Anasayfa Haber Samsung, Apple M1 Rakibi Exynos Çipsetini Hazırlıyor

Samsung, Apple M1 Rakibi Exynos Çipsetini Hazırlıyor

Samsung Apple M1 rakibi Exynos çipseti

Samsung, AMD GPU’lu Exynos çipseti ile Apple M1 işlemcisine rakip olmaya hazırlanıyor.

ARM tabanlı M1 işlemciyle sektöre damgasını vuran Apple, 20 Nisan tarihinde de M1 işlemcili iPad ve iMac modellerini duyurmuştu. Piyasadaki diğer markaların Apple’ın M1 işlemcisine karşına nasıl bir cevap vereceği merak edilirken, kısa bir süre önce Samsung cephesinden önemli bir haber geldi. The Korea Economic Daily tarafından paylaşılan habere göre şirketin ARM tabanlı ve AMD GPU’lu Exynos işlemci ile Apple’ın M1 işlemcisine rakip olmaya hazırlandığını görüyoruz.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Mart ayında sektörün güvenilir kaynaklarından biri olan Ice Universe, Güney Koreli şirketin 1200 ve 2200 serisi işlemcilerinin AMD’nin RDNA mimarisini temel alan GPU birimlerine ev sahipliği yapacağını söylemişti. Ayrıca Ice Universe raporunda Samsung’un Haziran ayında AMD Radeon GPU’lu Exynos işlemcilerle ilgili ilk detayları kullanıcılarla paylaşacağı ve bu işlemcilerin yılın sonuna doğru piyasaya sürülebileceğini ifade etmişti.

Tüm bu gelişmeler sektörde heyecan yaratırken, şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı ARM mimarili Exynos işlemcisinin Windows 10 işletim sistemli dizüstü bilgisayarlara da güç vereceği iddia edildi. Bildiğiniz gibi Exynos işlemcilerin daha önceden de dizüstü bilgisayarla geleceği dile getirilmişti. Hatta dizüstü bilgisayarlara gelecek olan ARM mimarili bu işlemcinin Exynos 2200 olacağı da ileri sürülmüştü.

Şimdi de paylaşılan raporla söz konusu Exynos 2200 işlemcisinin bu yılın sonuna doğru tanıtılacağı düşünülen Samsung dizüstü bilgisayarla geleceği ileri sürülüyor. Ayrıca ARM tabanlı bu dizüstü bilgisayarın Office ve Adobe Creativity Suite gibi belirli uygulamaları da bünyesinde barındıracağı söyleniyor.

Şimdilik Samsung cephesinden bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da belirtmekte yarar var. Ayrıca bu işlemcinin doğrudan Apple’ın M1 işlemcisine rakip olacağı ve performans açısından da oldukça kaliteli bir deneyim sunacağı da konuşulanlar arasında.