Zorunlu askerliği yapmazsam ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bak temel silah kullanmasını bilmesi önemli bir şey biz zaten komando yetiştirmeye çalışmıyoruz sadece silah kullanmasını bilen adamlar yetiştirmeye çalışıyoruz askerlikle.

Aslında bu dediği şey eskiden olsa hak verirdim gerçekten 80-90'lı yıllarda savaş vardı ve askere gidenler gerçekten zor zamanlar yaşıyordu. Fakat devir değişti maksimum vücudunu zorlayıp geri dönüyorsun çok zor olmaması gerek.

Evet bu arada, vatan savunmayacaksın ki patates soyup yerleri falan silip, koşarsın şınav falan filan başka da bir vasfı olmayan insanların hayatından 6 ay çalmak ve ülke ekonomisine zarar vermekten başka ne ki askerlik.

Bak temel silah kullanmasını bilmesi önemli bir şey biz zaten komando yetiştirmeye çalışmıyoruz sadece silah kullanmasını bilen adamlar yetiştirmeye çalışıyoruz askerlikle.

Senin mesajından alıntıladım:
Kutsal roma impartorluğunda askeri tecrübesi olmayan insanlar orduya mecburiyetten alındığında Osmanlı'ya karşı sayısal üstünlüğü olduğu halde kaybettiler.
Tamamen 2 farklı şey söylüyorsun. Hem 6 ay basitçe silah kullanmayı öğretiyorlar komando eğitimi vermiyorlar diyorsun. Hem de tarihten örnek veriyorsun. 2'si de apayrı 2 argüman.

Alt tarafı 6 ay boyunca emir-komuta ve disiplin sürecini öğreneceksin, abartma bu kadar.
Askere gitmeyen adama ne iş ne de kız veriyorlar. 😂

Çok fazla film izlemişsin, zorunlu askerlik yapan adama niye ederi 100.000$ olan teçhizatı verip cepheye yollasınlar? 😂

Soruya gelirsek; para cezasını ödedikten sonra paşalar gibi yaparsın askerliği.

Senin mesajından alıntıladım:
kutsal roma impartorluğunda askeri tecrübesi olmayan insalar orduya mecburiyetden alındığında osmanlıya karşı sayısal üstünlüğü olduğu halde kaybetiler
Tamamen 2 farklı şeysöylüyorsun. Hem 6 ay basitçe silah kullanmayı öğretiyorlar komando eğitimi vermiyorlar diyorsun. Hem de tarihten örnek veriyorsun. 2'si de apayrı 2 argüman.

Bak askeri tecrübe demek ne sana onu anlatayım askeri tecrübe bir piyadenin görmüş olduğu eğitim veya çatışma tecrübesi benim orada demek istediğim halktan toplanan adamları savaşa göndermeleri lütfen kitap okuyun yazdığım cümledeki anlamı çıkartamıyorsunuz.

Askerlikten kaçmak bana korkaklıktan başka bir şey gibi gelmiyor. Askerlik saçma, 6 ayda ne öğreneceğim, gelişmiş ülkelerde zorunlu askerlik yok gibi cümleler de korkakların arkasına saklandığı cümlelerden ibaret. Buna karşı çıkan olacaktır elbette ama kendimizi kandırmayalım durum ortada ve bu şekilde.
Bu tiplere dersin ki vatanın için görevin der ki bek mi seçtim dersin ki istemiyorsan git der ki gideceğim zaten / gisebilsem giderim / bilet ve vize parasını öde gideyim. Bu tipler de Avrupa&Amerika ülkelerinin kendilerine kucak açacıp beklediğini düşünen ezik tipler.
Bunlara karşı taktik belli, gülün geçin. Askerlik Şube onları bulur.

Alt üstü 6 ay bile değil, acemi birliğini çıkar 5 ay. Bir zahmet şafak say, yemek yap, nöbet tut. O süre zarfında zaruri bir durum olmadığı sürece çatışmaya girmeni kimse beklemiyor. En kötü sınırda karakolun birinde nöbet tutarsın. Yok ben bunlara katlanmam dersen bedelli askerlik var. Bu arada yorumları okurken gülmekten çatladım, efsane. 🤣🤣

Son düzenleme:
6 ay orada bulunacaksın o kadar. Biraz paran varsa 1 ay yaparsın. Dert edilecek bir mesele değil, askerlik yaklaştıkça "Gidip geleyim n'olcak" demeye başlıyor insanlar genelde. Başına iyi kötü çok şey gelecek ama gelip geçici şeyler bunlar. İçini ferah tut.
*
Ve askerliğe önyargılı bakan kişileri linç etmeyin ya da vatan haini ilan etmeyin arkadaşlar. Böyle yaparak sadece kendi milli duygularınızı tatmin etmiş olursunuz. Güzel güzel kendi diyeceklerinizi diyin çekilin kenara.

Son düzenleme:
Daha önce "vicdani ret" olarak yapmamaya çalışanlar oldu. Sonları pek hayırlı olmadı. Artık işkenceden geçeninimi ararsın, 3-4 tane psikiyatrik ilacı karıştırıp zombi moduna sokulanlarmı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı