Anasayfa Makale Battlefield 6 Hakkında Neler Biliyoruz?

Battlefield 6 Hakkında Neler Biliyoruz?

Battlefield 6

EA’nın en büyük aksiyon markalarından biri olan Battlefield serisinin yeni sürümü Battlefield 6 hakkında neler biliyoruz?

Batttlefield, kuşkusuz ki shooter oyun dünyasının vazgeçilmez ve en büyük markalarından biri. Seri, rakibi Call of Duty serisine nazaran daha uzun bir yapım sürecinin sonunda daha uzun aralıklar ile oyuncuların beğenisine sunuluyor. Zira EA’nın, serinin son oyununu oyuncuların beğenisine sunmasının ardından 3 yıl geçti bile. Call of Duty serisinin neredeyse her yıl çıktığını düşünecek olursak, 3 yıl bu rekabetin içerisinde uzun bir zaman dilimi.

EA, Battlefield yapımcı stüdyosu olan DICE’a yeni bir Battlefield geliştirmesi için talimatı çoktan vermiş durumda. Adının muhtemelen Battlefield 6 olması beklenen bu oyunun çıkışı için planlanan tahmini zaman aralığı ise 2021 tatil sezonu olarak gösterilmiş durumda. Holiday 2021 olarak adlandırılan bu dönem, genellikle Eylül ve Aralık ayı arasındaki yelpazeyi belirtmek için kullanılır. Battlefield 6’nın aynı anda tüm platformlara çıkış yapması da beklenen bir diğer unsur.

Battlefield 6 hakkında henüz pek ayrıntı bulunmuyor. Bu durumun ana sebebi ise oyunun halen geliştirme aşamasında olması. Ancak EA, yeni Battlefield oyunu için iddialı sayılabilecek açıklamalar yapmaya başladı. Şirket, Battlefield markası için seriye tam anlamı ile yeni bir vizyon katacaklarından bahsediyor. Basında çıkan söylentilere göre Battlefield 6, daha önce görülmemiş derecede büyük boyutta bir oyun olacak. Söylentiler bu büyüklüğün 128’den fazla oyuncunun oyunda aynı anda birbirileri ile savaşabileceklerine işaret etmekte. Battlefield VI hakkındaki bir diğer söylenti ise oyunun bu kez modern zamanlarda geçeceği yönünde.

Battlefield 6’nın büyük olacağı söylentilerini destekleyen bir açıklama ise EA CEO’su Andrew Wilson’dan geldi. Wilson, geride bıraktığımız birkaç gün öncesinde yeni Battlefield oyunun Playstation 5 ve yeni nesil Xbox donanımlarına müteşekkir olduğunu ifade etti. Wilson’a göre geliştirilen yeni konsollar sayesinde Battlefield, her zamankinden daha fazla oyuncu ile hayata geçebilecek. Aynı zamanda yeni nesil konsolların sağlamış olduğu teknik donanım sayesinde oyunun çok daha güçlü bir deneyim yaşatacağına dikkat çeken Wilson, bu yılın ilk bahar döneminde yeni Battlefield hakkında daha fazla şey duyabileceğimize işaret ediyor.

Battlefield 6 Çıkış Tarihi

Battlefield 6 Xbox Game Pass

Battlefield 6, PS5, Xbox Series X ve PC için 2021 sonuna doğru yayınlanacak. Bu haber aynı zamanda yine Andrew Wilson tarafından Kasım 2020’de gerçekleştirilen bir mali toplantıda doğrulandı.

Wilson, gerçekleşen bu toplantıda bir sonraki Battlefield oyunun 2021’de piyasaya çıkacağını doğrularken, aynı zamanda oyun hakkında daha fazla bilgiyi ise 2021 yılının bahar döneminde vereceklerini ifade etmiş. Bu açıklama, oyunun bu yıl Eylül ve Aralık ayları arasında yayınlanmasını bekleyebileceğimiz anlamına gelmekte. Tahminimce önümüzdeki bu birkaç ay içerisinde Battlefield 6 hakkında çok daha fazla haberi görüyor olacağız.

EA Play 2020’de Battlefield 6 Oyununa Dair Ufak Sinematikler Gördük

EA, henüz Battlefield 6 ile alakalı olarak bir fragman yayınlamamış olsa da oyuncular olarak oyuna dair birkaç görüntü görme fırsatı yakaladık.

Firma, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen EA Play etkinliğinde yeni oyun teknolojilerini tanıttıkları bir videoyu oyuncular ile paylaştı. Paylaşılan bu videonun içerisinde ise yeni Dragon Age, Need For Speed ve Battlefield oyunlarından görüntüler yer almaktaydı.

Yayınlanan videoda Battlefield 6 hakkında gördüklerimiz ise, kalabalık bir savaş ortamının oluşturulacağı ve oldukça gerçekçi yüz animasyonlarının oyunda yer alacağını göstermekteydi. Videoya baktığımda, yüz animasyonlarının gerçekliğinin artık tüyler ürperten bir noktaya vardığını ifade etmem gerek. Elbette karakterlerin yüz animasyonlarının daha belirgin ve gerçekçi olması, oyunda yer alan karakterler ile bağ kurulabilmesi ve gerçekçilik hissiyatını oyuncuya daha iyi yansıtabilmek adına oldukça önemli. Ancak yine de söz konusu durumu garipsemeyi bırakamıyorum.

Yayınlanan videoda EA’in yöneticilerinden biri olan Laura Miele “Daha önce deneyimlediğiniz hiçbir şeye benzemeyen bir ölçekte ve sadakatle destansı savaşlar yaratıyoruz” ifadelerinde bulundu. Miele’nin yapmış olduğu bu açıklamaya bakacak olursak, Battlefield 6’da destansı savaş sahneleri bizi bekliyor gibi görünüyor. Oyunun modern zamanlarda geçeceği göz önünde bulundurulduğunda bu oldukça nefes kesici olabilir. Firmanın özellikle bu noktada iddialı konuşması beni mutlu eden bir nokta oldu. Zira bana göre Battlefield savaş ortamını ve atmosferini oyuncuya oldukça başarılı bir şekilde aktarabilen shooter serilerinin başında gelmekte. Dolayısı ile modern zamanlarda Fransa’nın herhangi bir şehrinde büyük ölçekte bir çatışma hissiyatı, oynarken kalp atış hızımı yükseltebilecek bir faktör.

Criterion Games, Battlefield 6 Geliştirmelerine Yardımcı Oluyor

Need for Speed serisinin son dönemdeki geliştirici stüdyosu olan Criterion Games, Battlefield 6’nın geliştirilmesinde yapımcı stüdyo olan DICE’a yardımcı oluyor. Bu noktada akıllara takılan 2 soru işareti bulunmakta ve bu iki soru işareti de Criterion Games’in oyunun geliştirme sürecine katkıda bulunması üzerine yoğunlaşmış.

İnsanların aklına takılan ilk konu; oyunun geliştirme sürecinde bir sıkıntının meydana gelmiş olabileceği yönünde. Tahminlere göre Battlefield 6 geliştirme süreci bir noktada yavaşlamaya başladı ve bu durum akabinde EA, Criterion Games’in DICE’a geliştirme sürecinde yardımcı olmasını istedi. Battlefield 6’nın geliştirme sürecinin sekteye uğraması ve yavaşlamasının altında yatan muhtemel sebebin ise Covid 19’un etkileri olduğu düşünülüyor.

Akıllarda oluşan bir diğer soru ise Battlefield 6’da araç sürme dinamiklerinin ağırlıklı olabileceği yönünde. Battlefield serisi, halihazırda pek çok aracı kontrol edebildiğimiz bir seri. Ancak EA, bu noktada sürüş dinamikleri üzerine yoğunlaşmak ve oyunculara farklı bir tecrübe yaşatmayı planlıyor olabilir.

Criterion Games’in yeni Battlefield oyununun geliştirme sürecine katkıda bulunması, doğal olarak yeni Need for Speed oyunun gecikmesine yol açacaktır. Bu noktada yeni bir NFS oyununu, 2022 yılından önce görmemiz pek mümkün görünmüyor gibi.

Miele, Polygon isimli bir siteye yaptığı açıklamada, Battlefield 6 oyunun geliştirme süresinin sorunsuz gittiğini ifade ederken, aynı zamanda ekibin oldukça çok çalıştığını da vurgulamış durumda. Miele, geliştirici ekibin evden çalışma prosedürüne uyarak çalıştığına da dikkat çekiyor. Miele’nin açıklamasına göre evden geliştirme süreci geliştirici stüdyoyu her ne kadar zorlamış olsa da, şu an için süreç sorunsuz şekilde ilerliyor.

Miele’nin bu açıklaması ise beni şüpheye düşüren bir detay oldu. Büyük firmalar, büyük oyun markalarının geliştirilme süreçlerinde her zaman kusursuz bir sürecinin söz konusu olduğunu, oyunda bir sıkıntı olmadığını söyler. Ancak ne yazık ki işler böyle gitmiyor. Elbette şirketlerin bu açıklamaları yapmasının altında yatan sebep borsa değerlerinin düşmesinin istenmemesi.

EA oldukça büyük bir şirket ve Battlefield dünyanın sayılı büyük oyun marklarından biri. EA gibi geleneksel çalışma metotlarına oldukça aşina olan şirketler genelde yeni çalışma metotlarına geçmekte zorluk yaşarlar. Bu süreç hem oldukça uzun hem de oldukça sancılı olur. EA gibi bir şirketin kısa süre içerisinde evden çalışma metoduna adapte olabildiğine emin değilim. Ayrıca son yıllarda ne zaman ki büyük bir oyunun geliştirme sürecinde “her şey yolunda, oyunumuzun geliştirme süreci gayet iyi gidiyor” dense, o oyunlar büyük bir çoğunlukla çıkışlarında ve ilk birkaç haftada ciddi sorunlara sahip oluyor. Bir de yeni oyun dinamiklerine geçişin söz konusu olduğu göz önünde bulundurulursa, Battlefield 6 özellikle çıkışında pek çok hataya sahip olabilir.

Battlefield 6 ile alakalı başka bir diğer söylenti ise serininin bu sefer battle royale türü üzerinde ayrı bir özen ve çaba göstereceği yönünde. Söylentilere göre EA, Activision’ın Call of Duty Warzone ile elde ettiği başarıyı takdir etmekte ve bu başaranın bir benzerini kendi oyunları için istemekte. EA, Warzone’un kendi türü içinde son zamanların en başarılı oyunlarından biri olduğu göz önünde bulundurulduğuna, mücadele için farklı ve yeni şeyler düşünmek zorunda gibi görünüyor.

Battlefield 6 Oyununda Görmek İstediklerim;

Battlefield 6 duyuru tarihi

Ücretsiz Battle Royale Modu

Her ne kadar rekabetçi shooter oyunları ile ve battle royale modu ile aram pek iyi olmasa da, türün söz konusu temaya sahip oyunların tam fiyattan sunulan bir oyun olması fikri beni rahatsız ediyor. Özellikle Apex Legends ve Warzone gibi free to play oyunların başarısını göz önünde bulundurduğumda, Battlefield serisinin ana oyunda ayrı olarak bir battle royale oyununu da Battlefiled 6 ile birlikte çıkarmasını bekliyorum. Elbette bu noktada EA çatısı altında aktif bir şekilde çalışan ve başarı elde etmiş olan Apex Legends ile birlikte akıbet ne olur kestirmek güç.

Gerçekten Büyük Olan Savaşlar

128 oyunculu devasa savaşların yanı sıra 32’ye 32’lik savaş türleri gibi pek çok çevrim içi çok oyunculu oyun modunu yine bu oyun içerisinde görmek istiyorum. Ayrıca oyunun hikâye kısmında da yer alan savaşların oldukça büyük çaplarda olmasını ve beni tetikte tutmasını bekliyorum. Devasa ordular ile birlikte çarpışmak oldukça heyecan verici bir deneyim olabilir.

Crossplay Desteği

Ben kişisel olarak her ne kadar çevrimiçi shooter oyun türünü oynamayı tercih etmeyen bir oyuncu olsam da Battlfield gibi oyunları sırf çevrimiçi yapısı için satın alıp oynayan pek çok oyuncu mevcut. Bu noktada çoğunluklu olan bu kitle için Crossplay desteğinin sunulması oldukça ciddi bir önem arz etmekte.

Kusursuz RTX Desteği

Battlefield V, oyun dünyasına RTX teknolojisinin neler yapabildiğini ilk olarak gösteren nadir birkaç oyundan bir tanesiydi. Bu açıdan neredeyse bir teknoloji demosuna dönüşen Battlfield V, sahip olduğu görsel kaliteyi yeni nesil oyunculukla birleştirip, daha iyi bir RTX deneyimi ile biz oyunculara sunmasını beklemekteyim. Frostbite oyun motorunun oldukça hünerli ve başarılı olduğunu düşünen biri olarak Battlefield 6’nın bu beklentimi karşılayabileceğinden neredeyse tamamen eminim.

Dolby Atmos Desteği

Her ne kadar neredeyse tüm oyunlar için ses tasarımı ve oldukça önemli olsa da shooter oyunlar için bu durum diğer oyunlara nazaran daha önemli bir konu. Oynadığınız oyunda güçlü bir 7.1 ses desteği hem düşmanların yerini saptayabilmek adına, hem de savaş deneyimini daha iyi hissedebilmek adına oldukça önemli. Dolby Atmos gibi yeni bir teknolojiyi Battlefield 6’da görmeyi oldukça çok istiyorum.

Kısa olmayan Hikâye Yapısı

Ne yazık ki her geçen gün shooter yapıdaki oyunlar hikâye modlarına daha az yer veriyor. Umarım bu durum yakın zamanda tersine döner ve tekrar bu tür oyunlarda daha uzun hikâye bölümleri yer alır. Battlefield V, sahip olduğu birbirinden bağımsız hikayeler ile oyuncuları bir nebze olsun yakalamayı başarmıştı. Seri, sahip olduğu ton sayesinde dilediği zaman savaş hakkında pek çok çarpıcı gerçeği oyuncuların gözü önüne serebilmekte. Dilerim oyun bu sefer bir birinden bağımsız kısa iyi hikayeler yerine, tüm oyun süren, yaklaşık 12-16 saat bir oynanışa sahip olan hikâye yapısını içeresinde bulundurur.

Battlefield sadece shooter türünün değil, aynı zamanda oyun dünyasının oldukça özel olan oyun serilerinden biri. Bana göre Battlfield serisi, Call of Duty serisine nazaran belirli bir ruha sahip bir oyun. Seri her ne kadar inişli çıkışlı bir grafik sergiliyormuş gibi görünse de, benim nezdimde hala başarılı bir yapım. Umarım bu tarz oyunlarda hikâye deneyimini daha uzun süreler yaşayabiliriz.