THY İzmir - İstanbul Uçuş Deneyimi | Boeing 737 Max 8

Boeing 737 Max serisi 737 ailesinin en güncel modelleridir. Bu seride öncekilerine göre daha büyük ve tasarruflu CFM Leap motorlarına geçildi. Bu motorlar uçağın stabilizesini bozduğu için çözüm olarak da MCAS sistemi geliştirildi. Ancak Pandemi döneminin başında Etiyopya ve Endonezya'da karıştığı iki ölümlü kaza sonrası insanlarda büyük bir önyargı oluşturdu. Uzun zamandır servisten çekilip yerde park halinde bekleyen bu uçaklar bir süredir tekrar gökyüzünde.
Boeing bu uçaklarda yaptığı hataları düzeltti. Biraz geç oldu. Bu hata düzeltmeleri FAA (Amerika'nın Havacılık İdaresi), EASA (Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi) ve SHGM (Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) Tarafından yapılan incelemeler sonrası tekrar uçuşa elverişlilik lisanları verildi.


TK2327 Numaralı İzmir - İstanbul uçuşuma Boeing 737 Max 8 modeli denk geldi. Havacılık haberlerini yakından takip ettiğim için bu uçaklara karşı güvenim yeniden oluşmuştu bu yüzden de içim rahattı. Uçağın içerisi 737-800 ve 737-900'lerden daha modern ve canlı bir tasarıma sahip. En nihayetinde güncel bir uçak. Koltuklar daha yumuşak ve kaliteli. Ayrıca uçak içi eğlence sistemi A350'lerdeki gibi modern ve gelişmiş bir sistem.
20A numaralı pencere kenarı koltuğu tercih ettim. Hem kanadı hem gökyüzünü gözlemleyebileceğiniz en iyi tercihlerden biri. Tabi kanattan ziyade gökyüzü veya yeryüzünü görmek isterseniz daha ön veya arka sıraları tercih edebilirsiniz. 20A Numaralı koltuğun manzarası da şu şekilde:
WhatsApp Image 2022-05-02 at 9.11.17 PM (1).jpeg

Koltuk aralığı diğer THY uçakları ile aynı. Ben THY'nın koltuk aralığıyla iç hatlarda rahatsız olan birini görmedim. Dış hatlarda uzun uçuşlarda rahatsızlık verir mi bilemiyorum. Merak edenler için diz mesafesi (Boyum 165 cm) :
WhatsApp Image 2022-05-04 at 12.23.33 AM.jpeg


Max serisi 737-800 serisinden daha güncel bir motora sahip. Haliyle kanat üstü motora yakın bir noktada olsanız dahi çok rahatsız olmuyorsunuz. Günümüzdeki eski 737-800'lerden daha sessiz motorlara sahip olduğu için kabin içerisinde daha az ses ve daha fazla konforu hissedebiliyorsunuz.

Uçuş gayet keyifliydi. Uçuş esnasında herhangi bir anormal durum yaşanmadı. İzmir - İstanbul uçuşunda olması gerekilen manevralar esnasında 737 Max'in sabıkalı oluşu bir anlığına acaba dedirtse de en ufak bir uçuş sorunu yaşamadık. Güveniyorum dediysem bile alttan alttan içimde bir acaba kuşkusu varmış öğrenmiş oldum :D Uçuş esnasında diğer 737-800 ler kadar rahat dönüş yaptığını görebilmek ve güvenli bir şekilde inanmak kesin olarak güvenimi kazandırdı :D 737 Max serisi ile uçmanızı önerir miyim diye sorarsanız tabii ki öneririm. Bir çok havacılık denetleme kuruluşu tarafından onay aldı. İkinci bir vukuat yaşanması Boeing'in batmasına bile yol açabilir. Tekrar aynı riskleri göz önüne alacaklarını sanmıyorum. Zaten global anlamda bu uçakların da bir mini kriz yaşattığını düşünürsek bence Boeing yaptığı hataları düzeltti diyebilirim. Tabi buna en iyi cevabı uzmanlar verebilir.
Blog girdimi okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir🥰 Lütfen eleştirilerinizi eksik etmeyin ki bir sonraki girdimde daha iyi içerik ortaya koyabileyim :)
  • Beğen
İfadeler: Camila ve 471153
Yazar hakkında
Persseus
Merhaba ben Emre Tezcan 😊
21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Doğduğumdan beri teknolojiyle içli dışlıyım ve uçakla seyahat etmeyi çok severim.
Blogumda sıklıkla uçuşlarım ve bilgisayar - telefon sektöründe ilgimi çeken şeyleri derleyip paylaşıyorum. Umarım size yardımcı olabiliyorumdur ^^

Yorumlar

Hocam bir sonraki uçuşunuz ne zaman? Blog olarak paylaşmanız iyi oluyor.
Yazmadığım bir Pegasus uçuşum ve aktarmalı 2 THY uçuşum daha var. Haziran başında Ankara - İstanbul geniş gövdeli uçuş planım da var. Sizin pozitif geri dönüşünüz beni mutlu ediyor, teşekkür ederim. Bahsetmemi istediğiniz konu varsa söyleyin blog girdilerimi geliştireyim.
 
Hocam bir sonraki uçuşunuz ne zaman? Blog olarak paylaşmanız iyi oluyor.
Yazmadığım bir Pegasus uçuşum ve aktarmalı 2 THY uçuşum daha var. Haziran başında Ankara - İstanbul geniş gövdeli uçuş planım da var. Sizin pozitif geri dönüşünüz beni mutlu ediyor, teşekkür ederim. Bahsetmemi istediğiniz konu varsa söyleyin blog girdilerimi geliştireyim.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Persseus
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
896
Yorumlar
8
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

Persseus adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı