Letgo Dolandırıcılığı

Geçmiş olsun, umarım zararınız fazla değildir.
 
Suçu letgoya atmakta güzelmiş.. Telefonu ilk teslim edip sonra EFT ile para beklersen olacağı bu. Hata yapmışsınız polise açıklasanız polis bile güler size.
 
Dostum yaşadığın olayda senden kaynaklanan iki farklı hata bulunuyor. Parayı almadan ürünü karşı tarafa vermiş olman ve alıcı ile senin arandaki ticaret tam olarak gerçekleşmemiş durumda iken alıcı ile yaptığın konuşmaları silmen. Adamın ismi ve fotoğrafı ile polise gitmenin yararı olacaktır belki ama karşı taraf bu bilgileri de başkasından almışsa yapabileceğin hiçbir şey kalmıyor.
 
Letgo büyük oranda dolandırıcıların meskeni olmuş durumda. Cihazı direk vererek ilk hatayı , sözleşme yapmadan kimlik fotokopisi almadan satış yaparak ikinci hatayı yapmışsınız. Adamın bu kadar kıvırmadan sonra parayı vereceğini sanmam. Yine de polise gidin muhtemelen hadi yeğenim derler ama yine de şansınızı deneyin.
 
Yanlış yapmışsınız. Para almadan mal verilmez. Belki şöyle yapabilirsiniz ki bu söyleyeceğim şeyin sizin durumunuzdan çokta farklı değil. Polise gidip telefonunuzu çaldığını söyleyin parayı vereceği üzere telefonumu aldı kaçtı dersin. Eğer telefonun imei numarasını biliyorsanız işlem yaparlar bence. Hatta eğer telefon apple ise apple müşteri hizmetlerini arayarak telefonu kitletebilirsiniz. Ama bu işlemlerin herhangi birini yapmak için imei numaranız şart. Ayrıca telefonunuz apple ise eski apple kimliğinizde gerekli olabilir.
 
EFT ile satış yapılmaz. O parayı hesabınızda görmeden telefonu vermemeniz gerekiyordu.
Daha önce EFT yüzünden dolandırılan bir sürü insan gördüm. EFT iptal edilebiliniyor çünkü.

Siz de gidip ürünün faturası varsa çalıntı telefon şikayetinde bulunun. Telefonu sizden satın aldığını söylese bile parayı verdiğini kanıtlaması gerekir. Hattaha korkup parayı direkt vericeğini düşünüyorum.

İşte bu yüzden bir satış yaparken havale kullanın. Hem kanıtlanabilir, hem de parayı gönderdikten sonra iptal edemiyorsun.
 
Tek yapabileceğin şey, telefonun faturası varsa eğer çalıntı ihbarı yap.
O zaman telefonuna uğraşmadan kavuşursun. Faturan da yoksa eğer adamın insafına kalmış.
 

Geri
Yukarı