Lisede Arkadaşsız Kalmak

Fitness salonuna yazılmanı tavsiye ederim. Hem sosyalleşmen açısından orada senle yaşıt eminim bir çok kişi olacaktır onlarla takılırsın. Ve spor sayesinde özgüvenin de yerine gelecektir diye düşünüyorum.
 
di asıl soruna geleyim benim kimseyle ilgi alanlarım uyuşmuyor. Örnek olarak herkes sigara içiyor bu yüzden okulda sigara muhabbetti geçiyor, okul çıkışı içiyorlar falan ben uzak kalıyorum. Spora vb hiç ilgim ve becerin yok zaten beceremiyorum nedense (Bu arada not olarak ekleyeyim sigaraya başlama falan diyecekler için sigara içmeyi bile beceremiyorum).
Keşke ben sizin yerinizde olsam siz benim yerimde olsanız anlardınız durumu. Fazla arkadaş canlısı olmakta iyi değildir arkadaşınız olunca ne olacak merak ettim ? ben hiç öyle bir durum yaşamadım kitap okursunuz tenefüste'de telefonla oynarsınız zaman geçer benim çok arkadaşım vardır ama inan bir işe yaramıyor 7-8 tane samimi olduklarım vardır diğerleri sadece kavgada işe yarıyor anladığım kadarıyla varlıklı bir aileniz var spora falan yazılabilirsiniz kickbox olabilir o zaman çok arkadaşın olur.
Ben lise 2 öğrencisiyim, liseye başladığımdan beri erkek, kız dostum hiç olmadı, millet kız arkadaş ister ben erkek istiyorum. Nasıl izah ederim bilmiyorum ama mesela sınıfta umursanmayan biriyim kimse benim yanıma gelip muhabbet etmek istemez ya da kimse bana samimi şakalar yapmaz (çünkü herkes beni çok ciddi sanıyor).

Sınıfta birinin yaptığı şakaya herkes gülerken ben yaptığımda ses tonu bana ait olduğu için kimse gülmüyor. Şimdi asıl soruna geleyim benim kimseyle ilgi alanlarım uyuşmuyor. Örnek olarak herkes sigara içiyor bu yüzden okulda sigara muhabbetti geçiyor, okul çıkışı içiyorlar falan ben uzak kalıyorum. Spora vb hiç ilgim ve becerin yok zaten beceremiyorum nedense (Bu arada not olarak ekleyeyim sigaraya başlama falan diyecekler için sigara içmeyi bile beceremiyorum).

Sınıftaki herkes okul dışı yerlerde buluşuyor ama bu tür yerlere giderken sigara, nargile içmeleri de arda kaynadığı için ben pek sevmiyorum çünkü herkes sigarasını yakar ya da nargile kafede nargile içerken misafir çocuğu gibi durmaktan hoşlanmam galiba.

Okulda havuz var (özel okula gidiyorum) ama yüzme bilmediğim için ondan da mahrum kalıyorum. Kızlarla zaten hiç konuşmuyorum. 2 senede toplam 5 dakika konuşmamışımdır ve bu anlattıklarım yüzünden okul gezileri, boş dersler ve beden derslerini sevmiyorum çünkü tek taklıyorum bana akıl verir misiniz biraz seneye lise 3'de başka okula geçeceğim sanırım, bir daha aynılarının tekrarlanmaması için ne yapmam lazım ?
Babalarının ne zorluklarla kazandığı parayı nargileye, sigaraya basan aptal, bilinçsiz bir geri zekalı sürüsüyle arkadaş olmak istiyorsan olmamanı öneririm.
 
Açıkçası bir insan, bir topluluğa kendini nasıl tanıttı ise; o algı uzun bir süre devam eder, varlığını sürdürür. Sessiz sakin - kendi halinde birisi birden eğlenceli - şen şakrak birisi haline gelemez, gelse de toplum garipser. Samimi durmaz - kasıntı olarak algılanır.

Senin yeni bir arkadaş çevresine; kendini farklı biri olarak tanıtabileceğin alanlara ihtiyacın var. Eğer yeni arkadaş çevrende de eskisi gibi davranışlar sergilersen işin zor. Biraz girişken olmalısın maalesef.
 
Eğlenebildiğiniz şeyleri kovalayın. Hayat bunlardan ibaret değildir. Hobilerinizi kovaladıkça zaten insanların içinde bulacaksınız kendinizi. Sorununuz sosyalleşememek değil nötr kalmanız. Düşünürün dediği gibi: "Geri kalmaktan değil, sabit kalmaktan kork."
Oysaki bir insanla konuşmak, sosyalleşmek kolay bir şey. Şuan bile Technopat'ın Sosyal'indesin. Sadece fiziksel olarak uzağız. Kelimelerimiz senin iç sesinle ulaşıyor.
 
Açıkçası bir insan, bir topluluğa kendini nasıl tanıttı ise; o algı uzun bir süre devam eder, varlığını sürdürür. Sessiz sakin - kendi halinde birisi birden eğlenceli - şen şakrak birisi haline gelemez, gelse de toplum garipser. Samimi durmaz - kasıntı olarak algılanır.

Senin yeni bir arkadaş çevresine; kendini farklı biri olarak tanıtabileceğin alanlara ihtiyacın var. Eğer yeni arkadaş çevrende de eskisi gibi davranışlar sergilersen işin zor. Biraz girişken olmalısın maalesef.
Ilaç gibi geldiniz. Bende böyle düşünüyorum ama insanlar benim utangaç yüzüme alıştığı için onlar gibi olmaya çalışınca garip karşılanıyorum.
 
Bir ortama ayak uydurabilmek adına kendi kişiliğinizde gerçekleştireceğiniz değişiklikler, hem kendinizi zaman zaman sahte bulmaya, çoğu zaman da yorucu olmaya başlar. Bunlar yaşınız ilerleyip iş hayatına atılanca zaten yapmak zorunda kalacağınız, seçme şansınızın olmadığı detaylar. Dolayısı ile sizin zevklerinizi, prensiplerinizi, duruşunuzu benimsemiş yada benimseyememiş insanlara bunu zorla dayatmanın yada onlara benimsenmek için kendinizden taviz verecek olmanızın yersiz olduğunu düşünüyorum.
Aslında göründüğüm gibi değilim demenizden yola çıkarak, kendinizden taviz vermeden, en azından makul ölçülerde vererek daha önceden temeli oturmuş gruplara dahil olup, onlara ayak uydurmaya çalışmak yerine, temelinin oluşmasında etkinizin olduğu yani sizinde içerisinde kendinizi rahat hissedeceğiniz bir ortamı oluşturun.
Bu söylediğim şu an bulunduğunuz ortamda belki mümkün olmayacaktır ama önünüzde böyle bir değişim varmış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı