Technopat Sosyal Uyarı Süreleri ve Yasaklı Siteler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
18 Şubat 2019
Mesajlar
13.348
Makaleler
12
Çözümler
702
Technopat Sosyal'de verilen birçok uyarının süresi bu konuda belirtilecektir. Moderasyon Ekibi bazı uyarılar dışında (Uygunsuz üslup, hakaret) bu konudaki uyarı sürelerine uymak zorundadır.

Uyarı süresi kullanıcının aldığı uyarılara göre daha kısa verilebilir ama daha uzun verilemez. Pekiştirmek için örnek de verelim. Ali adlı üyenin 10 tane yazım kuralları uyarısı bulunuyor, yeni attığı bir mesaj da raporlanmış ve bu mesajda da yazım kurallarına uymamıştır. Raporu inceleyen moderatör inisiyatif alıp hatanın oranına göre uyarı süresini kısaltıp bir saat verebilir. 10 tane yazım kuralları uyarısı bulunduğundan normalde 3 gün uyarı alması gerekir ama moderatörün inisiyatifiyle daha kısa süreli verilebilir. İnisiyatif ile daha uzun süreli uyarı ise verilemez. Örneğin, 20. uyarıda 1 hafta olan uyarı süresi 10. uyarıdayken verilemez. Bir kişinin 10 tane uyarısı varken en fazla tabloda yazılan, yani örnekteki Yazım Kuralları uyarısına bakarsak 3 gün verilebilmektedir. Daha fazla uyarı süresi verildiğinde lütfen öncelikle rapor sisteminden, çözümlenmezse destek sistemi aracılığıyla belirtiniz, bir hata varsa düzeltilecektir.

TP_Uyari_Sureleri.png



Technopat Sosyal'de alınan ilk cezalar sadece 1 saatliktir*. 1 saat* sonra Sosyal'de tekrar yazmaya devam edebilirsiniz.

Aynı hatadan dolayı aldığınız cezaların toplamı bazı uyarılarda 10'u, bazılarında ise 5'i geçtiğinde cezaların süresi aşağıdaki tabloya göre katlanarak artacaktır:

Türkçe ve Yazım kurallarıyla alakalı uyarılar: ✍️

Uyarılar1. Uyarı10. Uyarı20. Uyarı30. Uyarı ve Sonrası
Türkçe/Yazım Kurallarına Uymayan Mesaj
1 Saat

1 Gün

1 Hafta

~1 Ay
Noktalama İşaretlerinin Hatalı Yazımı
1 Saat

3 Gün

1 Hafta

~1 Ay

Hatalı Büyük Harf Kullanımı

1 Gün

1 Hafta

2 Hafta

~1 Ay

Her Kelimeye Büyük Harfle Başlamayın
1 Saat1 Gün1 Hafta~1 Ay

Birden Fazla Cümleyi Tek Cümle Gibi Yazmayın
1 ~ 3 Saat1 ~ 3 Gün1 Hafta~1 Ay

Soru Cümlesinin Yanlış Yazımı
1 Saat1 Gün1 Hafta~1 Ay

Yazım Yanlışı Olan Mesajı Alıntılama

1 Saat

1 Gün

1 Hafta

~1 Ay
Ek olan -da / -de / -ki birleşik yazılır
1 Saat

1 Gün

1 Hafta

~1 Ay

Bağlaç olan da / de / ki ayrı yazılır
1 Saat1 Gün1 Hafta~1 Ay

Özel İsim ve Kısaltmaların Yanlış Yazımı

1 Saat

1 Gün

1 Hafta

~1 Ay

Türkçe ve Yazım kurallarıyla alakalı uyarıların hepsini açıklamayacağım, bazıları net zaten. Moderasyon ekibi tarafından en fazla hatalı verilen, okurlarımız tarafından en az anlaşılan uyarıları kısa notlarla açıklamaya çalışacağım.

Noktalama İşaretlerinin Hatalı Yazımı: Bu uyarı noktadan önce boşluk bırakılıp sonra bırakılmadığı durumlarda verilir. Örneğin: Bugünlerde sistem toplayacağım.Arkadaşlar bunun için internet kablosu almam gerekiyor . Ne türde bir kablo almam gerekir ?

Bu uyarıda yalnızca bir istisna vardır, o da soru işareti. Soru işaretinin böyle ayrı yazılmasında sorun yoktur. Bundan dolayı uyarı alırsanız bu istisnanın bulunduğunu moderasyon ekibine hatırlatabilirsiniz.

Hatalı Büyük Harf Kullanımı: Bu uyarı ise konuya yazdıklarınızı CAPS LOCK açık halde yazarsanız verilmektedir. Örneğin: GTA 5 AÇILIRKEN, 0XC0007B HATASI ALIYORUM. YARDIMCI OLABİLR MİSİNİZ?
Genelde mesajın büyük bir kısmı büyük harfle yazıldığında veriliyor. Konunun yarısını büyük yarısının küçük olduğu durumlarda da bu uyarı verilebilir. Ama bu şekilde yalnızca bir iki sözcük büyük yazıldığında uyarıya gerek yoktur. GTA 5 açılırken, 0XC007B HATASI alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Bu ufak hatayı moderasyon ekibinin düzeltip geçmesi gerekir.

Birden fazla cümleyi tek cümle gibi yazmayın: Bu uyarı açtığınız konudaki uzun cümlelerinizi noktalama işaretleriyle ayırmadığınız durumlarda verilir. Örneğin böyle bir mesajda cümle sonu haricinde hiç noktalama işareti kullanılmamış, buna bu uyarı verilebilir:

Merhaba arkadaşlar RX 550 alıcam şuna masaüstü bilgisayarıma diğer parçalara önem vericeğim ileride gtx 1070 gtx 1060 strix moddeler bu arada bunları almayı düşünüyorum çünkü bunlar ucuz olarak bulunabilen kartlar sizce nasıldır bu kartlar 1070 8gblik 1060 6gblik yada iki modelden Hangisini alırsam artık dual modelinide düşünebilirim sizce bu kartlar ileride düşer mi yada kaç
yıılda düşer yada daha iyi bir ekran kartı var mı ikinci el rtx 2060'larda güzel ama tam bilemedim sormak istedim.

Kısa cümleler için bu uyarı verilmez, verilmemeli. Aldığınızda rapor sistemi aracılığıyla itiraz edebilirsiniz. Örneğin: Merhaba arkadaşlar RX 550 alacağım alınır mı?






Konularla alakalı uyarılar: Açtığınız konularda genelde ana mesaja verilen uyarılardır.

Uyarılar1. Uyarı10. Uyarı20. Uyarı30. Uyarı ve Sonrası

Sistem Toplama Konu Limiti Aşımı - Öneri Konu Limit Aşımı

1 ~ 3 Gün

1 Hafta

2 Hafta

~1 Ay

Ekran Görüntüsü Yerine Fotoğraf Paylaşma

1 Saat

1 Gün

1 Hafta

~1 Ay

Yetersiz Bilgi

1 Saat

1 Gün

2 Hafta

~1 Ay

Kopyala/Yapıştır Konu

3 Saat

1 ~ 3 Gün

2 Hafta

~1 Ay

Konu başlığında "Acil, Yardım, İçeri veya Lütfen" kullanımı

1 Saat ~ 3 Saat

3 Gün

1 Hafta

~1 Ay

Çifte Konu

1 Saat ~ 3 Saat

3 Gün

2 Hafta

~1 Ay

Yanlış Kategoriye Konu Açma

1 Saat

3 Gün

1 Hafta

~1 Ay

İçerikle İlgisi Olmayan Konu Başlığı

1 Saat

1 Gün

2 Hafta

~1 Ay

Bir Konuda Birden Fazla Soru Sorma

1 Gün

3 Gün

1 Hafta

~1 Ay


Kopyala/Yapıştır Konu: Bu uyarı farklı bir sitede yer alan içeriği kopyalayıp birebir aynısını Technopat Sosyal'de açmaya çalıştığınızda verilir.

Bir Konuda Birden Fazla Soru Sorma: Açtığınız konuda birbirinden bağımsız birden fazla soru sorduğunuz durumlarda verilmektedir. Aynı konu hakkında sorular sorulabilir fakat bir konuda farklı farklı konular hakkında soru sormak yerine ayrı ayrı konular oluşturup sormalısınız.







Mesajlarla alakalı uyarılar: Genellikle yazdığınız mesajlardaki kural ihlalleri için verilen uyarılar.

Uyarılar1. Uyarı10. Uyarı20. Uyarı30. Uyarı ve Sonrası

Özelden Yardımlaşmak

1 ~ 3 Gün
1 Hafta2 Hafta~1 Ay

Sosyal Dışı Resim Servisi Kullanımı

1 Saat ~ 1 Gün
1 ~ 3 Gün1 Hafta~1 Ay

Virüs Yayan Dosya Yükleme Servisi Kullanımı

1 Saat ~ 1 Gün

1 ~ 3 Gün

1 Hafta

~1 Ay

İmzayı veya Sistem Özellikleri kutucuğunu referans göstermek

1 Saat ~ 3 Saat

1 ~ 3 Gün

1 Hafta

~1 Ay

Reklam İçerikli Mesajlar

1 Ay ~Sınırsız Uyarı

Gereksiz Mesajlar

1 Saat ~ 3 Saat

3 Gün

1 Hafta

~1 Ay

Kendi Konunuzu Açın

1 Saat ~ 3 Saat
3 Gün1 Hafta~1 Ay

Yasa Dışı Paylaşım

1 Gün

1 Hafta

2 Hafta

~1 Ay

Yanlış Bilgilendirme

3 Saat

1 ~ 3 Gün

2 Hafta

~1 Ay

Kendi Konunuzu Açın: Farklı bir kişinin konusunun altında kendi sorunuzu sorduğunuz zaman o kişinin konusunu dağıtmış ve yardım almasını engellemiş oluyorsunuz. Bu sebeple sizin sorununuza özel bir cevap istiyorsanız kendi konunuzu açmalı ve oradan sorularınızı sormalısınız. Başkasının konusunda mesaj atarak konuyu dağıtmanız durumunda bu uyarı verilmektedir.

Gereksiz Mesajlar: Bu uyarı konu bütünlüğüne katkı sağlamayan, konuyu farklı noktaya çeken, konuda sorulan, anlatılan, belirtilen şeyden uzaklaştırarak konu sahibinin sorusuna yanıt vermeyen mesajlara verilebilir.





Disiplin uyarıları: Technopat Sosyal'deki düzeni, okurlarımızın birbirine karşı saygısını korumak için verilen uyarılar. Disiplin uyarılarında, uygunsuz üslup, içerik ve hakaret uyarılarında uyarı süresi mesajın içeriğine göre moderasyon ekibi tarafından belirlenecektir. Standart olarak altta tabloda yazıldığı şekilde verilmektedir.

Çoklu üyelik durumlarında ise ilk kez çoklu üyelik açılışında kullanıcıya bir günlük uyarı verilir ve açtığı çoklu üyelikler kapatılır. Birden fazla çoklu üyelik açtığında bu çoklu üyelikleri kullanma şekline bağlı olarak uyarı süresi daha uzun verilebilir. Amaç trollük ise "Çoklu Üyelik" uyarısı bir yıla kadar verilebilir.

Uyarılar1. Uyarı10. Uyarı20. Uyarı30. Uyarı ve Sonrası
Çoklu Üyelik
1 Gün
Uygunsuz Üslup
1 Gün
Uygunsuz İçerik
3 Saat
Diğer Üyelere Hakaret
1 Gün





Diğer uyarılar: Technopat Sosyal'de üstteki tablo haricinde verilen diğer uyarılar ise bunlardır. Bu uyarılardan, ifade bırakma yasağı, ikinci el bölümü yasağı ve rapor sistemi yasağı uyarıları moderatörün inisiyatifi dahilinde uyarı süresi daha yüksek verilebilmektedir. Örneğin ifade bırakma yasağında, forumun düzenine zarar verecek kadar spam ifade atılmışsa ilk uyarı bir yıla kadar da verilebilir. Diğer uyarılarda yalnızca yapılan kural ihlaline göre yetkiler kısıtlanır. Örneğin çözüm uyarısında çözüm işaretleme yetkisi giderken, ifade bırakma yasağında ifade bırakma yetkisi ilgili kişiden alınır.

Uyarılar1. Uyarı10. Uyarı20. Uyarı30. Uyarı ve Sonrası

İçeriğe Geri Dönüş Yapmamak

1 ~ 3 Gün
1 ~ 2 Hafta
1 Ay

~3 Ay

Gereksiz Yere Çözüm İşaretlemeyiniz

1 ~ 3 Gün

1 ~ 2 Hafta

1 Ay

~3 Ay

Düzenleme Yetkisini Kötüye Kullanmak

1 ~ 3 Gün

1 ~ 3 Hafta

1 Ay

~3 Ay

İfade Bırakma Yasağı
~ 1 Ay

İkinci El Bölümü Yasağı
~ 1 Ay

Profil Mesajı Yasağı
1 Hafta ~ 1 Ay1 Yıl

Programlama Kategorisi Yasağı

1 ~ 3 Ay

1 Yıl

Felsefe Bölümü Yasağı

~ 1 Ay

Rapor Sistemi Yasağı
1 ~ 3 Gün1 Hafta1 ~ 3 Ay~1 Yıl

Yasaklı siteler/uygulamalar:
  • Uzmanim.net
  • UserBenchmark.com
  • pc-builds.com
  • Gamermarkt
  • Turkceyamaci.com
  • GIBIRNet
  • Oyunexe.com
  • DriverBooster & Driver güncelleme programları.
  • Dosya.tc ve dosya.co
  • CPUboss.com
  • GPUBoss.com
  • İstanbulbilisim.com
  • Nanokatalog.com
  • Bossbilisim.com
  • birxy.com
 
Son düzenleme:
Elinize sağlık. Umarım şu forumda ''knk, Nvidya al AMeDe alınmaZ, bilmiyom knks, formad at bırom'' vs. şeklinde dağdan inmiş, okumayı henüz öğrenememiş gibi konuşan tayfa biraz daha dikkatli ve özenli konuşmayı öğrenir artık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarıların açıklamaları da güzel olmuş. Gereksiz mesaj ve birden fazla cümlenin tek cümle gibi yazımı en önemlilerinden bile olabilir. Çok hata yapılan noktalar güzel açıklanmış.

Gereksiz mesajların cezası fazla gibi. Kimine gerek kimine gereksiz :)

Açıklaması uygun şekilde yapılmış. Eğer gereksiz mesaj uyarınızın gereksiz olduğunu düşünüyorsanız itiraz edebilirsiniz.
 
Uyarı süreleri artmış galiba, neden ki?

Sistem Toplama Konu Limiti Aşımı - Öneri Konu Limit Aşımı
1 ~ 3 Gün

Bu çok saçma bence, ben unutuyorum bazen açıyorum mesela öneri konusu. Saçma.

Ben de katılıyorum gamepad hakkında sorularım vardı birkaç tane, onlar hakkında konu açtım konu limiti yedim.
 
Uyarı süreleri artmış galiba, neden ki?

Sistem Toplama Konu Limiti Aşımı - Öneri Konu Limit Aşımı
1 ~ 3 Gün

Bu çok saçma bence, ben unutuyorum bazen açıyorum mesela öneri konusu. Saçma.
Hocam teyit etmek için moderasyona raporlayarak sorun genelde cevap veriyorlar. Bence de biraz acımasız olmuş bu ceza.
 
Uyarı süreleri artmış galiba, neden ki?

Sistem Toplama Konu Limiti Aşımı - Öneri Konu Limit Aşımı
1 ~ 3 Gün

Bu çok saçma bence, ben unutuyorum bazen açıyorum mesela öneri konusu. Saçma.
Hatırlayabilirsin. Hatırlayamıyorsan da açtığın konuların geçmişi mevcut.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı