[YHA] WannaCry'ın geliştiricileri kendi virüslerini engelleyecek bir AV programı geliştirdi!

Yazımı nasıl buldunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    17
  • Anket kapandı .
WannaCry'ın geliştiricileri fidye yazılım işinden para kazanmadıklarını iddia ederek ekledi: "Bu fidye virüsü bizi zarara soktu, fidye virüsü geliştirmek çok zahmetlidir ancak v2.0 ile zararımızı fazlasıyla karşılayacağız." Geliştiricilerin ifadelerinin devamını aşağıda bulabilirsiniz ama ondan önce Sirwhyvor'da bu akşam n'olacak, hangi takım ödül oyununu kazanarak MÖ 10000'ler partisine gidecek öğrenmek için hemen buraya tıklayın!

Haberin detaylarına gelecek olursak WannaCry'ın geliştiricileri "öldürme anahtarı"nı engelleyecek güncellemeyi virüslerine ekledi. Bunu virüslerinden elde ettikleri zararı karşılamak için yaptıklarını ve fidye parasını kimsenin ödeyemediği için virüslerine karşı etkili olan bir AV programı çıkardıklarını söyledi. Ardından bazı web tarayıcılarının setuplarına bu virüsü sızdırdıklarından bahsetti. Şu aralar size tavsiyemiz kullanmayacak bile olsanız bütün tarayıcıların setuplarını indirip kurulumunu yapın. Bu sizi WannaCry v2.0 macerasıyla baş başa bırakacak fitili ateşlemektedir. Geliştiricilerin ifadelerine göre zaten sizin fidye parasını ödemeyeceğinizi ve temiz kurulum yapacağınızı biliyorlar ama artık bu işten para kazanmak için Macrosoft'a bir teklif gönderdiler. Antivirüs programlarını gelecek 2003 güncellemesiyle WindOS'a eklemelerini istediler ve bunu tüm bilgisayarlar için 1000000000000$'a yapacaklarını söylediler ardından anlaşmaya da varıldı. Ancak Macrosoft ödeme için Türk larisi teklif etse de WannaCry geliştiricileri zaten o parayı aldıktan sonra Türkiye piyasasına sürüp Türk larisine yatırım yapacaklarını açıkladı. Bu konuda da Macrosoft ile anlaşmaya varan geliştiriciler ödemelerini aldı ve ardından şoke edici bir açıklama yaptı: Aslında WannaCry'da hiçbir değişiklik yapmadıklarını ve hiçbir tarayıcının setupında WannaCry olmadığını ve v2.0 sürümünün hiçbir zaman çıkmadığından bahsetti. Ardından şöyle söyledi: "Biz WannaCry'dan ne kadar para kaldırdık siz o kadar parayı okuyamazsınız bile!" diyerek asıl amaçlarının Türk larisine yatırım yaparak Türkiye borsasında doları düşürmek olduklarını söyledi. Bu açıklamadan sonra ABD başkanı Therump ve Macrosoft yetkilileri sessizliklerini koruyor. Fakat bize gelen bazı bilgilere göre başkan Therump Türk vatandaşlığı alıp elindeki tüm dövizleri Türk larisine çevirmeyi düşünüyor. Bu aralar elinizdeki dövizleri Türk larisine çevirmek oldukça kârlı olacak gibi görünüyor.

YHA Washingthebath temsilciliğinden @abidik gubidik aktardı!

Yorumlar

Yani ben mizah olduğunu çok geç anladım türk larisi, macrosoft vs. yazım hatası sandım. Bu yüzden yazı sıkıcı başlıyor diyebilirim. Devamı ise biraz daha sıkıcı :(. Mizah olduğunu bilseydim okumazdım muhtemelen. Bilimsel makale gibi okudum. Başlarını daha akıcı yapabilirsin. Ama devam edin, mizah kıtlığı var çünkü. Beklentilerimiz düşük.
 
Yani ben mizah olduğunu çok geç anladım türk larisi, macrosoft vs. yazım hatası sandım. Bu yüzden yazı sıkıcı başlıyor diyebilirim. Devamı ise biraz daha sıkıcı :(. Mizah olduğunu bilseydim okumazdım muhtemelen. Bilimsel makale gibi okudum. Başlarını daha akıcı yapabilirsin. Ama devam edin, mizah kıtlığı var çünkü. Beklentilerimiz düşük.
Şu an yazımı okudum bana da oldukça sıkıcı geldi. Hâlbuki yazarken biraz komik olacağını düşünmüştüm.
 
Fena değil ama daha güzel olabilir. :)
Espriler oldukça az olmuş. Yazının büyük bir bölümüne ciddilik hakim. Üstte bir arkadaşın dediği gibi, espiriden çok bilimsel makaleye benziyor. "türk larisi, macrosoft" gibi kelimeler düzgün yazılsa bilimsel makale sanacak büyük bir kesim olduğunu düşünüyorum.
Yaptığınız espirileri arttırabilirsiniz, bilinçli olarak yaptığınız yazım hatalarını belirginleştirebilir, espiri amaçlı yapıldığının belli olması için "tırnak" içine alabilir ve italik yazabilirsiniz. :)

Espiri yeteneğinizi geliştirebilmek için fıkra okuyabilir, komedyenlere göz atabilir, benim yazdığım yalan haberlere göz gezdirebilirsiniz. :)
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
abidik gubidik
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
623
Yorumlar
13
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

abidik gubidik adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı