Zorunlu askerlik hakkında düşünceleriniz neler?

Vatanını seven yapmak zorundaymış diyor arkadaş, patates soymak ne zaman zorunlu oldu kardeş? Boş iş, ben zaten yapmayacağım rahatsızlıklarımdan dolayı.

O soydugun patatesi kim yiyor? Vatanım için savaşan askerlerim yiyor küçümseme patates soymayı.
 
Sizce neden zorunlu askerlik olmalı veya olmamalı?

Arkadaşların dediği gibi ülke ani savaşa hazırlık olarak olabilir ama bir yandan okuyan ve mezun olanlar için bir engel teşkil ediyor.
Ayrıca askerliğin sadece erkeklere yapılmamasını kadınlara da zorunlu olmasını isterim sebebi ise ani şehir işgaline karşı kadınların savunmasız olabilirler ve askerlik kadınları güçlü yapabilir ve kendilerini savunabilirler herhangi bir saldırıya veya taciz olaylarına karşı ama süre bana kalırsa fazla orada patates soyma ve temizlik işleri olacak normalde bunlar olur ama silah veya farklı eğitimler daha çok öne çıkarılırsa iyi olur ben mesela 6 ay askerlik için uzun demiştim ama akrabalar ve babam sen bizim zamanı bilmiyorsun biz 18 ay, 1 sene yapardık diyorlar ama o zamanda terör olayları vs oluyordu o zamanlar.
 
Sistem sebebiyle şu an işsizlik önleme sibobu tadında duruyor askerlik erkekler açısından.

Kültürel açıdan; kadınlar toplumları yetiştirir, burada 1 savaşa girip cabbar erkeklerini kaybeden kadınların toplumu örneği yanında 2 savaşa girip 3.'sü için macera arayan bir Almanya örneği var.

Zorunlu askerlik ülkemizde kültürel eksiklikleri giderme açısından psikolojik bir dengeleyici aynı zamanda.

Bana göre, kadın ve erkek askere alınmalı, yetenek ve eğitimlerine göre sınıflandırılmalı. Askerliğimi hizmet sınıfında verdim ve 10km2 alanın 1970'ten beri çizilmemiş haritalarını son değişiklikleriyle dijitale geçirdim, eğlendim mi? Evet. 40.000 Volt kablo seti ararken trafodan çıkan eğlendim mi? Hayır, o arkadaşlar ellerine kendilerini aldılar mı iş kazma kürek macerasına bağlayabiliyor.

Askerlik yapmak savaşa gidiyoruz demek değildir, belli bir sistem nasıl olur, içinde neler vardır, nasıl döner, tertemiz öğrenebilirsiniz ve bu iş hayatında çok işe yarar. Ayrıca ülkenin her bir yanından farklı insanlarla tanışmak iyi kötü ilginç pek çok anı veriyor. Ah o helikopterden helikoptere sarjor değiştirirken atlarken "rocket jump" yapanlar yanı sıra Sıhhiye bölümünden acil anonsa geçilen X Rh kan anonsları ve politikanın uyumunu görmek insanı ya tam IQ'suz hale getirir ya da "Limitless"e bir adım yaklaştırır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı