Türkiye F-4'lerin Yerini Hangi Uçak ile Doldurmalı?

Ayrıca S-400 bir savunma silahıdır.
Sen NATO ülkesine karşı kendini bu sistemle savunursan NATO'dan atılırsın. NATO'dan atıldığın zaman ne Yunan ve Ermeni lobilerine karşı elinde bir kozun kalır ne de Rusya'ya karşı. 2 bloğun tam ortasında tek olarak kalana ne yapılıyor biliyor musun?

NATO üyesi olarak NATO ülkesi uçağını sen indirirsen geçmiş olsun, tam da Rusların istediği şeyi yapıp yapayalnız ortada kalırsın. Üstüne bu jeopolitik konumu birbirine vermek istemeyecek 2 bloğun savaşının ortasında kalırsın.

S-400 senin en son işine yarayacak sistemdi ülke olarak, gittin onu aldın. Caydırıcılık diyorlar da neyin caydırıcılığı arkadaş? Rus uçağı mı korkacak kendisine saldıramayacak durumdaki S-400'den? Yoksa aynı birlikte olduğun için saldırma şansı olmayan karşı tarafın, ateşlerse kendini savaşa sokacağı kesin olan bir sistemden mi cayacaklar?
 
Türkiye ve Yunanistan NATO üyesi olmasına rağmen olası bir Yunanistan savaşı icin Türk subaylarının yıllardır çalıştıği harekat planlari var. Egemen harekat planı. Bunlar iş olsun, mesaimiz dolsun diye yapılmış şeyler değil :)

Yani NATO var zaten, batidan bize tehlike yok demek çok sığ bir bakış açısı. Yarın bir bakarsın NATO kalmaz, sana karşı silahlanan Yunan ordusu Fransız, Alman kopekligi yapıp kapını çalar. Kendi Yunan generallerinin Atina'ya Türkiye tarafından 48 saatte girilir denmesine rağmen.

Bunlar S400 alımını normalleştirmese de birer gerçek. Türkiye kimseye güvenmeden savunma bütçesinin büyük kısmını yerli ve milli projelere harcamalidir.
 
Olması gereken bu ama gidip de kullanamayacağın bir sisteme milyarlar harcayıp bir sürü sorun yaratılmak tercih edildi. Tek mutlu ülke Rusya bu durumda...
Olan oldu artık yapacak bir şey yok. S400'u hala bir koz olarak kullanilabilir. Girit modeli olarak kullanıp F35 istemek mümkün. Hiç uçak vermezlerse azan Yunana karşı caydırıcılık niyetine hala koyulabilir Ege'ye.
 
Girit modeli olarak kullanıp F35 istemek mümkün.
Bundan sonra verilecek bir sürü tavizden birisi bu olacak zaten.

Hiç uçak vermezlerse azan Yunana karşı caydırıcılık niyetine hala koyulabilir Ege'ye.
Ege'ye S-400 yerleştirilince Yunan politikacılar:

yellow-octopus-Funny-Party-Meme-1.jpg


En istedikleri şeyi yaparsın, işin sonunda da S-400 ile bir uçağı düşürürsen geçmiş olsun... Daha önce de sana demiştim ya Rusya bu sistemleri kendi kafamıza sıkmamız için verdi diye. İşte ondan sonra nefretten oy toplayan birkaç politikacının keyfi için "halk" olarak savaşın içinde kalmanın ne demek olduğunu hepimiz görürüz burada.

1990'ların 2. yarısı ve 2000'lerin en başlarında görevde olup şimdiki badem bıyıklıların "monşerler" diyerek aşağılayıp kovdukları politika ve dış ilişkilerin ne demek olduğunu bilen kişiler yokken elimizde politik bir kabiliyet kalmadı artık. Her bakımdan dışa bağımlı bir ülke olarak posta koyup istediğini elde edebileceğini düşünenlerle bunlar daha iyi günlerimiz...
 
En istedikleri şeyi yaparsın, işin sonunda da S-400 ile bir uçağı düşürürsen geçmiş olsun... Daha önce de sana demiştim ya Rusya bu
Operatörler siyasetçi değil, eğitimli askerler olacak. Operatörler emri siyasetçilerden değil, yuksek rütbeli askerlerden alacak. Ordu başka, siyaset başka. Ailenin çoğu asker olan biri olarak bu ve önceki mesajımdaki yazdıklarımı daha iyi bilmelisin bence...

Biz NATO üyesi olarak hava sahamizi işgal eden Rus'u bile kaç kere uyardık terk et diye. En son aşamada vur emri geldi. Hangi NATO ülkesi bu kadar sabırlı davranirdi, söylesene?

Yunan uçağı vurulmaz, Yunan uçağı mallık yaparsa kilit yer. Tıpkı zamanında Eskişehir'den kalkan uçaklarımızin S300 tarafından kilit yemesi ve pilotlarimizin sürekli baskı altında kalması gibi.

O zaman Türkiye'nin elinde diplomatik güç vardı ve sorun çözüldü. Yunanistan da böyle bir diplomasi kullanacak olursa Amerika anlaşmaya gitmek zorunda. Ya da Yunanlar sallanmaz.

Bu S400 çürümeyecek. Öyle ya da böyle bir çözüm yolu bulunacak.
 
Tıpkı zamanında Eskişehir'den kalkan uçaklarımızin S300 tarafından kilit yemesi ve pilotlarimizin sürekli baskı altında kalması gibi.
Şehir efsanesi. :D S-300'lerin olduğu lokasyonla Türk Hava Sahası arasındaki mesafeyi biliyor musun?

Operatörler siyasetçi değil, eğitimli askerler olacak. Operatörler emri siyasetçilerden değil, yuksek rütbeli askerlerden alacak.
Savaş emrini meclis verir, ordu değil. Ordu emirleri uygular. Bizim durumda ise emri 1 kişi verir, ordu yine uygular. Yunan komutanlar arasında Türkiye'ye karşı savaş isteyen, İzmir ve çevresini alıp Hellenic Ionia'yı kurmak isteyen komutanların sayısı az mı? Tek bir talimatla her türlü provokasyonu yaparlar, sen de işe yarayan dış politikadaki bütün elemanları kovduğun için siyasi anlamda hiçbir yaptırım gücüne sahip değilken istediklerine de ulaşırlar.

S-400'ü oraya koy, o komutanlar bilerek onu kullanman için daha büyük provokasyonlara başlar. Lobi faaliyetinin ne olduğunu bilmeyen, politikanın ne olduğunu bilmeyen yöneticilerle de tam istediklerini yaparsın.
 
Ben uçak eksiğinin Sihayla falan kapatılabileceğini düşünmüyorum. Sihanın düzenli orduya karşı çok etkili olmadığını İdlib'de gördük geçen sene. 11 yıldır savaşan bitik Suriye ordusunu dahi Seraqib'den çıkaramadı Türkiye. O kadar ihalar sihalar vurmasına rağmen. Belki 300-500 tane sihamız olursa akıncı yada göksungur gibi o zaman toplu bir siha saldırısıyla misal Yunanistan'ın hava meydanlarını devre dışı bırakabiliriz ama bunun haricinde siha ile yürümez bu iş. Mutlaka ara alım gerekiyor. MMU gibi tamamen teknoloji odaklı bir aracı TR'nin 2023'de uçurması çok çok zor bana göre. Altay tankı bile yılan hikayesine döndü. Örtülü ambargolarla vs. MMU'da yılan hikayesine dönecektir bence.
Oradan oraya savrulan saçma sapan bir Türk dış politikası var maalesef. Malum şahsın elinde terörle mücadeleden başka bir şey kalmadı. Onunda ekmeğini yatsın kalksın Bayraktar Tb2'ye dua etsin onun sayesinde yedi hep.
 
Savaş emrini meclis verir, ordu değil. Ordu emirleri uygular.
Savaş değil vur emrinden bahsediyorum. Önceden belirlenen angajman kuralları vardır ve pilotlar bunu uygular. Ani bir ihlal etmede ne meclisin, ne tek kişinin emri beklenir. Hava kuvvetleri komutanı ya da genelkurmay onaylar, vurulur.

Şehir efsanesi.
Şehir efsanesi olsaydı 90'larda Türkiye bu konu için ABD'yi ayaklandirmazdi. Kilit yiyen uçaklarımız ve bunları yaşayan pilotlarımız gerçek. O baskı altinda uçmak da artık ne kadar kolaydır tahmin edemeyiz :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı