Artık Konsol Almak Daha Mantıklı

Ekran Kartı Fiyatları Düşer Mi?

  • Düşer

    Oy: 8 10,5%
  • Düşmez

    Oy: 68 89,5%

  • Oy verenlerin toplamı
    76
Konsol *her zaman* daha mantıklı fakat bu duruma bulabildiğiniz en doğru sebep *şu sıralar* ekran kartı fiyatlarının yüksek olması ha?

Fazladan para ödediğiniz bir abonelik nasıl bir avantaj olabilir yahu?

Bir de, XboneX'in içindeki GPU 6 Teraflop performans veriyorken RX 580 6.2 Teraflop civarında performans veriyor, yani "1070'e yakın" hayallerinizi unutun. GTX 1060 ile toplanacak bir sistem ise XboneX'e farkını atacaktır.

Grafik kalitesinin ne demek olduğunu sizin araştırmanız gerekiyor. Her şey çözünürlük değil. Native 4K desteklenen oyunlarda bile "PC vs konsol" videolarını izleyin, konsol grafikleri bilgisayarın normal ayarlarını aşmaz. Bu sebeple içindeki donanım ne kadar iyi olursa olsun çok da bir anlamı olmuyor. Ki birçok AAA oyun yapımcısı oyunlarının doğal 4K çözünürlükte olmayacağını, buna rağmen 30 FPS kilidi olacağını açıklıyor :)

Şu anki donanım fiyatlarına alışmış olsak da fiyatlar fazlasıyla anormal durumda. Normal bir zamanda toplanacak sistem bir konsoldan çok daha iyi olacaktır.
Konsolun daha mantıklı olmasının sebebini sadece fiyat farkıyla belirttim, ekran kartı fiyatlarının yüksek olması sadece 1 sebeplerinden birisi "ha". GPU raw power karşılaştırması tamamen mantıksız ve saçma olur, sadece TF performansına bakarak ekran kartlarının performanslarını değerlendirdiğinize göre teknik bilginizin eksik olduğunu düşünmekteyim. Oyun performansı ve raw power, productive benchmark gibi şeyler tamamen farklı bir konu. Örnek olarak RX 480 5.8 TFLOPS'a sahip. Muhteşem! GTX 980 Ti ise 5.6 TFLOPS'a sahip. Peki hangi kart oyunlarda ezici üstünlük sağlıyor? Sorunun cevabını biliyorsunuz. GTX 1060 ile toplanacak sistem Xbox OX'e farkını atamayacaktır. Scorpio GPU spesifik özelliklerine ve $500 budget, 1060 sistem karşılaştırmalarına bakarsanız aradaki farkı da görürsünüz. 3 GB veya 6 GB VRAM ile 4K Native oyun oynamayı mı düşünüyorsunuz? Her neyse, ben araştırmalarıma dayalı olarak 1060'dan iyi olduğunu ve 1060 ile 1070 arasında performansı olduğunu düşünüyorum. Her neyse, gerek oyun abonelikleri gerek de daha cep dostu olmasından dolayı özellikle Xbox platformu daha iyi. Normal bir donanım fiyatları zamanını daha çok bekleyebilirsiniz. :) Ben de GTX 1080 ve R5 1600 sistemimden Xbox'a geçtim, iki platformda da çok zaman geçirdiğim için konsol daha mantıklı geliyor. Piyasa fiyatları en ucuz haline, MSRP fiyatlarının bile altına inmedikçe konsol kesinlikle daha avantajlı diyorum. Herkesin görüşü kendine göre değişkenlik gösterebilir ancak bütün teknikleri karşılaştırırsak sayfalar alır.
 
Zaten geriye bakılınca büyük bir şeyi gözardı ettiğimiz ortaya çıkıyor. PC oyun oynanmak için tasarlanmadı. Geçmişte bilgisayarın çıkışının ardında insanların oyun zevklerine karşın konsol çıktı. Yani konsolla yapabilecekleriniz sınırlı. Oyun oynamak. PC'de nerede ise sınırsız bir erişime sahipsiniz. Konsoldan para kazanamazsınız. Ama zaten bilgisayarın amacı oyun değildir, bu yüzden 1500 TL'lik bir bilgisayar ile para kazanmanız gayet kolay. Diyorsanız ki ben konsol alacağım telefonumda internete gireceğim, araştırmamı işimi yapacağım. Buyrun konsol alın. Ama bunları bir konolum 1000 TL, bu gereksinmleri karşılayan telefonların da 500 TL'den başladığını unutmayın. Kaç kişi buraya konsol ile yazı yazıyor diye sorayım cevapları alayım.
 
Açıkçası ben hiç bir zaman pc yi bırakıp konsola geçmeyi düşünmüyorum. Dediğiniz gibi fiyatlar ortada ama yapacak birşey yok. Geçmek istememe nedenlerimden bir kaçı: Birinci neden; oyun çeşitliliği. İkinci neden; bir oyun da fare ve klavye ( evet bunları konsola da bağlayabiliriz ancak o zaman ne anlamı kalır ki ) ile özgürce istediğimi yapabilmem ve konsolda aim assist in olması beni oyuncu yapmaz ve bana zevk vermez kapatsam daha beter bu sefer ona alışmaya hiç uğraşamam. Üçüncü neden; DotA. Dördüncü neden; oyun dışı kullanımda konsolun pc yanında gameboy gibi kaldığının hepimiz farkındayız sanırım. Beşinci neden; pc nin bir parçasını değiştirdiğinde ki verdiği haz, sevinç, coşku ( konsol da asla yaşayamayacağınız hisler. Tabi sticker yapıştırıp aynı hisleri yaşayan varsa bilemem) . Param olsa bilgisayarımın yanına arada bi sıkıldıkça oynamak için konsol alabilirim ama beni bilgisayardan koparamaz.
 
Genelleme yapmak istemem ama, konsolları tercih eden kitle genellikle pratik kullanımı ve rahatlığından dolayı oyun konsollarını tercih ediyor ve teknolojiden pek anlamayan kişilerden oluşuyor çoğunlukla, PC'de oyun oynayan kitle ise çoğunlukla teknolojiyle içli dışlı ve kalite ve performansı tercih eden kişilerden oluşuyor.

Bu benim görüşüm kesinlikle doğru demiyorum :)
 
Buraya tek bir cumle yazacagim;

Bir zamanlar PS4 vs GTX 750 Ti konularinda "GTX 750 Ti al." Diyenler burada mi acaba? Suan 750 Ti ile ne yapiyorlar acaba :)
 
Ekran kartı fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum ama bilgisayar seçeneğin varsa konsol almak kesinlikle mantıklı değil. PS4 sahibi olarak net bir şekilde söyleyebilirim bunu.
 
Ben tercih meselesi olduğunu düşünüyorum ama bu zamana kadar "PC'den çok sıkıldım artık konsola geçeyim" diyen kimseyi de görmedim. Mevcut DDR3'ten DDR4'e geçme döneminden dolayı eski sistemler temelden değişiyor ve bu yüzden yükseltmeler daha masraflı oluyor. Ancak şu anda aldığınız bir bilgisayar çok uzun sürece yeni gelen yükseltmelere açık olacak.

Kaliteli oyunlarda 30 FPS'yi zor sağlayan, büyük ekranlarda görüntüyü çamur gibi yapan. Steam gibi fiyatları sabit yapmayıp mevcut kur üzerinden hesaplayan bir platformda uğraşmak istemem açıkçası.

Olaya sırf oyun açısından bakacaksak bile Steam, PS Store ve Xbox mağazayı ona katlar.
PS Store'dan alışveriş yapsanız böyle konuşmassınız.
 
PS Store'dan alışveriş yapsanız böyle konuşmassınız.
PS Store'dan kazıklansanız demek istediniz herhalde. Steam'in fiyatları ve indirimleri ile yarışamazlar. Ayda yılda bir denk gelen indirimlerle yılda 3 defa olan genel indirimler ve hafta içi yapılan devamlı indirimler kıyaslanmaz.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı