Ramazan Günlüğü 01: İlk İftar, İlk Oruç

01-ramazan.png


Bu Ramazan'da yazacağımız hikâyemizde, Ayçelen ve Diyar'ın hem birbirleriyle tanışmasına ve hemde vuslatı bulmaları için yolculuğa çıkacağız. Bu hikâyemiz de günümüz Kayseri'sinde geçmektedir.

Ayçelen ailesi Ramazan davulcusunun çaldığı sese uyanırlar. Bu ailede 3 kişi yaşıyor. Ayçelen'in annesinin adı Aslıhan olup, 45 yaşında ve mesleği ev hanımıdır. Ayçelen'in babasının adıysa Ertuğ olup, 48 yaşında ve mesleği ise Market sahibidir. Ayçelen ise 24 yaşlarında bir grafikerdir. Herkes odasından çıkar ve mutfağa doğru yol alırlar. Aslıhan, sahurda yiyecekleri yemekleri ve içecekleri hazırlarken, Ertuğ ve Ayçelen mutfak masasında yer alan sandalyelerde otururlar. Bu aile kendi aralarında havadan sudan konuşuyorlar. Ayçelen yemeği hazırlar ve mutfak masasına koyarken, Ayçelen onu görür görmez annesine yardım etmek için kalkar ve annesine yardım eder. Sonra ailecek yemeklerini yerler ve içeceklerini içerler. Sonra herkes yatar.

O sırada Diyar ailesiyse, Diyar hariç herkesin telefonundaki alarm saatinin sesine kalkarlar. Diyar kasıtlı olarak alarm kurmamıştır. Çünkü uykuyu, sahura karşı tercih etmiştir. Diyar'ın ailesinde 4 kişi yaşıyor. Diyar'ın annesinin adı Aytaç olup, 44 yaşında ve mesleği spor eğitmenidir. Diyar'ın babasının adıysa Bilgen'dir. Yaşı 46 olup, eski bir sporcudur. Ertuğrul bu seride 18 yaş altına sahip tek karakterdir. O da öğrencidir. Diyar'a gelince olabildiğince en tembel bir insandır. Bilgisayar mühendisi nasıl oldu derseniz? Onu inan kendisi dışında kimse çözemedi. Yaşıysa 26'dır. Ailemizin annesi yemeği hazırlamak için mutfağa geçer ve her şeyi hazırlayınca, tüm aileyi mutfağa toplamak için yola koyulur. Evin babası uyanık ama odasında kendine gelmesini bekliyor. Ona "yemeğin hazır olduğunu söyler." Evin büyük oğlu olan Diyar'a varır ve hâlâ uyuduğunu görür. Sesini erkek şekilde yaparak. Ona şakayla karışık esprili bir şekilde "Koğuş kalk! İçtima saati!" Bunu duyan Diyar anında yataktan fırlayarak "Emredersiniz komutanım!" der. Fakat anne gülerek o odadan kalkar. Emin olun, Diyar'ı hızla kaldırmanın en iyi yolu budur. Evin küçük oğlu olan Ertuğrul ise kalkmış ve üzerini giymiş annesinin kapıyı açmasını bekliyor. Annesi kapıyı açınca Ertuğrul kalkar ve annesine sarılır. Sonra herkes yemeklerini yer, içeceğini içer. Diyar annesine karşı, "Bu eşek şakasını sonlandır artık." diyerek bağırır. Evin babası olan Bilgen sakin bir şekilde "Ramazan'dan önce, Diyar'ı tek seferde uyandırmanın en iyi yolu, askerdeki gibi davranmaktır diye." der ama adam kendini tutamaz ve gülmeye başlar. Ertuğrul ise, olaylara pek karışmadan tabaktaki yemeği götürmeye devam eder. Sonra herkes yemeğini ve içeceklerini içerler. Arkasından herkes odasına çekilir. Diyar ise yatmak yerine PC başında oyun oynar. Ezan saati okununca yatağa girer ve uyumaya başlar.

Ayçelen sabah saatlerinde kalkar. Önce bir güzel giyinir ve süslenerek iş yerine gitmek için odasından çıkar. Sonra yavaşça evin kapısını açar. Çünkü o sırada evin diğer ahalisi uyuyor. Ayçelen kapının önünde duran Eagle MX arabasına biner. Çalıştığı şirket olan Zirve Grafik A.Ş. isimli bir şirkete doğru gider. Ayçelen, şirketin önüne varır. Arabasından iner ve şirketin içine girer. Önce patronun odasına çıkar. Yapılacak işlerini alır ve odasına iner. Akşama kadar, orada Windows gibi işletim sistemini, Photoshop gibi bir uygulamalar kullanarak Ayçelen grafikler çizer ve biten her işi patronuna teslim eder.

O sırada uyuşuk gibi yatan Diyar. Bu adamın asıl planı tüm gün boyunca orucu uykuya tutturmaktır. Fakat evin küçük kardeşi çok ses yaparak ağabeyini uyandırır. Diyar sinirlenerek kalkar ve kardeşine bakarak, "Sen niye beni uyandırırsın?" der ve tam sağ elini havaya kaldıracakken, evin babası olan Bilgen sol eliyle Diyar'ın sağ elini tutarak, "Sen hep böyle tembel mi olacaksın?" diyerek oğluna karşı sitem eder. Diyar sakinleşir. Üstünü giyer. Odasından çıkar ve evin dış kapısına yönelirken, Aytaç oradan bağırarak "Kardeşini okula götür." der. Diyar umursamadan kapıyı çarparak çıkar ve gider. Bilgen sakince "Bundan adam olmaz." diyerek hem içinden söylenir ve hem de iç geçirir. Diyar otobüse yetişmek için durağa karşı yürür. Otobüs gelir ve ona binerek Hipuujin şirketine gider. Bu şirketin sahibidir. Şirkete gittiğinde odasının kapısını açar ve çalışmaya başlar. Diyar tembel ve biraz asabi birisi olabilir ama iş çalışmaya geldi mi? Kimse onu tanıyamaz. Kendisi bilgisayarı çok seviyor. Bu yüzden bu mesleği seçmiş diye düşünüyor olabilirsiniz. Aslında bir çok verisini kaybettiği için, insanlara güvenliği ve gizliliği aşılamanın en iyi yolun bu olduğunu düşünüyor. Kendisi Linux sevdalısı olup, Mageia'yı kullanıyor. Akşama kadar PC başında bekler. Arada bir PC getirir ve onları formatlar veya iç temizliği yaparak para kazanır.

Ayçelen işlerini bitirir ve akşam üstü saat 6 gibi şirketten ayrılarak arabasıyla evine doğru gider. Annesine yemek yapması için yardım eder. Aile büyüğü olan Ertuğ ise işten 6:40 gibi saatte eve gelir. Oturma odasına geçerek dini programları izler. Ramazan'daki tek eğlencesi bu adamın. Akşama kadar adamın pestilini çıkartıyorlar. Ezan vaktine kadar yemekler pişer ve aile reisi de TV'yi izler. Ezan okunmaya 5 dk. kala aile reisi TV'yi kapatır ve mutfağa geçer. Ertuğ kızına bakar ve ona günlük işlerini sorar. Kızı ise babasına bakarak, işlerini anlatır. Ayçelen ise dinler. Herkes ezan saatine göre bu şekilde konuşurlar. Akşam ezanı okununca herkes orucunu açarak, akşam yemeklerini yerler.

Diyar ise işlerini bitirir. Arkasından otobüse yetişir. Saat 6:40 gibi biner. Eve geldiğinde tüm ahali evdedir. Odasına gider ve kafasını yatağa gömer. Evin babası ona bakarak "Görende sırtında çuval taşıttırdı sanacak." diye sitem eder. Annesiyse "Yoruldu çocuk." der. Ertuğrul ise, "Ağabeyim benden az çalışıyor." diyerek güler. Diyar kapıyı kapatmak için kalkar. Tam kapıyı kapatacakken, Ertuğrul ağabeyine bakarak "Ezan saati yaklaşıyor." der. Diyar uyumak yerine oturma odasına oturur. Arkadaşlarıyla açık kaynak kodlu bir uygulama ile onlarla yazışır. Ezan saati geldiğinde Diyar oturma odasından kalkar. Akşam ezanına kadar hiç ses etmeden oturur ve bekler. Ezan okununca, evdeki herkes orucunu açar ve yemeklerini yerler.

1. Bölüm Sonu.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
147472
Okuma süresi
4 dakika okuma
Görüntüleme
579
Son güncelleme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

147472 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı