Araba mı motosiklet mi

Araba aşktır gerisi heyecan motorsiklet dersen çevrende çoğu kişi zıpır lakabı ile tabir edicektir. İşin güvenlik konusunu geçtim arabacılık farklı bişeydir her hafta sonu arabanı yıkamak temizlemek amerikan parkları açıp gezmek rolling yapmak arabana göre tabi arkadaşlarını motora bindiremiceksin 8 kişi arabanın içine bindiğinde motordan farkını anlıyacaksın :) Üsküdarda yaşıyorum trafik kilit safhasında oluyor genellikle yinede araba derim.
 
bu soruya şöle cewap vereyim bu bence tutku meselesi... hangisine hevesin iştahın gabarıyorsa onu al derim... çünki ikisi cok farklı taşıt... motorunla ufak tefek eşya veya 4 5 kişi yolculuk yapamassın lakin arabaya 10 15 kişiye kadar doluşup gidersin..
 
Ben olsam araba alırdım. Ama her ikisinin olmasıda çok güzel olurdu alır motoru yazın biner gezersin, kışında arabaya biner gidersin felan güzel olurdu yani. :D
 
20.000 TL ile sağlam ve havalı motorsikletten kastınız nedir bilmiyorum. Benim için havalı motorsiklet 650cc ve üzeri minimum 90hp gücünde supersport, naked ve endurolardır. Öğrenci olduğunuzu söylemişsiniz böyle havalı bir araca bindiğiniz zaman ortalama 100 km'de 6-7 litre benzin yakacaksınız. Gene 20.000 TL'ye bu fiyata alınabilecek motorların çoğu 5-6 yaşından büyük ezik, vuruk motoru bitik makinalar olacaktır.
20.000 TL'ye araba alınır elbet onunda kusuru olur, yolda bırakır problem yaşatır ama bu sorunları motorsiklet ile yaşarsanız ne yazık ki flaşör yakıp emniyet şeridine gecebilecek kadar vaktiniz olamıyor.
Motoru ulaşım aracı olarak tavsiye ederim. Vergisi düşük, bakımı masrafsız, trafik sıkışıklığından etkilenmezsiniz, az yakıt tüketir ama burada hangi motorun tavsiye edileceği önemlidir. 125cc civarı şehir içi kullanıma uygun otomatik veya yarı otomatik şanzımanlı çok güzel motorlar var ne yazık ki havalı olmaktan uzak ama amacına mükkemmel şekilde uygun.
Bu arada okul hayatım boyunca motora hiç ihtiyaç duymadım ama araba hep lazım oldu. :)
 
Selamlar teknopat ailesi. Bu gün bir şey sormak istiyorum. Sorum açık araba mı motosiklet mi ? Nedenleriyle yazarsanız mutlu olurum.

Bence motosiklet neden derseniz bana daha havalı geliyor. Mesela atıyorum üniversite öğrencisiniz motosikletten inip o kaskı çıkarma anı bana çok havalı geliyor tabi tek neden bu değil bu sadece biraz hava nedeni :) Şimdi atıyorum 20.000 liraya sağlam bir araba alamazsın ama sağlam bir motosiklet alabilirsin. Veya motosiklet ile uzun yol yapacak iseniz mesela memleketinize gideceksiniz araba ile 10 saatte gidiyor iseniz motor ile 6-7 saatte gidersiniz. Malum trafikler çok arabalarının arasından geçe geçe daha hızlı gidersiniz.
Eğer yaşın genç ise motorsikletin tadına mutlaka bakmanı tavsiye ederim. Çünki ileride evlenip sorumluluk sahibi olduğunda bu pek mümkün olmayabilir. Baksana etrafına kaç kişi otomobil kaç kişi motorsiklet tercih ediyor. Bu tercih meselesi ve 80 yaşındaki bir dede bile otomobili rahatlıkla kullanabilirken motorsiklet bundan tamamen ayrı bir şey. Buna yaşam tarzı bile diyebiliriz. Diğer insanlardan ayrı bir çevren olur herkesten ayrı bir dünya. Mesela boğaz köprüsünde kafanı kaldırıp ileriye baktığında binlerce araba ve içlerinde motorsiklet üzerinde yalnızca SEN.. Otomobil bedeni motorsiket ise ruhu taşır :)
 
Bence motor alınmalı. Güçlü bir motorla (CBR 1000 RR) bir ortama girersen ortamın havası değiştir. Ama bu havaya kapılıp iki tekerlikte hız yaparsan yoluna dört kollu tabut ile devam edersin :D
 
Son düzenleme:
Araba bence masraf açıkçası bunun yakıtı var bakımı var vergisi var yani arabaya kendinizden daha çok bakmanız gerekiyor bunu arabası olan bilir motorda o kadar vergisi yok tabi araba başka oda var :D
 
Motosiklet bence
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
izlemenizi tavsiye ederim . Barkın BAYOĞLU nu takip edrseniz motosiklete oldukça ılımlı bakıcağınızı düşünüyorum .
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı