Kalori almanın zamanı önemli mi?

Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
314
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bulktayim ancak bugün pek yemek yiyemedim. Benim sorum su tum kalori acigimi tek seferde kapatmakla normal gunde ogunlere ayirip gereken kaloriyi almak arasinda fark var midir?
 
Var tabi ki, benim de yaptığım yanlışlardan biri bu düzensiz olunca böyle oluyor. Mesela bugünün kalorisini gece 11 e kadar tamamladın ve uyudun, yarın kalktığında ilk öğünün öğlen olursa sıkıntı çünkü aradan 12-13 saat geçmiş oluyor ve bulkta olan biri için fazla bir süre. Öğünlerin arasında ne kadar az zaman olursa o kadar yemesi zor ve sürdürülemez oluyor. Özellikle benim gibi metabolizması hızlı birisiyseniz bulkta kütle almakta zorlanırsınız tartı da kilonuz bu düzensizlikten dolayı artmayabilir. 1-2 günden bir şey olmaz ama haftanın her günü böyleyse sıkıntı olacaktır.
 
Var tabii ki, benim de yaptığım yanlışlardan biri bu düzensiz olunca böyle oluyor. Mesela bugünün kalorisini gece 11'e kadar tamamladın ve uyudun, yarın kalktığında ilk öğünün öğlen olursa sıkıntı çünkü aradan 12-13 saat geçmiş oluyor ve bulkta olan biri için fazla bir süre. Öğünlerin arasında ne kadar az zaman olursa o kadar yemesi zor ve sürdürülemez oluyor. Özellikle benim gibi metabolizması hızlı birisiyseniz bulkta kütle almakta zorlanırsınız tartı da kilonuz bu düzensizlikten dolayı artmayabilir. 1-2 günden bir şey olmaz ama haftanın her günü böyleyse sıkıntı olacaktır.

Maalesef hocam metabolizmam aşırı hizli.
 
Her şeyin zamanı vardır, zamanında yapılmazsa iyi sonuç alınamaz. Örneğin spordan önce yüklü miktarda protein alınmaz, spordan sonra alınır. O yüzden her şey zamanlı ve planlı yapılmalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı