Zorunlu askerliği saçma buluyorum

Tek sebep bu değil. Böyle kötü bir ülke için neden 6 ayımı vermek isteyim ki?

Hiç kimse ülkesini savunmak zorunda değildir. Böyle bir kural var da biz mi bilmiyoruz?
Onur meselesi falan dğeil bu herkesin kendi düşüncesi. Sen savun vatanını.

Ülkesini korumak zorunda değil ama bunca şehit varken vatansever olmak zorunda. Değilse, "askerlik" fikrini belirtmemesi daha mantıklı olur.
Ülke kötüyse 'vicdani' boyut açısından yine de bu tarz konuşmalar yapmamalısın. Oy veren gerekli çevren ile tartışıp ikna edebilirsen, ülken için az da olsa çaba sarfetmiş olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla toxic olanlar vardı forumda ve başka platformlarda. Askerlik yapmayı sevmeyenler veya yapmak istemeyenler olduğu için bende sende o yüzden adamı linçliyorsun sandım. Bende üstte fikrimi belirtmiştim. Bence zorunlu askerlik olmalı ama 1 veya 2 ay. 6 ay biraz fazla.
Bütün ülkeler silah bıraksaydı; bundan 20 yıl önce bir karar alsaydı ve "şu andan itibaren savunma sanayi bütçelerinin tamamını, insan ve diğer canlıların ömrünü uzatmaya adayacağız" deseydi. Emin ol şu anda insanların ortalama ömrü 150 yıl olurdu.

Herkes ölümsüzlüğü ister değil mi? Bu 150 yıllık insan ömrü içerisinde de kaydedilen gelişmelerle belki sonrasında 220 yıl ve böyle devam edecek şekilde, sonucunda 1000 bilemedin 2000 yıl sonra, maddeyi oluşturan enerjinin sonsuz olarak enerji formunda depolanıp tekrar maddeye çevrilebildiği bir ölümsüz forma bürünebilirdik.

Şimdi sana soruyorum. İnsanlık olarak bütçeni ve zamanını hala bir birini yemeye, öldürmeye adamak mı istiyorsun?

Gelecekte, bundan 100 yıl sonra savaşların olmayacağını tahmin ediyorum. Çünkü insanlık bir tür olarak evrene olmasa da galaksimize yayılmış olacak.

Kimbilir düşünsenize o zamana kadar düşünce ile birbirleriyle iletişim kuracaklar. İnsanlığı bölen dil gibi bir unsur yok olacak ve cahillikten kaynaklanan diğer ayırıcı, bölücü unsurlar da bilgi bolluğu ile yok olacaktır.

Peki gelecekteki insanların garanti yaşayacağı bu ölümsüz ve barış içindeki hayatı, şimdi bir karar alıp biz neden yaşamıyoruz?

Son düzenleme:
Acilen profesyonel orduya geçilmesi gerekiyor. Olası bir savaş ihtimaline karşın, silah tutmasını bilmeyen birçok er var. Askerde ot yolma, patates soyma, oranın temizliği gibi işler yaptırılıyor ve bunların hiç kimseye bir faydası olmaz. Askerlik isteğe bağlı olmalı ve askere gidenlere de para verilmeli. En mantıklısı budur. 2025 yılında zorunlu askerliği savunmanın hiçbir mantığı yok. Olası savaşa karşı savaşa kim gidecek? Askeriyede TikTok çekenler mi yoksa patates soyanlar mı gidecek? Bunların ne faydası olacak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı