Harem altın ve kuyumcu fiyatları neden farklı?

Griffithc

Decapat
Katılım
11 Aralık 2023
Mesajlar
949
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yarım altın fiyatlarına bakıyorum internetten 18,900 yazıyor fakat kuyumcuya gittiğimde 500 lira fark koyuyor ve aynı bölgedeki 5 kuyumcuya gittim hepsi aynıydı. Zaten alıp satarken zarar ediyoruz bir de 500 lira fark koyulması ne kadar mantıklı?
 
Her şehrin kendisine ait altın piyasası var fiyatları da kuyumcu odası öneriyor. Genelde o fiyata 50-100 TL ekleyip satıyorlar.Harem altın piyasayı takip edeceğin en iyi site ama fiyatların kuyumcuda farklı olması doğal.
 
İstanbul için en mantıklı yer Kapalı çarşı tarafları. 4-5 ay önce altın bozdurmak için gittiğimde İstanbul'un x bir semtinde yaklaşık 6-7 tane kuyumcu gezdim.Hepsinde fiyatlar aynıydı. Sonra Eminönüne gittim ve arada 600tl fark olduğunu gördüm. 5 altın için düşünüldüğünde yaklaşık 3k gibi bir fiyat farkı ortaya çıkıyor. O yüzden 1 tane altın alıcaksam bile gideceğim yer hep bellidir. Mahalle arasında ki kuyumculara sadece iş olsun diye gidip fiyat soruyorum. Son zamanlarda yakınlarda açılan bir kuyumcuda bu farkın 100-150tl arasında olduğunu keşfettim. Artık acil gram altın falan almam gerektiğinde ordan alıyorum. Her kuyumcu kafasına göre fiyat belirliyor.
 
Cevaplarınız için teşekkürler, İstanbul'da kuyumcukent var orada her şey bayağı iyi fiyatta tavsiye ederim.
 
Cevaplarınız için teşekkürler, İstanbul'da kuyumcukent var orada her şey bayağı iyi fiyatta tavsiye ederim.
Şimdi Google yorumlarına baktımda felaketmiş. Genede 3-5 yere sorup fikir almadan işlem yapmamak lazım. Ama burdan altın alınır mı derseniz güvenilir bir yerlerden bir tanesidir gayette alınır. Ama bozmak için gidiyorsanız kesinlikle farklı yerlerden fiyat almak gerekiyor
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı