11. sınıf yaz tatili için tavsiyeler

ErdemE

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2014
Mesajlar
102
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, okulların açılmasına 33 gün kaldı ve 33 gün sonra 11. sınıfa başlayacağım. Geç kaldığımın farkındayım fakat şu son 1 ayı verimli değerlendirmeyi düşünüyorum, 9 ve 10. sınıfta yattım sadece yazılılardan 1 gün önce çalıştım, sayısal öğrencisiyim ortalamalarım 80nin üzerinde ve geçirdiğim iki seneyi öğrenmedim sadece yazılılar için ezberlemiş oldum, 10. sınıf konularını hatırlasam da 9. sınıf konularına hiç bakmadım ve bilmiyorum. Şu son 1 ay boyunca nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli büyüklerimden ve yaşıtlarımdan tavsiye bekliyorum, iyi sosyaller.
 
Hiçbir şey için geç değil öncelikle. 1 ay 1 aydır. Elinden geldiğince iyi değerlendirmeye bak. Kendine özel bir program hazırla. Bunu öylesine yapma tabii. Hazırladığın programa sonuna kadar uy. Konuları, testleri zamana yay. Gereken zamanda gereken şeyleri yap. Tabii bunun içinde sosyal yaşantından ödün verme. Kapanıp akşamlara kadar ders çalışmanın zaten önemi yok. Önemli olan programlı olmak.
 
Bir hocamı sınav 11. sınıfta kazanılır demişti ki doğru da çıktı. 11. sınıf konuları çok önemli, onun için işi sıkı tutumanı tavsiye ederim. Ben 11'e geçerken çalışmadım ama kimseye de çalışma diyemem. Yavaş yavaş eksiklerini kapamaya başlayaman iyi olacaktır. 11. sınıtaki temponunun üstüne 12. sınıfta daha da tempo koyup sınavlarda da sakin kalırsan hedefine ulaşırsın. Hedefini de şimdiden koyman motivasyon açısından iyi olur. En azından sıralama bazında.
 
Genel bir tekrar yap bence. Genel tekrar ile beraber bu sene olan derslere hazırlık yapmaya çalış. Konu anlatımlar işine yarar. Başarılar dilerim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı