THY İstanbul - Ankara Business Deneyimi| Boeing 777-300ER

Normalde Ankara'dan İstanbul'a gidişimle ilgili bir gönderi yayınladığım için buna gerek yoktu diye düşünüyordum ama hayat yine beni şaşırtıyor :D Önceki sefer uçuşumda Boeing 787-9 ile gerçekleşeceğini düşünürken Boeing 777 denk gelmişti. Bu sefer de uçak içi aynı ikramın verileceğini sanıyordum ve farklı ikram sunuldu :D

Öncelikle İstanbul Havalimanı THY Business deneyiminden bahsedeyim. THY, İstanbul havalimanının ana taşıyıcı havayolu. Business yolcuları için özel bir girişe sahip. Bu girişten Business yolcuları sıra beklemeden güvenlikten geçebiliyorlar. Ancak güvenlikten sonraki alan tamamen dış hatlara ayrılmış. Yani bagaj teslimi yapılan Business alanı yurt dışı bileti olanlar için. İç hatlarda Business yolcusu iseniz Ekonomi yolcuları ile benzer yerde D bölgesinde bagajınızı teslim etmeniz gerekiyor. Burada bagajı teslim ettikten sonra ikinci bir güvenlikten geçiyoruz. Buradan geçtikten sonra İstanbul havalimanının yapısı gereği bayağı bir yürümemiz lazım. Ekonomi yolcuları ile benzer kapılara giderken G6 kapısında bir asansör var. Bu asansör ile THY CIP salonuna ulaşabiliyoruz. Bu salon 1 kat daha aşağıda. Bilet kontrolü sonrası Lounge'a alınıyoruz. Burada ikramlar ve alan Ankara'dan çok daha geniş ve fazla. Öncelikle bu salonda gündelik kullanımlar için ayrılmış birkaç tane iMac bilgisayar bulunuyor. Bunun haricinde oturabileceğiniz rahat koltuklar ve ikramlar da mevcut. İkram çeşitliliği geniş. Sandviç ve sıcak çorba tercih edebiliyorsunuz. Benim en sevdiğim şey Panna Cotta tatlısı oldu. Hayatımda yediğim en güzel tatlıydı. Bir tatlı için evimi arabamı satabilirim desem abartmış olmam. THY Lounge Wi-Fi ağına bağlanmak istedim ancak kullanıcı adı ve şifre soruyordu bağlanamadım. Alanda 1 saat kullanabileceğiniz Turk Telekom Wi-Fİ hizmeti var. Ben kullandığımda 24 MBPS'lik bir hız alıyordum yoğunluktan. Bu arada belirtmeliyim ki bu salonda sesli anons hizmeti yok. Uçuşunuzu ekranlardan kendiniz takip etmek zorundasınız.

Bu alanda güzel vakit geçirdikten sonra yanda Esenboğa havalimanındaki gibi bir cam alan var. Buradan uçağımıza gideceğimiz CIP otobüsler var. Bu otobüsler ile uçağa gidip merdivenlerle uçağımıza geçiyoruz.

Ankara uçuşumda da denk gelen uçak Boeing 777 idi. Aynı uçak ve aynı kabin olduğu için burada tekrar bahsetmeyeceğim. Dileyenler bu bağlantıdan bu blog girdimi de okuyabilirler.
Değinmek istediğim nokta ikram. Ankara'dan İstanbul'a olan uçuşta verilen ikramların haricinde bir ikram verildi. İçeriğinde sanırım somon ve karides vardı. Menü ve ikramın resimlerini şöyle:
WhatsApp Image 2022-02-12 at 5.56.54 PM.jpeg

WhatsApp Image 2022-02-13 at 6.39.48 PM.jpeg

Somon çiğ şekildeydi ancak söylemeliyim hayatımda yediğim en güzel balıktı. Herhangi bir ısıl işlem gördü mü emin değilim ama tütsülenmiş gibi bir tadı vardı. Gerçekten ikram farklılığı ve lezzetiyle beni mutlu etti.

Kısacası THY ile uçuş yaptığınızda sadece daha rahat koltuk değil bunun yanında birçok güzel deneyim yaşamış oluyorsunuz. Şu anlık Business biletler ateş pahası ancak sunulan hizmet de ödenen ücreti hak ettiğini düşünüyorum. Ben bu uçuşlarımı mille gerçekleştirmiştim ancak fazla milim kalmadı, artık bir sonraki ekonomi uçuşlarımla bloglarıma devam edeceğim :) Okuduğunuz için teşekkürler.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Persseus
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
879
Yorumlar
3
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız

Kişisel kategorisindeki diğer girdiler

  • Tedavi gören kedim hüsniye
    Yaklaşık 1 ay önce araba çarptı arkadaşlar bu kedi önceden de çok güzeldi aslında sokak...
  • Love, Victor Dizisine Bir Şans Ver
    Şu hayatta sınırlarımızın ve bizi biz yapan duygu ve düşüncelerimizi bastırmak için çağımızın...
  • Uykuya Dalmadan Önceki O Düşünce Seremonisi
    Uykuya dalmadan önceki o düşünce seremonisi, Etkiler fazlasıyla çok düşünen bir insanı. Bu...
  • Eko
    Hayatım bir kalp cihazında engebelerle boğuşuyor, Ritimler bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyor...
  • 0. Gün
    Tarih: 6.02.2024 23.58 Kalan Gün: 488 Hedef: En kötü ilk 10 bin Bölüm: Dil Mevcut...

Persseus adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı