Zen 3 AMD işlemcilerin Intel işlemcilere fark atması

Açıkçası lansman videosunu çok detaylı inceleme fırsatım olmadı, o 10900K vs 5900X karşılaştırmasında 10900K'ya OC yapılmış mıydı, daha doğrusu iki işlemcinin de potansiyellerinin en uç noktası bu muydu diye sorsam daha iyi olacak gibi. Eğer stok bir şekilde test etmişlerse biraz saçma olmuş diyeceğim çünkü, o işlemcilere o kadar para döken adamlar hız aşırtma yapmadan duramazlar 😀. Gerçi adamlar adil bir kıyaslama için eşit saat hızlarında test etmişlerdir diye düşünüyorum ama bir sorayım dedim yine de.
Bana 5900X OC'lu ve 10900K stok gibi geliyor.
Aslında 10900K'nın stok R20 testlerine bakarsak anlaşılır.

Çünkü aradaki fark bayağı abes.
10900K'yı tek çekirdekte milim geçse zaten tek çok çekirdekte ezip galip olurdu çünkü, bu kadar abanabilecekleri bana biraz zor gibi geliyor.

11900K olsa bu kadar olurdu herhalde stok halde.

@Hangottom, zaten çeşitli yabancı kaynaklarda daha şimdiden minimum %10-15 bandında çekirdek başına düşecek katman bazlı IPC oran artışının 11.nesillere uygulanacağı söyleniyor, bakalım ilerleyen zamanlarda ne gibi bir pozisyonla karşı karşıya gelinecek. Benim tahminim oyun performansında ilerleyen süreçlerde kafaya kafaya bir rekabet çizgisinde ilerleyip, F & P bazında AMD'nin hem tekli hem de uygulamalı multi fonksiyonel alanlardaki çoklu çekirdek performans üstünlüğünü daha önceden de olduğu gibi bu noktadaki liderliğini devam ettireceği yönünde.

Şimdi İntel bundan sonra ne yapabilir düşünelim. 🧐

• B460 anakartlara overclock desteği sağlayabilir.
  • Yeni soket değişimini daha uzak bir zamana atabilir.
  • İşlemci fiyatlarını düşürebilir.
  • Daha iyi bir stok fan yapabilir.
  • Yeni yaptığı stok fanı ''K'' ibareli olan veya olmayan 10. nesil veya 11. nesil işlemcilere koyabilir.
  • 14nm yerine biraz daha zorlayarak 7nm teknolojisine geçebilir.
  • Yeni çıkaracağı işlemcilerde çekirdek sayılarını arttırabilir.
  • ''K'' ibaresi olan veya olmayan bütün işlemcilere overclock desteğini açabilir.
  • Anakartlarda RAM MHz sınırını arttırabilir.
Benim düşündüklerim bu kadar sizin de İntel'in bundan başka ne yapabileceğini düşündüyseniz daha fazla madde ekleyebilirsiniz.

Şimdi Intel bundan sonra ne yapabilir düşünelim. 🧐

• B460 anakartlara overclock desteği sağlayabilir.
  • Yeni soket değişimini daha uzak bir zamana atabilir.
  • Işlemci fiyatlarını düşürebilir.
  • Daha iyi bir stok fan yapabilir.
  • Yeni yaptığı stok fanı "k" ibareli olan veya olmayan 10. nesil veya 11. nesil işlemcilere koyabilir.
  • 14nm yerine biraz daha zorlayarak 7nm teknolojisine geçebilir?
  • Yeni çıkaracağı işlemcilerde çekirdek sayılarını arttırabilir.
  • "K" ibaresi olan veya olmayan bütün işlemcilere overclock desteğini açabilir.
Benim düşündüklerim bu kadar sizin de Intel'in bundan başka ne yapabileceğini düşündüyseniz daha fazla madde ekleyebilirsiniz.

B560 anakartlara geçecekler ve 10NM'ye düşürecekler. Çekirdek sayısıda AMD ile paralel şekilde, yani arttırması olağan değil bence. Sokette değiştirecekler ve stok fanı yenilemeleri gerçekten çok iyi olur dediğin gibi...

@Blackfox07 bence hiçbirini yapmaz.
Yapsa bile birkaçını anca yapar, malum rakibi kendisine fark atarken önceden de olduğu gibi ilerleyen süreçlerde de mutlaka cimriliğini ve açgözlülüğünü sürdürecektir diye tahmin ediyorum. Zaten böyle böyle devam ederse kusura bakmasın kendi kaybeder, daha F & P ve kullanıcısını her yönden işlevsel olarak destekleyip mutlu eden başka bir alternatif dururken neden ürününü alalım ki? Değil mi? Bakalım 11 ve 12.nesilde nasıl bir yol izleyecekler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı