8.Sınıfların Anasını Ağlatan Eğitim Sistemi

TEOG'un ilk mağduru olarak bazı söyleyeceğim şeyler var. Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Teog'un bu kadar kolay olmasından dolayı hocalarımın kesin gidersin dediği okulun puanı birden 20-30 puan fırladı. Zaten bu sistem bize son anda denk geldiği için bi kere puanı etkileyen %30'luk kısım kafadan sildik. Son sene sıkı sıkı çalış. Ve eften püften sorularla sen bizi sına. Zaten baya da bir yanlışlık olduğu ortaya çıktı sorularda. Bazı soruları biz görmedik işlemedik yani. Toplantıda velilerimize söylenen şey 'Genel Kültür ile alakalı olduğundan birşey yapamayız.' Öyle böyle atlattık. Özel okulda okuyanlar için mükemmel bir avantaj bu. Performans notları vs. karne ortalamasını çokta iyi etkiliyor.
8. Sınıf benim için gerçekten dehşet bir seneydi. Zaten nasıl bir müfredatsa her sene konular sıkıştırılmış bir şekilde hocaların anlatması isteniyor. Kısacası saçmalık, tamamen saçmalık!
 
Kardeşim sadece YGS, LYS sorularına bakmakla lise çok kolay diyemezsin. Sen hiç bir liseye gidip 1 saat te olsa ders dinledim mi ? Ortaokulla lise birbirine benzemez. Lisede artık çocukluktan çıktığınız için sizi büyük adam yerine koymaya başlıyorlar. Sabah 8'den akşam 5'e kadar okuldayız. Haftasonu kurslarını saymıyorum bile. Lisede öğrencilere çok yükleniyorlar. Aksam eve gidince ders çalışmaktan başka şeylere vakit bulamıyoruz.
 
Edebiyat bence çok gereksiz. Herkes şair veya yazar olmayacak sonuçta. Bir şiirin ölçüsünü, kafiyesini falan bulmak benim ne işime yarayacak ki ?
Matematik kadar zevkli geliyor. Bana dinlediğim şeyleri işlemek. Uğraşmak.
Sizi anlamıyorum. Çok basit bir şey. Şimdi diyeceksin "ama size basit davranıyordır" Dönem sonuna kadar 56 tane şiir yazıp, İnceleyeceğiz. Şikayetçimiyim ? Yooo. Çokta zevkli bence. Matematik te çok zevkli geliyor.
 
Matematik kadar zevkli geliyor. Bana dinlediğim şeyleri işlemek. Uğraşmak.
Sizi anlamıyorum. Çok basit bir şey. Şimdi diyeceksin "ama size basit davranıyordır" Dönem sonuna kadar 56 tane şiir yazıp, İnceleyeceğiz. Şikayetçimiyim ? Yooo. Çokta zevkli bence. Matematik te çok zevkli geliyor.
Edebiyat kolay orasına lafım yok. Ama çok sıkıcı geliyor bana.
 
Okuldaki dersleri çok seviyorum. Okulda çok geç girip çok geç çıkıyoruz. Sabah 8 akşam 4. Umarım lisede salak salak laf atan maymun çocuklar olmaz ve orta okul gibi dandik eğitim olmaz. En azından konu öğreniyoruz kökünün ayrtınısına kadar anlat kardeşim. Bu arada gelmişsiniz burada geçen sene TEOG una girmişsiniz bir şey sanıyorsunuz kendinizi; yok çok kolay yok saçmalık! Yahu bu seneye baksana. Hiçbir kitapta böyle soru çeşidi yok. Sizin seneniz çok kolaydı. Sizin akıl seviyeniz yetmemişki ağlıyorsunuz...
 
Bu TEOG'a zor diyenler mi var ya :) 2 üzeri -3 ün sorulduğu bir sınava siz zor diyemezsiniz. Doğa kanunlarına aykırı. Bir LYS 2014 çözün, hatta bırakın SBS 2013 çözün de bakın bakalım zor ne demekmiş. Benim yıllar önce lise sınavında fenden 6 yanlış çıkarmam batırdı beni. Türkçe matematik ve ingilizce fulldü ama fenden gittim. Sonuç 470. Bu sınavdan en fazla 3-4 yanlış çıkarılması gerekiyordu. Evde tüm gün LoL, Minecraft oynayıp 20 yanlış çıkarınca anne sınav çok zordu yaa demek saçma. Ben 8.sınıfta bilgisayar ve telefon kelimelerini beynimden sildim. Haftasonları bile karşılaşmadık. Siz liseye bi geçin bence. Bir de lisede de bilgisayar oynarsınız tüm gün, matematikten 40 alınca yine çok zor yaaaaa dersiniz. Çalışan yapar. 9.sınıf matematiği çok zor derler, ilk dönem matematik ortalamam 92'di. Tek kimya sıkıntıydı oda 82 zaten. Hakkınızla çalışın, eğer gerçekten beceremediyseniz zor diyin. Teşekkürler iyi sosyaller.
Hocam beni be dertlerimi anlattınız. Teşekkürler. Bende fenden 5 yapmıştım gerisi full idi. Ama üzülmüyorum bende 470 aldım ve Hacı ömer tarman AL de okuyorum ve çok memnunum.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı