Zorunlu askerliği saçma buluyorum

1. Bir insanı sırf erkek olarak doğduğu için rızası dışında bir yere göndermek gerçekten saçma.
2. Profesyonel askerliğe geçmek daha mantıklı.
Görüşlerini düzgünce paylaşmak isteyen olursa yorum yapabilir.
Açık bir şekilde TCK 318'e karşı geliyor ve insanları da karşı gelmeye teşvik ediyorsun. Bu sebeple bu konuyu CİMER'e bildirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık bir şekilde TCK 318'e karşı geliyor ve insanları da karşı gelmeye teşvik ediyorsun. Bu sebeple bu konuyu CİMER'e bildirdim.
Bu forumda teknolojiye dair önceki hesabımda paylaşımlarım var ancak hesabı kaybettim, CİMER'e bildirmeniz gerçekten saçma çünkü yalnızca görüşlerimi bildirdim, ifade özgürlüğüne bakış açınız saçma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devlet vergi alır tamam çünkü vaadi var bazen icraati de var. Ama askerliğe alırken vaat yok icraat yok sadece küçük yaşlardan itibaren pompalanan vatan millet31 propagandası var.
Neredeyse çoğu ülke bu sistemi uyguluyor zaten. Ayrıca sırf erkek olduğu için değil, fiziksel olarak erkek kas yapısı daha güçlü olduğu için.

Ama ben de istemem askerliği o konuda bir şey diyemem.

Çoğu ülkede var diyen arkadaş bak haritaya kırmızı ve morlar zorunlu askerlik olan yerler. Mor olan yerlerde var ama yaş grubunun %20'sinden daha azını kapsıyor. Diğerlerinde zorunlu askerlik yok. Olmayan ülkeler Dünya ülkelerinin yarısından fazlasını ve hatta bu ülkeler Dünya nüfusunun yarısından fazlasını kapsıyor. Sen diyorsun ki çoğu ülkede var. Çok propagandaya maruz kalmışsın. Hiç kimse bu ülkede doğmayı seçmedi. Irak'ta da doğabilirdik ama böyle bir vazifemiz olmazdı. Biraz haritayı incele ondan sonra sorgula devlet nedir diye? Adamlar vergi alıyor ama neden askere çağırıyor? Bir sürü jeopolitik olarak mühim konumda olan ülkede askerlik zorunlu değil.

Dosya Ekleri

• Conscription_map_of_the_world.svg.png
    Conscription_map_of_the_world.svg.png
    145,7 KB · Görüntüleme: 51
Hocam öncelikle ülke işgal edildiğinde ülkeyi savunmanın sıradan yurttaşların görevi olduğunu düşünmüyorum, bu benim görüşüm. Ülke işgal altında olduğu zaman ömrü boyunca yalnızca 6 ay eğitim almış birinin de ülkeyi savunabilecek kapasitede olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen ayak bağı olup hemen öleceklerdir.
Kurtuluş savaşını öğrenmeniz ufkunu açacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı