PS4 mü, PS4 Pro mu?

PS4 Slim mi PS4 Pro mu?

  • PS4 Slim

    Oy: 25 47,2%
  • PS4 Pro

    Oy: 28 52,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    53

Technoooo

Kilopat
Katılım
27 Temmuz 2015
Mesajlar
390
Çözümler
1
Biliyorum çok konu açıldı fakat bir çoğu donanımsal farklar bilinmeden açılan konular(tamamı değil, bir kısmı) ve sorulan soru ''Ne farkı var?'' şeklinde.

PS4 Slim Carrefour'da 3 oyun+3 aylık PSN Plus ve Sony Eurasia garantili. Fiyatı 1500 TL.

PS4 Pro ise 1.800 TL ve ek olarak oyun vb. bir şey vermemekte.

Bütçemi zorlayıp PS4 Pro alsam fiyat farkına değer mi? Bence değer. Fakat hem 300 TL'lik bir fark var. Hem de PS4 Slim modelinde verilen oyunları alsam 2.000 TL fiyatını zorlamış olacağım. Ek olarak almak istediğim FIFA 18, NBA, WWE tarzı oyunlar da var. Bu tarz oyunlar pek zorlamaz diye düşünüyorum PS4 Slim modelini (FPS anlamında). PS4 Slim daha mantıklı geliyor bana bu durumda. Sonuçta öncelik bütçe. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
 
İleride televizyonunuzu veya monitörünüzü 2K veya 4K yapacaksanız ve ileride çıkacak oyunlarda daha stabil 60 FPS oynamak istiyorsanız PS4 Pro alın, öyle bir şey düşünmüyorsanız Slim alın.
 
PS4 Pro görüntüyü 1080p'den 4K'ya yükselttiği için oyun kalitesi anlamında bir şey artmayacaktır sonuçta gerçek 4K değil. Pro modeliyle bazı oyunlarda 1080p@30 yerine 1080p@60 kullanım imkanın olur.(Örnek: Rise of the Tomb Raider) Horizon: Zero Dawn ve Uncharted için PS4 Pro almayı düşündüm ancak acelem olmadığı için PS5'i görmeye karar verdim.
 
Öncelikle hepinize cevaplarınızdan ötürü teşekkür ederim. Sahip olduğum TV 1080P çözünürlüğe sahip, ilerleyen zamanlarda değiştirmek gibi bir düşüncem yok. Donanım anlamında gönlüm PS4 Pro'da fakat fiyat farkı göz önünde bulundurulursa PS4 Pro pekte mantıklı gelmiyor. ( Sony Playstation 4 Slim 500 GB Oyun Konsolu Fiyatı ). Her iki konsolunda sade fiyatı arasında ortalama 600 TL fark var. Bu bir çok oyun ve bir tane daha Dual Shock 4 anlamına geliyor. Gönlüm PS4 Slim'den yana lakin o aradığım cevabı bulamadım. :)
 
PS4 Pro görüntüyü 1080p'den 4K'ya yükselttiği için oyun kalitesi anlamında bir şey artmayacaktır sonuçta gerçek 4K değil. Pro modeliyle bazı oyunlarda 1080p@30 yerine 1080p@60 kullanım imkanın olur.(Örnek: Rise of the Tomb Raider) Horizon: Zero Dawn ve Uncharted için PS4 Pro almayı düşündüm ancak acelem olmadığı için PS5'i görmeye karar verdim.

Yanlis bilgilendirme yuzunden sizi raporladim. Oyunlarin cogu 1440P'den 2160P'ye UPSCALE edilecek. 1080P'den degil.

PS4 adi ustunde. PRO. Grafik manyaklari PC kullananlari PS tarafina cekmek icin yapilmis sey. Haa pardon. VR icindi kusra bakmayin. Tabii burada ki GPU farkindan dogal olarak fark dogacak.

Kim bilir. Belki GTA 6'yi PS4 kullananlar Normal ayarda oynarken PRO kullanicilari High yada 1080@30FPS ile Ultra grafik kalitesinde oynayacaktir. Tabii ki is tamamen optimizasyonda bitiyor. Belki RockStar gidip GTA 5'i nasil PS3 ve X360 icin deli gibi optimize etti, GTA 6'yi da ayni sekilde yapar. PS4 Fat/Slim kullananlar 1080P@30FPS ve High ayarinda oynar. Ama PRO'da adam belki 1080P@60FPS Ultra yada 2160P@30FPS High'da oynar.

Yani tamamen oyun yapimcisina gore.

Simdi burda "Bu Keko ne anlatti burda?" Diyebilirsin. Arada ki GPU farki ileride seni uzebilir. Adam daha yuksek grafik kalitesinde oynayacak. Cunku adam PRO.

Karar senin. Ama ben olsam Slim alirim. Grafik manyagi insan degilim. Hala PS3 kullaniyorum. PRO olsa iyi olur ama olmazsa olmaz degil.


Ayrica neredeyse moderatorler bile ayni zirvaligi soyluyor. PRO icin 4K TV gerekliymis.

4K TV gerekli degil. 4K olursa daha guzel olur. Ama zaten multi-platform oyunlar 1080P 30FPS Ultra kalitesiyle cikar. 4K oyun yalnizca Exclusive oyunlardan ibaret kalir. Birde ciktigi zaman ses getirmesi planlanan oyun. Yada tutmus oyunlar icin kasarlar. Diger turlu cok gelmeyecek.
 
Muhteşem bilginle aydınlatmışsın ortalığı, raporun için teşekkürler. Dünyadaki herkes 2K kullandığı için yazmayı unutmuşum. Konsola özel doğal 2K(!) çıkan varsa söyle hemen Pro alayım?
 
Cevaplarınızdan ötürü teşekkür ederim. Ben de grafik delisi bir insan değilim. 1080P çözünürlük ve akıcı bir oyun deneyimi egomu doyurur, pek takılmam medium-ultra olayına. Slim modelini yakında satın almayı planlıyorum. Şu paket bana uygun gibi geldi. ( Sony Eurasia Playstation 4 500 GB (3 Oyun ve 3 Aylık PSN Plus Hediyeli) | CarrefourSA ). Yaşadığım şehirdeki mağazada satılması da ek bir avantaj kanımca. Kargodan biraz korkmuyor değilim :) . Görüşlerinizi ve varsa uygun paketleri paylaşırsanız sevinirim.
 
PS4 Pro alma imkanınız var, biraz dişinizi sıkıp Pro alın. Bugün 4K monitörünüz veya TV'niz olmasa da gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor, sonuçta 4K geleceğin çözünürlüğü ve PS4 Pro daha güncel olup ilerideki oyunlarda daha rahat çalışır. PS4 ile PS4 Pro arasındaki farklar sadece donanımsal ve grafiksel olsa da aradaki farkları kolayca anlamanıza yardımcı olayım.

lol.png

PS4 Pro Native 4K'da oynamanıza olanak sağlayıp oyundan oyuna FPS Target ve FPS Boost gibi modlarla oyunlarda FPS seçenekleri sunuyor. PS4 Pro alma imkanınız varken almanız gelecekte daha rahat etmenizi ve daha geç yeni bir konsol gereksinimi demektir.

Ayriyeten benim gibi öğrenci ve düşük bütçedeysen kesinlikle Xbox almanı tavsiye ederim. Bana göre daha çok cep dostu olup şu ana kadar kusursuz bir platform.

Xbox One S ve Xbox Platformu İncelemesi
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı