Avengers: Age of Ultron (Spoiler İçerir)

Filmin en büyük ve bana kalırsa tek kusuru, gereksiz yerde gereksiz espriler, komiklikler, şakalar yapılması oldu.

Hulkbuster vs Hulk dövüşünün ardından, Hulk yaratılan enkaza bakıp tam duygusal bir moda girmişken Hulkbuster'dan birden yumruk yemesinin komik mi olması gerekiyordu? Şahsen gülmek yerine içimden okkalı bir küfür salladım içine ettiniz güzelim sahnenin diye.

Bu sorun genel olarak çoğu Marvel filminde var. MCU'nun en "ciddi" işi The Winter Soldier, bana kalırsa serinin en muhteşem filmiydi. Aksiyon, hikaye, espriler tam kararındaydı. Age of Ultron bu konuda fazla cıvıdı.
 
Vision mükemmel olmuş. İnsansı detayları süper olmuş. Bu da Visionın Robert Downey Jr. ı gibi olmuş. Üzerine kim gelse bu kadar güzel oynayamaz bence. Bazı sahneler çok berbattı. Orada şehir havada, Ultron dünyayı uçuracak, Hawkeye evden bahsediyor. O duvarı sökerim yerleri döşerim falan. Ayriyetten filimde daha şimdiden civil war vardı. Tony stark berbattı bu filmde. Ukala rolünü oynamadı. Bıkmış gibiydi. Kendi tarafını şimdiden belirtti.
 
Sadece filmin değil gözlerin de içine ediyor, filmi izlerken ara ara gözümü kapamak zorunda kaldığım için izleyemediğim sahneler oldu.

Film hakkında üzerinde durulması gereken en önemli nokta Extended Version'un sinema versiyonundan 70 dakika daha uzun olacağı. Bu yüzden bazı eleştirileri yapmadan önce dikkatli davranmaya çalışıyorum.

Filmin en büyük eksiği Ultron'un hakkının verilememesi oldu. İlk filmde Loki'nin ön plana çıkmaması doğruydu ama The Dark Knight üçlemesindeki gibi kahraman odaklı bir giriş filminin ardından ikinci filmde baş belası bir düşman çıkarılması lazımdı. Ultron ise bu rol için ideal bir adaydı. Marvel Evreni'nde, kendi kendini upgrade edilebilen, her seferinde daha korkunç bir şekilde geri dönen ve asla tam olarak yok edilemeyen bir villain. Ve en önemlisi de Thanos'tan daha fazla Avengers villainı. Bu filmdeki hali ise büyük bir hayal kırıklığı.

İkinci büyük eksikliği hem fragmanlarla hem filmin başıyla seyirci üzerinde "filmin sonunda çok kötü şeyler olacak" dedirten bir filmdi. Kötü bir şeyler olmasa bile Marvel Evreni büyük bir değişim geçirecek gibi duruyordu. Bu gerçekleşmedi.

Üçüncü büyük eksiklik de çizgi romanlara aşina olmayan izleyicileri kolayca ters köşeye yatırma imkanlarının hepsini geri teptiler. Aynı isimli çizgi roman serisinde Ultron, Vision'ın içerisine yerleştirdiği bir kod sayesinde bir anda tüm Dünya' yı ele geçiriveriyor ve binlerce kahramanı bir anda öldürüyordu. Bu filmde de madem bir kahramanın ölmesi gerekiyor(ki Quicksilver'a üzülen var mıdır bilmiyorum) bu Ultron' un Vision'ı kontrol etmesi sayesinde olabilirdi. Ayrıca Scarlet Witch ise çizgi romanda aklını yitirince Vision aracılığıyla Avengers Malikanesi'ne saldırmış ve kahramanlar bir süre tüm olayın Ultron tarafından planlandığını düşünmüştü. Bu filmde de en çok öne çıkan karakterlerden biri bu kız. İlla takımın yarısının ölmesine de gerek yok. Senaryonun basitliği sorun değil ama kurguyu gene aynı ölçüde basit tutarak yapılabilecek çok şey vardı. Film bunu da yapamadı.

70 dakikası çıkarılmış bir film izlediğimiz için "şu kısım havada kaldı", "şu kısımda biraz detaya girselerdi" gibi eleştiriler yapmak için erken.

Bu dediğiniz versiyon nedir? ne zaman çıkar?
 
Bir ara Superman ile Hulk'u karşılaştırıyorlardı. Hulk gerçekten çok güçlü biraz ezmişer bencede adam 150 milyar tonluk dağı kaldırmış adam. Bu arada Superman çok daha güçlü oda 200 Kentrilyon kaldırıyor tek eliyle.
 
Bir ara Superman ile Hulk'u karşılaştırıyorlardı. Hulk gerçekten çok güçlü biraz ezmişer bencede adam 150 milyar tonluk dağı kaldırmış adam. Bu arada Superman çok daha güçlü oda 200 Kentrilyon kaldırıyor tek eliyle.
Amaç ağırlık kaldırmak değil zaten. Hulk'la ne kadar uğraşılırsa okadar güçlenir. Ayrıca 2 dünya boyutunda meteoru tek eliyle patlattığınıda unutmayalım :ajan:
 
Ağırlık kaldırmak zaten gücünü gösteriyor Hulk dağı kaldırıyorken Superman kentrilyonlar kaldırıyor. Hulk'un gücü Superman'ın gücüne eşit değil. Superman'a fiziksel hasar veremez Hulk. Superman'ın büyüye karşı zaafı var, kriptonit taşına karşı bağışıklık kazanıyordu.
 
Konu Age of Ultron filmi. Ayrıca Hulk, Hulkbuster'le dövüşürken en azından Hulkbusterin zırhını fena parçalayıp öyle yenilmesi gerekiyor'du. Tek yaptığı Hulkbuster'in Zırh'ının bir kolunu koparmak. Bi'de şunu belirteyim'ki ben film'i tam izlemedim. Sadece Hulbuster'le falan dövüşünü izledim. Ve orada Hulk'un gözlerinin kırmızı olduğunu fark ettim. Ya da bana öyle geldi. Eğer öyleyse o an hasta falan olabilir. Bu yüzden'de yenilmiş olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı