Hiç yemek yemeyerek kilo vermek

Öncelikle kızın harika kokmasının konumuzla alakası yok senin de söylediğin gibi. Ek olarak sevgilim - kız arkadaşım kelimesi varken "kız" kelimesini kullanmak da çirkin duruyor inan. İyiliğin için söylüyorum :)

Kilo konusuna gelirsek 7 günde 800gram çok bir rakam değil ama ideal bir rakam.
Ama sen bu kiloyu aç kalarak verirsen idealliği kalmıyor bu işin.

Vücudun yıkıma uğrar, yorgun düşer. Vitamin eksiklikleri hayattan aldığın konforu - kaliteyi - zevki yok eder. Eksiklikten kaynaklı problemler yaşamaya başlarsın. Suratının rengi bile gider çok devam edersen.

Kas yıkımına uğrarsın ki, kilo vermek isteyen birinin isteklerine tamamen zıt bir sonuç. Vücudu fit gösteren kaslardır, kaslar zayıf olduğu sürece verdiğin kilonun bir estetiği olmaz.

Ayrıca aynı kiloyu tutturmak için bir ömür boyu aç kalmak zorunda olursun. Açlık beraberinde sinir ve stresi de getirir, problemler yaşarsın

Ömür boyu sürdüremeyeceğiniz bir düzene başlangıç yapmayın boşuna. Zira başladığınız noktaya geri dönersiniz ilk zaafınızda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aç kalmak çare değil. Bunun da testini yapmışlardı bilim insanları. 2 denek ile birine 5 öğün ama hafif olarak verdiler, diğerini aç bıraktılar. Ay sonunda 5 öğün yiyen daha çok kilo vermişti. Maksat öğünleri çoğaltarak sindirim sisteminin yükünü azaltmak sanıyorum.
  • Hazır gıdalardan uzak durun.
  • 30 dakika yürüyün hergün.
  • Sadece su için başka sıvılara yönelmeyin.
  • Günde 5, 6 öğün yiyin ama düşük kalorili olması kaydıyla.
Bence siz en iyisi bir diyetistene gidin. Bizim burada bir arkadaş gitti herif 7 öğün yiyordu, şuan acayip formda.
 
Son düzenleme:
Öncelikle kızın harika kokmasının konumuzla alakası yok senin de söylediğin gibi.
Ama cidden çok çok çok güzel kokuyor.
Kilo konusuna gelirsek 7 günde 800gram çok bir rakam değil ama ideal bir rakam.
7 günde değil, 5 günde 800 gram.

@Handsome Reis Yani cidden hiç zamanım yok. Sporu belki yazın yapabilirim. Bu arada bu kadar açık ve net olduğunuz için teşekkürler.

@Mr.Acar Dostum yaklaşık 1 hafta sonra zaten evime 07.30 gibi anca geleceğim. Ondan dolayı 6-7 gibi akşam yemeği yememin imkanı yok.

Sonuç olarak yemek yemek şart. Ancak hafif hafif yemek yemek şart. Sabah kahvaltısı için cidden hiç zamanım olmadığı için sabah bir avuç ceviz atarak evden çıkacağım. Daha sonra öğle yemeğinden önce küçük sade poğaça alacağım. Öğle yemeği için evden muz, kutu üzüm ve yine ceviz getireceğim. Akşam saat 8 gibi olabileceğine hafif bir akşam yemeği ile masadan kalkacağım.
Ancak öğle yemeği ile (12.30) akşam yemeği arasında (8.00)ne yiyeceğim onu düşünüyorum.
Hafta sonu zaten baya baya yemek yiyorum.

@Cursedblood günde bir kere küçük ve sade bir poğaça yememin sakıncası olmaz.
 
Son düzenleme:
Daha 1 ay kadar önce kendimce diyet yaparak 96 kilodan 86 kiloya düştüm. 1 ayda 10 kilo. Ama bunu yaparken tamamen aç kalmadım. Yediklerime dikkat ettim: Hamur işi yok, ekmek yok, tatlı türü yok, pilav türü yok. Haftada 3 gün yüzmeye gittim.

Tamamen aç kalmana gerek yok, düzgün beslen yeter. Çünkü metabolizmayı aktif tutman gerekir. Aç kaldığında yavaş metabolizma ile dengeli kilo veremezsin. Anahtar cümle şu: gün içerisinde aldığın kaloriden fazlasını yakmak.
 
5 günde 800 gram verimli bir sonuç değil ama. Adamlar diyetle neler neler yiyor haftada 1-1,5 kilogram verebiliyorlar. Ayrıca bunu yapacaksan madem akşam yemeğini kessen daha verimli olurdu. Çünkü akşam yemeği yedikten sonra genelde bir aktivite olmuyor ve oturduğun yerde kalıyorsun. Ayrıca diyelim böyle aç kalarak 5 kilogram verdin. Bu verdiklerin yağ kütlesinden değil proteinlerden vitaminlerden yani vücudun için asıl gerekli olan maddelerden gidecektir. Evet aç kalarak kilo verebilirsin ama sağlıklı değil sadece.
 
Öncelikle böyle bir diyet yapmanı tavsiye etmiyorum. Vucudunda kas ve kemik erimesine neden olur bu da bazı aktiviteleri yapamamana ve erken yorulmana sebep olur. Sabahları dersleri verimli geçiremezsin ve çöküşe uğrarsın. Akşamları da aç kalırsan çok uyumana ve gününü verimsiz geçirmene özellikle de ders çalışmak istediğinde yorgun hissetmene neden olur. Mümkünse bu kilo işini yaza bırakmalısın.

Yok illa yapacağım dersen de şu dediklerimi yapman tavsiyemdir.
  • Hafif öğünler ile kendini tok tut. Fazla enerji verici besinlerle değil de lifli ve doyurucu besinlerle ara öğünler uygula.
  • Bu diyet içerisinde fazla meyve tüketme imkanın olmayacaksa eczanelerden vitamin destek hapları alman iyi olur yoksa çok sık hasta olursun ve aç kalacağın için iyileşmen zor olur. Ek olarak vitamin eksikliğinde derin çok hassas hale gelir ve halsizlik yapar.
  • Günde en az 3000 adım civarı yürümelisin ki vucudundaki yağları yakıp enerjiye çeviresin.
  • Karbonhidrat temelli besinler tüketme. Gerektiği kadar yağ ve seni aç bırakmayacak kadar lifli besin tüket.
  • Kendini aşırı aç halde bırakma. Sınavlara da kesinlikle aç girme! Metobolizman açlık temelli bir diyet yaptığı için zayıflayacaktır ve az yürüdüğün taktirde yağ yakmayacağın için bayılma ihtimalin yüksek.
  • Kesinlikle böyle bir şeye kalkıştığında ailenden birine bunu söyle. Öğretmenlerinin de haberi olması iyidir. Bayıldığın taktirde ne yapacaklarını bilmeleri iyi olur. Ki böyle bir şeyle karşılaşmanı istemem.
Son olarak bir kız için sağlığını tehlikeye atma. Buna gerçekten değmez. O zaten seni seviyorsa olduğun gibi sevecektir. Bunu kilo vermemen için söylemiyorum. Kilo vermen yararına olur. Ama kendini limitlersen gelecekte buna pişman olursun.
 
Tamamen ac kalinca vucudunu soklamis olursun. Kotu mu ? Tabi ki hayir. Yontemlerden bir yontemdir nihayetinde. Mide kuculur. Vucut damardaki sekeri hizla tuketir ve enerji ihtiyacini damar ceperindeki kolestrolu cozerek beslenmek zorunda kalir.

Tamamen ac kalma yontemi, agzina surekli biseyler goturmeye alismis kisiler icin olum gibi olsa da en saglikli yontemlerden biri de olabilir.

Oruc tutmak gibidir. Konfor alaninizdaysaniz. Goz kararmasi, bayilma vs gibi yan etkilerden korkmayin, ic organlariniz sizi abur cubur yemek icin isyana surukler ve beyin kendini bayilarak kapatip acar. Konfor alaninizda degilseniz kendinizi riske atmayin.
 
Açıkacsı yazdıklarınız çok korkutucu.. Bu şekilde beslenerek sadece sağlığınızı negatif etkilersiniz.
kısa ve orta vade de vücudunuz ve organlarınız sizi uyarmak adına çeşitli sinyaller verecektir. Bu sinyallerin yansıması da hastalık ya da geri dönülemez zararlar olabilir.

Kilo vermek ya da almak basit bir algoritma/formüle dayalıdır..
bu formül/algoritma kişiden kişiye değişir. Bunu da kişinin genel ve bazal metabolizması olarak nitelendirebiliriz.
Sizin bu noktada yapmanız gereken aşağıdaki formüle uygun beslenmek/yaşamak.
Aldığınız Kalori < Yaktığınız Kalori (aldığınız kalori yaktığınız kaloriden az olacak)---> yani vücudunuza aldığınız kaloriden fazlasını harcar/yakarsanız kilonuzu aşağı doğru kontrol edersiniz..
bu formül ile belki 1 haftada hatta 1 ayda tartı üstünde sonuç alamasınız ( çünkü yeryüzündeki en akıllı organizma insan vücududur, yaptığınız bu değişlik karşısında bünyeniz reaksiyon verecek, hatta fazla kalori yakımından dolayı, kolay enerjiye dönüşebilen stoklar [yağ hücreleri] yapmaya başlayacaktır)
Ancak hayat/yaşam kaliteniz, standart günlük işlerdeki performansınız ve en önemlisi kendinize güveniniz yerine gelecektir. Bu düzeni 6 ile 12 ay devam ettirdiğiniz taktirde zaten sonuçlar kendiliğinden gelecektir.
Eğer aldığınız kaloriyi azaltamıyor iseniz, o zaman yaktığınızı artırın. Mümkünse spora başlayın. İmkan yoksa kendinize fırsat yaratın. Otobüsten 1-2 hatta 3-4 durak erken inin ( zamana endeksli artış ile ), asansör yerine merdiven kullanın. Sigara alkol tüketimi varsa azaltın ( Sigara kan hücrelerinin taşıdığı oksijeni bloklar, alkol zaten kalori bombası)

Her şeyin ötesinde şahsi fikrim bir uzmana danışın. Eğer uzman için zaman/imkan vs mümkün değilse, en azından mahallenizdeki aile hekiminize gidin.
En En kötü, yazdığınız şeylerin size nasıl zarar vereceğini bir uzmandan dinleyin..

Günün sonunda hayat sizin. Nasıl yaşayacağınıza siz karar verirsiniz.. şartlar ne olursa olsun, hep son karar sizindir..
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı