Çözüldü Samsung EVO 850 Performans Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

JaroxJamaica

Megapat
Katılım
21 Aralık 2013
Mesajlar
15.145
Makaleler
12
Çözümler
5
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İyi forumlar arkadaşlar. Geçenlerde sipariş geçtiğim Samsung EVO 850 bugün elime geçti. Bios'u Raid yaptıktan sonra temiz kurulum yaptım. Fakat performans konusunda beni pek mutlu etmedi arkadaşlar. İçerisinden çıkan CD'yi PC'ye okutamıyorum. Demek istediğim bu SSD'nin performansını arttırmak için gerekli olan yazılımı nasıl teğmin edebilirim? Samsung'un sitesinden arattığım zaman Samsung EVO 840'ın sürücüsü çıkıyor. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? @SypeR
 
Videoda Ramden kullanıyor felan deniliyordu ben de yaptım aynısını 5700 MB okuma 3100 MB yazma çıktı senin ram az ise ondan düşük çıkmıştır belki emin değilim.
 
DDR4 bellekler yüksek bellek frekansından dolayı hızlı kopyalama, okuma ve arşivden çıkartma özelliklerine sahipler. Siz böyle söyleyince bellek frekansından kaynaklanma ihtimali üzerine iyice düşünmeye başladım. SSD'me test yaptığım zaman SSD sağlığı hakkında bir sorunla karşılaşmıyorum. Sanırım bellek frekansından kaynaklı bir sorun ama ben bu konuda çok daha bilgili bir kişinin "bunun sebebi şudur" demesini bekleyeceğim. İyice emin olmam lazım.
 
Ya zaten o değerleri ne yapacaksın günlük kullanımda onun yanından geçmiyor birşey kopyalasan 200-300 Mb kopyalıyor saniyede günlük kullanımda da ve bilgisayar açılış sürende bir sıkıntı yoksa sağlamdır bence :)
 
Kafamın içinde bir ses "SDD'n bozuk senin Fatiiiiiiih" diye çığlık atıyor hocam. O kadar yüksek sesle ve defalarca söylüyor ki bunu delirmemek elde değil. 300 tl para verdim, az değil. 5 performans almak varken 3 performans almak moralimi bozuyor. Makinem acayip derecede hızlandı. Ondan yana şüpem yok. Syper'in Samsung EVO 840 testinde aldığı sonucuda geçtim. Fakat başkası aynı ürün ile benden daha fazla performans alınca kafayı yiyorum mantıklı bir açıklama bulamazsam. :kızgın: :kızgın: :kızgın: :yumruk: :yumruk: :yumruk: :lanet: :lanet: :lanet: :morgöz: :morgöz: :morgöz:
 
Temele inelim, takılı olduğu SATA portu hangisi, yonga seti kontrolcüsüne mi yoksa ek kontrolcüye mi bağlı? Sonra oradan devam edelim. Bir de ek not: Sonuçta hiç bir sorun çıkmayabilir. İşlemciler fırından nasıl aynı çıkmıyorsa diğer ürünler de aynı performansta çıkmıyor. Takribi değerler veriliyor.
 
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim. Kullandığım anakart M5A97 EVO R2.0. 5. sata girişine taktim. Hepsi Sata 3 olduğu için bir problem çıkartmaz diye düşündüm. Kullandığım bellekler 16 gb 1333 mhz. En son yaptığım testi yukarıda paylaştım Ali hocam. Sizin aldığınız skorun yarısını alıyorum. Bu normal mi?
 
Cuma günü eve gittiğim zaman ilk işim bu olacak Ali hocam. Sizden ricam bu konu kilitlemesin. Şuan BilgeAdam kursumdan dolayı evde değilim. Ayrıca bir sorun olacak. Bellek hızı bu skoru etkiler mi? Siz Samsung EVO 850 videosunda kaç mhz bellek kullandınız?

Diğer diskleri çıkartıp anakart kitapçığına göre 1. SATA portuna takıp, Windows kurulu diskin farklıysa onu da 2. porta takıp bir de öyle test eder misin.
Hocam son skor bu. Normal mi?
12.png
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı