Oyun Canavarı Casper nasıldır ?

5-6 sene önce Teknosa`dan aldığım Casper kasa geldi gene aklıma. Hatırlamak için tüm parçalarını tek tek sattım. Cahillik 2 GB ekran kartı görünce atlamıştım. HD 5450 olduğunu ve çok kötü olduğunu 2 sene önce anladım.
Seninki yine iyi. Beni 2 Gb İntel HD Graphics ekran kartı var diye kandırdılar.:)
 
70. günü bugün iade şansı yok diye biliyorum. Kasa devasa bir şey yalnız
gittiği yere kadar ya ne yapayım 1-2 sene götürsün yeter bana ama şuan Vatan Bilgisayara götürüp kafalarına fırlatasım var !! 4000 T aldım ortalama ne kadara satarım ?
Hocam öğrenmeniz, yaşamanız gereken tonlarca şey var bunları biz size hemen öğretemeyiz ama siz hızlıca yaşamışsınız. Söyleyebileceğimiz tek şey var o da: Doğru bir seçim yapmadığınızdır.

1- Parça parça garanti yok.
2- Kasayı açarsanız garantisi gidecek. Masaüstü bilgisayarların periyodik bakımı yapılmalı.
3- İçindeki kart referans tasarım yani çok kalitesiz malzemelerden üretiliyor, çok ses çıkarıyor, aşırı ısınmaya bağlı ömürleri kısa oluyor.
4- İşlemci soğutucu kötü.
5- Kasa kablo düzeni de eminim kötüdür.
6- Bunda kaynak vereceğim. Ekran kartınız GTX 980 olsaydı nasıl olacaktı anlayın. GTX 760 ile GTX 980 karşılaştırması :AnandTech | Bench - GPU14 2 katı değerler gösterdiğine bakmayın. Donanım dünyasında bize göre 10 kat fark yapıyor.

Sonuç: Siz de çoğumuz gibi kazıklandınız. Araştıra araştıra öğreneceksiniz ve bir sonraki bilgisayarınızı kendiniz toplayacaksınız.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı