14 ayda LGS'ye nasıl çalışılır?

Arkadaşlar, şu an 7. sınıfım. 14 ay var. LGS'ye nasıl başlamalıyım çalışmaya? Sadece 8. sınıf soracaklar ama o konuların temeli de 6 ve 7. sınıf. Ne yapayım, nasıl başlayayım?
Öncelikle süre önemli değil verimli çalışmak daha önemli kendine belirli bir düzen kurman lazım bir program gibi 12 saat çalışmanın hiçbir getirisi olamaz çünkü o kadar çalışarak ezberlemekten başka hiçbir şey yapmazsın arkadaşların öyle bu kadar saat çalışıyorum vs. diye hava atarlarsa aldırma çünkü onlar da ezberleyerek yapıyorlar demektir mesela bir soru tipi vardır sen sorunun çözümünü ezberlersen yine aynı şekilde çözülen benzer bir soruyu yapamayabilirsin ama mantığını kavrarsan görsen tanırsın ve yaparsın çünkü sorgulayarak yaptığın için hem unutmazsın hem de başarılı olursun. Mümkünse dershane veya özel hoca gibi çözümlere başvurulabilir.
 
7. sınıfta pek LGS için yarayacak konu yok belki paragraf çözebilirsin. Ama sana kesin önerim yaz kurslarına katıl ben 7. sınıfın sonunda çalışmaya başladım ve şu an istediğim okula gitmiş bulunmaktayım.
Bir de bol bol kitap oku seneye ki sorular da 1sayfada 1 soru olarak gelince şaşırmazsın en azından hem de anlama yeteneğini geliştirir.
 
Arkadaşlar, şu an 7. sınıfım. 14 ay var. LGS'ye nasıl başlamalıyım çalışmaya? Sadece 8. sınıf soracaklar ama o konuların temeli de 6 ve 7. sınıf. Ne yapayım, nasıl başlayayım?
Dostum bak şöyle açıklayayım, kendini fazla yormadan, stres yapmadan 8. Sınıf konularını öğrenmeye çalış. Bu hem senin okulda ders anlatılırken sen önceden bildiğin için anlamadığın kısımları öğretmenine sormanı sağlar, ki böylece konuda eksiğin kalmaz , hem de diğerleri konuyu öğrenirken sen o konunun sorusunu çözüyor olmuş olursun. Özetle daha fazla çeşitte soru görmüş olursun. Unutma, eğer bir test kitabı sana kolay gelmeye başlıyorsa, biraz daha zoruna geç. Kolay soruları herkes çözer, önemli olan zor soruları önceden tanımak. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi, 13 saat çalışmak cidden çok fazla. 13 saati sadece sınava 1 ay kalmışken hiçbişi bilmiyorsan çalışırsın. O yüzden sakin ol, kendini yorma. Her gün eve kendini kapatma, inan bana eğer dışarı çıkmayıp ders çalışırsan daha kötü etkilenirsin. Arada dışarı çıkmayı unutma. Ve en önemli kural: Sakın sınava az kalmışken ben bunları zaten öğrendim diyip salma. bu çoğu öğrencinin yaptığı bir hata. Bir koşu yarışı düşün. İlk başta en hızlı olan mı yarışı kazanır yoksa sonda en hızlı olan mı? Eğer sınava az kalmışken bırakırsan, seni son düzlükte geçerler. Benim çoğu arkadaşıma öyle oldu. Denemeden 460 470 alan kız 420 ile sınavdan çıktı. Denemelerimiz de sınava göre daha zordu. Aynı şekilde denemelerden 400 alan çocuk da 470 aldı.

Bol şans!

(Bu arada yazmayı unutmuşum, soru sayısı olarak günde 100-200 civarı soru çözmen gerekiyor 8. sınıfta)
 
Unutma, eğer bir test kitabı sana kolay gelmeye başlıyorsa, biraz daha zoruna geç. Kolay soruları herkes çözer, önemli olan zor soruları önceden tanımak.

Buna bir ekleme yapacağım şimdi eğer seviyeniz düşük ise yani temel yoksa kolay kitaplardan başlayın sonra daha zoruna geçin çünkü temel zayıf ise temelini oturtmanız için önce temelden başlayacaksınız böyle yapılması daha uygun olur ama seviye orta gibi ise karekök gibi bir kitaptan başlayıp zorlayıcı kitaplara geçmek mantıklı çünkü o kitaptaki soruları temelsiz çözemezsiniz ayrıca motivasyonunuz da düşer bu da başarıyı etkiler.
 
Ben sadece son sene çalıştım. 1. dönem berbattım, doğru düzgün çalışmadım bile. 2. dönem program hazırladım ve pandemi başladı. Pandemi benim işime geldi. Sabah kalkar bir deneme sonra mola sonra da 110 soru ve konu tekrarı yapar günü bitirirdim. Sonuç olarak %1'lik dilime girdim ve nitelikli bir lise kazandım. Sana da tavsiye ederim.
 

Geri
Yukarı