13 Yaşında Para Biriktirmek

Ridogdk

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2018
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben 13 yaşındayım. Benim 400 TL biriktirmem lazım çünkü ekran kartı gitti. Babam da bu sıralar çalışamıyor. Alamıyoruz ben de kendi paramla alayım diyorum şu ana kadar 150 lira param var. Bi 400 TL daha biriktirmem lazım, ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Harçlıktan başka biriktirme yolun yok gibi galiba:) Gerçi arkadaşımın kardeşi biriktirdikten sonra senin de biriktirme şansın neden olmasın:) @Neşeli Enginar 'ın dediği gibi babanızla görüşün elinizdekini ona verin. Belki helal olsun diyerek geri kalanı o tamamlar:)
 
bide apartmanda yaşıyoruz eskiden durumuz bu kadar kötü değildi babam dekarasyoncu olduğu için yalık yok çalış al bu sıraşarda iş yok o yüzden

Harçlıktan başka biriktirme yolun yok gibi galiba:) Gerçi arkadaşımın kardeşi biriktirdikten sonra senin de biriktirme şansın neden olmasın:) @Neşeli Enginar 'ın dediği gibi babanızla görüşün elinizdekini ona verin. Belki helal olsun diyerek geri kalanı o tamamlar:)
150 tl yi ordan birktirdim

Allah yardım etsin kardeşim, umarım baban kısa sürede iş bulur.
o anlamda değil babam dekarasyon yapıcı bi boya vb. yaptımı para lıyor aylık almıyor
 
Milletin ödevini yapıp 3 5 kuruş kazanabilirsin. Zamanında çok yapmıştım maddi durumumuz o kadar iyi değildi. Kendi harçlıklarımı çıkartıyordum. Part time iş bulabilirsin pek tavsiye etmem ama deneyebilirsin. Internet kafelere falan yönelmeni öneririm. Oradan da biraz cebine para girer. Allah yardımcınız olsun dostum.
 
Ufak bir yerde boş zamanlarında çalışabilirsin. Sevdiğin bilgisayar ise İnternet kafeler olabilir. Zamanında bende para kazanmak için yazları 3 ay boyunca playstation 3 kafesinde çalışmıştım. Tabi tüm oyunları bitirmiştim o gün bugündür konsolu elime almıyorum çünkü doyuyorsun. Sonra aynı aylarda geceleyin başka cafede çalışıyordum gece 2 kadar. Sabah 10 kalkıyordum aynı döngü. Tam 3 ay böyle çalışmıştım okul için para biriktirmek için.

Bu hayatta benim tek sevmedim söz. Baba parası yiyorsun sözüdür. Bu sözü kim söylerse söylesin gereken cevabı veririm. Babam bana 8 yaşından beri para vermiyor. Ona da annesi ve babası vermemiş oda bu yüzden bana vermiyordu. O zaman parası vardı bisiklet alır mısın demiştim?. Almamıştı. Herkesin bisikleti vardı benim yoktu.:dikkatli: Bende ilk paramla bisiklet almıştım. ;) Tabi bu bahsettiğim zaman 16 yada 17 yaşındaydım sanırım. 6 sene önceki olay bu. Hayla aklımda.

Zamanla biriktirirsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı