Zorunlu askerlik gerekli mi?

Zorunlu askerlik gerekli mi?

  • Evet, gereklidir.

    Oy: 13 34,2%
  • Hayır, gerekli değildir.

    Oy: 25 65,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    38
  • Anket kapandı .
Sizce zorunlu askerlik gerekli midir yoksa tamamen profesyonel orduya mı geçilmelidir?

Bence zorunlu olarak belirli şeylerin öğretilmesi gerek kadın, erkek ayırmadan, olası bir savaş durumunda Ukrayna-Rusya gibi halkın az çok silah vs bilgisi olması için onun dışında savaş, operasyon vs. isteyenler için profesyonel olarak eğitilmeli.
 
Türkiye zaten profesyonel bir ordu sistemine sahiptir. Profesyonellik askerliğin senin 6 aylık yaptığın askerlik ile hiçbir alakası yok. Dolayısıyla 6 aylık zorunlu görevinde normal şartlar altında herhangi bir operasyona ya da savaşa gönderilmeyeceksin, bunları tamamen bu işler için özel eğitim almış profesyonel Türk askerleri yapacak.

Hala zorunlu askerliğin olmasını profesyonel bir ordunun olmadığı şeklinde yorumluyor millet. O halde İsrail, İsveç, Norveç, G. Kore gibi zorunlu askerliğin olduğu ülkelerde de profesyonel bir ordu yok...
 
Bence kadın ve erkek herkese 18 yaşını doldurduklarında hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilip sınav yapılmalı. Amaç herkese kendini savunmayı ve ülkesini savunmayı öğretmek olmalı. Bu da zorunlu olmalı. Sonunda bir belge verilebilir fakat bu ruhsatlı silah alımının önünü açmak için kullanılmamalı. Yani bireysel silahlanmaya yol açmamalı. En temizi bu bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı