Uyku düzeni nasıl düzene sokulur?

Gündüz 7'de uyan ve akşama kadar uyuma. Gün içinde spor yürüyüş yap yorul. Bu sayede akşamlari rahat uyursun.

Ek olarak akşam üstü 8~9'dan sonra teknolojik aletlerden uzak dur. Yapacak bir şey bulamayinca istemsiz uyursun.

Bu rutini devam ettirmek için önemli nokta sabah ayni saatte kalkip akşam ayni saatte yatmak. 1 saat fazla uyuyayim. 1 saat geç yatayım dedikçe bu süre kayiyor.
 
Üstteki arkadaşların dediğine ek olarak 2 yol sunuyorum.
1.yol:Her gün 1 saat erken yatmayı dene.
2.yol:1 gün boyunca hiç uyuma, akşam erken yat (örneğin 11) ve birkaç gün boyunca 11'de uyu. Vücut düzene girer,
 
Öncelikle okulun işin olmadığı bir gün seçeceksin sonra bol bol kafein alacaksın oyunlar oyna film dizi izle zaman geçir ama asla sıkılma ve yatağa gitme uyanık kalabildiğin kadar kal son saniyeye kadar uyanık kalmaya çalış uykun geldiğinde ise uyu ama sabaha karşı uyuman önemli (ailen arkadaşlarına durumu anlat 1 günlüğüne anlayış göstersinler ki uyandırmasınlar) uyuya bildiğin kadar uyu. Daha sonra uyandığında gözünde zerre uyku olmayacak ve işin zor kısmı başlayacak. Kalktığında oyun oyna spor yap dizi izle ders çalış işe git artık orası sana kalmış ama gün içinde yorulabildiğin kadar yorul akşam olduğunda ise zaten günün yorgunluğu ve uykusuzluk çökeceği için akşam 9 en geç 10 da uyuya kalmış olursun vücut yeteri uykuyu alınca da seni sabah erken saatte kaldıracak

Sabah 7'ya kadar oyun oyna işlerini yap ders çalış sonra uyu kimse uyandırmazsa kalkman akşam 18.00--19.00 olur.

Sonra hiç uyumadan akşam 7'den sabah 7 sonra tekrar akşam 7 yapıp 8 de uyuyacaksın

Ve böylece uykun düzene girecek bunu sadece 1 kere yapacaksın her uyku düzenin bozulduğunda bu taktik her zaman işe yarar en azından bende 22 yıldır yarıyor.
 
Sürekli ister istemez uyku düzenini bozuyorsan eğer günün sıradan geçiyorsa spor vesaire yapman lazım ki vücut yorulsun gece de uykun gelsin.

Eğer düzene sokmaktan kastın 1-2 gündür gececiysen ve sabah uyuyorsan ne yapıp edip yatağa girmeyeceksin, bir yere uzanmayacaksın. Otur PC'ye kalkma, abur cubur ye, film izle, sabaha doğru git bir soğuk duş al boş durma kısacası.

Zaten belli süre ayakta kaldıktan sonra uykun bir anda kaçıyor sanki uyumuşsun gibi. Uzun süre uyanık kaldığın için akşam erken yatarsın 7-8 gibi eğer 11 de falan yatarsan çok uyanık kaldığın için diğer gün öğlen falan uyanırsın gece uykun yine gelmez.
 
1 gün boyunca uyumama metodunu yapacaksanda uykunun gelmeye başladığı sırada 25 dk uyuyacakmış gibi yatağa yat gözünü dinlendir kalktığında enerjin Boost olmuş olacak.
 
Bilimsel bir şey mi bu?

Bilimsel ama bence uykusu derin olanlar için zor eğer biri vura vura uyandırmayacaksa. Ben çok denedim, kahve içerek veya içmeyerek. Uyandığımda 20 veya 90 dakika geçmiş olması lazımken 12 saat geçtiğini fark ediyorum :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı