Zephyrus G16 vs Legion Pro 7

Taşıma ön planda değilse Ege hocamın da dediği gibi Legion çok mantıklı aradaki farkı rahatça kapatabilecekseniz. İtopya üzerinden daha ucuz şu anda, oradan alabilirsiniz. Hem CPU hem de GPU tarafında çok fark olacaktır özellikle Legion sürekli olarak 270W'a kadar güç kullanabildiği için oyunlarda CPU tarafına daha fazla güç ayırabiliyor; bu da oyunların daha stabil çalışmasını sağlıyor.

Taşıma ön planda değilse Ege hocamın da dediği gibi Legion çok mantıklı aradaki farkı rahatça kapatabilecekseniz. İtopya üzerinden daha ucuz şu anda, oradan alabilirsiniz. Hem CPU hem de GPU tarafında çok fark olacaktır özellikle Legion sürekli olarak 270W'a kadar güç kullanabildiği için oyunlarda CPU tarafına daha fazla güç ayırabiliyor; bu da oyunların daha stabil çalışmasını sağlıyor.
Hocam hepsiburada 9 taksitle almayı düşünüyorum aylik 18k geliyor vade farksiz.

Bahsettiginiz optimizasyonlar icin rehber vs var mi? Yapmak isterim. 5h iGPU ile batarya ömrü almayi isterim.

Hocam hepsiburada 9 taksitle almayı düşünüyorum aylik 18k geliyor vade farksiz.

Bahsettiginiz optimizasyonlar icin rehber vs var mi? Yapmak isterim. 5h iGPU ile batarya ömrü almayi isterim.

Ekte ilettiğim dosyadaki adımları takip etmeniz yeter.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-06-06-00-48-07-295_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-06-06-00-48-07-295_com.miui.gallery.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 37
120w 5070ti ise direk iade edin.
Bu tarz cihazlarda 2 saatten fazla pil ömrünü hayal olarak görüyorum umarım yanilirim.
Nasil yani? Zephyrustaki 5070ti 120w ama bunun 2 saatle ne alakasi var anlamadim. O cihaz iGPU ile 6-7 saat aliyor zaten.

@Akarulez hocam cihazin ekranindan memnun musunuz? Yansima yaptigi icin cok fazla elestiri okudum sırf ekran yuzunden almayin yazanlar bile var.

Son düzenleme:
Nasil yani? Zephyrustaki 5070ti 120w ama bunun 2 saatle ne alakasi var anlamadim. O cihaz iGPU ile 6-7 saat aliyor zaten.

@Akarulez hocam cihazin ekranindan memnun musunuz? Yansima yaptigi icin cok fazla elestiri okudum sırf ekran yuzunden almayin yazanlar bile var.
Arkanızda pencere olmadığı sürece sorun olmuyor hocam. Işık varken yansıma sorun değil, memnunum ben gayet panel performansından.

@Akarulez hocam kusura bakmayın sürekli yazıyorum ama. Bu laptoptaki M.2 SSD iyi mi? Marka modeli hızı hakkında bilgi yok. Ekstra 1 TB SSD daha alacağım ona göre ikisinden birine kuracağım işletim sistemini.

Bİr de laptop boştayken, webde gezerken veya video izlerken fanlar çalışıyor mu? Daha önce msi raider kullanmıştım boşta hiç fan çalıştırmıyordu.

Ek olarak cihazda coilwhine var mı acaba? yük altında veya değilken cızırtı sesi geliyor mu? Özellikle şarj adaptorunden cızırtı sesi geliyor mu hiç fark ettiniz mi ? Benim raider cihazda bu sorunların hepsi vardı o yuzden iade etmiştim. Lenovoda da varsa almayacağım. Teşekkürler.

Son düzenleme:
@Akarulez hocam kusura bakmayın sürekli yazıyorum ama. Bu laptoptaki M.2 SSD iyi mi? Marka modeli hızı hakkında bilgi yok. Ekstra 1 TB SSD daha alacağım ona göre ikisinden birine kuracağım işletim sistemini.

Bİr de laptop boştayken, webde gezerken veya video izlerken fanlar çalışıyor mu? Daha önce msi raider kullanmıştım boşta hiç fan çalıştırmıyordu.

Ek olarak cihazda coilwhine var mı acaba? yük altında veya değilken cızırtı sesi geliyor mu? Özellikle şarj adaptorunden cızırtı sesi geliyor mu hiç fark ettiniz mi ? Benim raider cihazda bu sorunların hepsi vardı o yuzden iade etmiştim. Lenovoda da varsa almayacağım. Teşekkürler.
Hocam sorun değil estağfurullah. SSD iyi evet, tam hızını ölçmedim ancak gayet hızlı. Fanlar çalışıyor evet dGPU'da ve prizde kullandığınız sürece. Sistem otomatikman CPU 50 dereceyi geçtiğinde fanları çalıştıracağı şekilde ayarlanmış. 1600-1800 RPM civarında dönüyor ve sessiz gayet bana kalırsa. Coilwhine hiç yok direkt benim kullandığım cihazda, prizden de herhangi bir ses duymuyorum. Daha önce ben de coilwhine olan cihazlar kullandım ancak özellikle Lenovo cihazlarında hiç karşılaşmadım.

Not: iGPU'da kullanırken ve prizde değilken fanlar hiç dönmüyor genelde 50 derece altında kaldığı için CPU.

Kendi adaptörünü kullanıyorum ben hocam genelde, type c ile hiç şart etmedim. Hayırlı olsun bakalım. Kaça aldınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı