Portal Tabancası Hakkında

Rickopedia'nın ilk bölümünde, portal tabancasına, nasıl çalıştığına ve nasıl ortaya çıktığına değineceğiz.
d536b98f0c5c74e8d183fae9ea46b3f7.jpg

İlk Görünüm
Portal tabancalarının en erken tarihi, Rick'in ilk atölyesinde yaptığı "Işınlanma" çalışmalarındadır.
Rick, mavi bir sıvı ile, oldukça ilkel ışınlanma çalışmaları yapıyordu. Bu sıvı ve oluşturduğu portalın, yalnızca mevcut evrendeki bir konumdan başka bir konuma ışınlanmak olduğunu biliyoruz.
Rick'in çalışmaları devam ederken, bir başka Rick atölyeye girer. Rick'in çalışmalarını "Boyutlar arası seyahat üzerine" yoğunlaştırmasını ister ve ona portal tabancasını tanıtır. Rick, portal tabancasını reddeder. Akabinde diğer rick atölyeden ayrılır. Reddedilişinin bir temsili olarak portal ile atölyeye bomba gönderir. Bomba anında patlar, Rick'in karısı ve kızı Beth ölür.

Portal Sıvısı
Portal sıvısı, yeşil renkte ve toksik bir sıvıdır. Üretimi Hisar'ın (Bilinen adı ile Citadel, ileri bölümlerde çokça değineceğiz.) tekelindedir.
Portal tabancası ile oluşturulmuş olmasa da, döküldüğü yerde bir portal oluşturabilir. Portal oluşturmadığı sürede yakıcı bir sıvıdır. Rick'in Citadel ile savaş halinde olduğu tüm sürede sıvıyı, limon aromalı bir içeceği sentezleyetek ütettiğini biliyoruz.

5a908694a12b14cfb86ac047fdb8e2d3.jpg

Sıvının asıl kullanım amaçlarından birisi, Citadel'i boyutlar arası boşlukta stabil biçimde tutmaktır. Portal sıvısının rengi, eskiden maviydi. İlk Mortyler ortaya çıktığında, portal tabancasının rengi de Morty sarısı ile Rick mavisinin karışımı olan yeşil halini almıştır. 5. sezon son bölümünde Evil Morty'nin açtığı portalın sarı olduğunu görüyoruz.
Tabancaların Kullanılması
Tabancalar, daha stabil çalışan portallar açmak için kullanılmak zorundadırlar. Tabancalar takip edilebilir. Lakin yalnızca Citadel tarafından onaylı seri numarasına sahip tabancaların açtığı portalların takip edilebildiğini belirtmemiz gerekir. Tabanca, onu kullanan Hisar üyelerinin konumunu da gösterir. Aynı zamanda mesaj gösterebilen led ekranı da vardır.
9103250822406eadd79d4316546ba4cd.jpg

Tabancaların kullanım ömrü
Tabancaların bilinen bir ömrü olmada da, kullanılabilirliği sıvının miktarına bağlıdır. Sıvının üretiminin ise Citadel tekelinde olduğunu söylemiştik. Bu sebeple sıvının evde sentezlenmelidir. Kaçak sıvı olarak da adlandırılıyor. Nasıl üretildiğini bilmesek de, stabil olmadığını biliyoruz.
Kapanış
Rickopedia'nın ilk bölümünde Rick and Morty evreninin seyahat aracı olan portal tabancalarının anatomisine değindik. İyi okumalar.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
er2grul
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.200
Yorumlar
2
Son güncelleme
Değerlendirme
4,00 yıldız 1 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

er2grul adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı