye Doğru, Hipotezlerim Var!

Ahmet Özbey

Hectopat
Katılım
15 Ekim 2016
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar hemen konuya giriyim. Hipotezim şu:

Eğer vücüt faaliyetlerini kaydeden biyolojik bir saat yapılırsa geriye doğru zamanda yolculuk mümkün olabilir. Hani deriz ya keşke bir daha yapsak dediğimiz anlar olur ya onun için bu düşüncem. Eksiklerim varsa lütfen söyleyiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanda başka bir ana gitmek belki mümkün olabilir ama sadece ileri yöne doğru. Geriye gitmek imkansızdır. Mesajınızda vücut faaliyetlerini kaydeden biyolojik bir saat yapılırsa zamanda geriye gidebiliriz demişsiniz ama bu saat icat edilse dahi maalesef yine mümkün değil. Sebebi ise Taşkın Tuna'nın da dediği gibi zamanda geriye gitmeniz için geriye doğru gittiğiniz zamanın aynı şekilde var olması gerekir. Yani şu anda 02.01.2018 tarihindeyiz ve diyelim ki 02.01.2017 tarihine dönmek istiyoruz. Bunun için hem o ana gitmeye yarayan bir teknoloji gerekecek hem de o anın bir yerde yahut bir başka bir evrende var olması gerekecektir. 1 yıl içerisinde çok şey değişti: Dünya'nın ve Güneş'in hatta bulunduğumuz galaksinin Orion Kolu'nda yer alan Güneş Sistemi'nin kendisi ve gezegenleri dahi tamamen değişti. Hem yaşlandı hem konum değiştirdi hem de dış yüzey ve çekirdeklerinde birtakım değişiklikler cereyan etti.

Sözün özü son pişmanlık fayda etmez, zamanda da geriye dönülmez.
 
Aslında olabilir ama geleceğini de değiştirmiş olacaksın. Yani geçmişe gitmeden önceki haline, geçmişe gittikten sonra bir daha ulaşamayacaksın. Farklı evrendeki versiyonundan devam edeceksin.
 
Zaman lineer bir büyüklük olmadığı için zamanda geri gitmek mümkün değil. Zaten kendisi göreli bir büyüklüktür. Einstein'ın rölativite teorisi bu konuyu çok güzel açıklayan bilgiler içeriyor. İncelemediyseniz şiddetle tavsiye ederim.
Bahsettiğiniz
saatin nasıl çalışacağını da anlayamadım biraz daha açıklamanız mümkün müdür?
 
Bana göre zaman geri gitmez fakat belki belirli bir noktadan yeniden başlanılabilir ve bu sayede hali hazırda olan zamana göre değişik bir şekilde giden farklı bir zaman dilimi olabilir. Ama bu zamanda geri gidilebileceği anlamına gelmez, zamana geçmişteki bir noktadan başlayıp paralel bir zaman dilimi, boyut ( her neyse artık ) gibi bir kavramdan yaşama farklı bir olaylar zincirinden bakılabilir. Senin fikrine gelirsek senin dediğin cihaz başarılı olursa zamanda bir etki yaratamayacağı için sadece sen bu faaliyetleri geri hatırlar ve yaşarsın ( ama sadece kendi hayalinde ). Ki bu da bana göre çok bir işe yaramaz.
 
Zaman lineer bir büyüklük olmadığı için zamanda geri gitmek mümkün değil. Zaten kendisi göreli bir büyüklüktür. Einstein'ın rölativite teorisi bu konuyu çok güzel açıklayan bilgiler içeriyor. İncelemediyseniz şiddetle tavsiye ederim.
Bahsettiğiniz
saatin nasıl çalışacağını da anlayamadım biraz daha açıklamanız mümkün müdür?
Öncelikle vücutlara çipler yerleştirilecek.Ve bütün vücut faaliyetleri kayıt altına alıncak.Saniyesi saniyesine.
 
Sevgilinle öpüştüğün o ilk anı hatırlamak isteyeceksin. Fakat buna benzer bir şey göreceksin. Ne anlamı var ki?
 

Dosya Ekleri

  • img.jpg
    img.jpg
    4,3 KB · Görüntüleme: 95
Bana göre ileri zamana gidilebilir ama geriye gidilemez. Zamanda yolculuğu yapabilmek için zamanı bükebilmeyi öğrenebilmeliyiz. Bunun için kara deliklerin çok daha ayrıntılı incelenmesi lazım. Şuan bizim bilmediğimiz çokça teknoloji var. Hayal bile edemeyeceğimiz şeylerin yapılabildiği yerler, örgütler var.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı