Matematiği hiç yapamamak

iltnoztmr

Femtopat
Katılım
12 Mayıs 2021
Mesajlar
10
Selamlar. Biraz uzun olmuş ise özür dilerim. Bu sene LGS'ye girecek bir öğrenciyim.

6 ay çat pat da olsa biraz çalıştım, yaklaşık 2 aya yakın bir süre psikolojik sebeplerden dolayı ara verdim. Hâlâ konu eksiklerim var. Türkçe ve feni halledebileceğimi düşünüyorum. Diğer derslerim çok iyi fakat matematiğim sıfır. Temelim yok, utanarak söylüyorum ama çarpım tablosunda bile takılıyorum. Ne yapacağım? Her gün stres oluyorum. Hedeflediğim lise 415 puan istiyor. Hayatımda hiç matematik yapamadım, yapamıyorum. (Özel ders aldım, dershaneye gittim, denemelerde 2 net üzerine çıkamadım.) Deneme sınavlarında genellikle aşırı panik yapıyorum ve sorulara odaklanamıyorum. Lisede düzeltmeyi hedefliyorum. Zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkürler, iyi günler dilerim.
 
Matematik sabır işidir benim matematik notlarım 25-30'larda geziyordu 3 yıl çok sıkı çalıştım matematiğe bütün temelleri sil baştan öğrendim şu an 80-100 garanti alıyorum. Temelini geliştirmeye bak. Antrenmanlara Matematik kitabı vardı o işe yarar.
 
Selamlar. Biraz uzun olmuş ise özür dilerim. Bu sene LGS'ye girecek bir öğrenciyim.

6 ay çat pat da olsa biraz çalıştım, yaklaşık 2 aya yakın bir süre psikolojik sebeplerden dolayı ara verdim. Hâlâ konu eksiklerim var. Türkçe ve feni halledebileceğimi düşünüyorum. Diğer derslerim çok iyi fakat matematiğim sıfır. Temelim yok, utanarak söylüyorum ama çarpım tablosunda bile takılıyorum. Ne yapacağım? Her gün stres oluyorum. Hedeflediğim lise 415 puan istiyor. Hayatımda hiç matematik yapamadım, yapamıyorum. (özel ders aldım, dershaneye gittim, denemelerde 2 net üzerine çıkamadım.) Deneme sınavlarında genellikle aşırı panik yapıyorum ve sorulara odaklanamıyorum. Lisede düzeltmeyi hedefliyorum. Zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkürler, iyi günler dilerim.

Matematik hariç diğer dersleri fullerseniz, matematiktende bir 6D 15b yaparsanız 415 puanı geçiyor. Ama diğer derslerden boş bile bırakmamanız lazım.
 
Matematikte iyi olmak zorunda değilsin. Matematik senin alanın olmayabilir. Günümüz eğitim sistemi nereden tutulsa elde kalıyor. Bu konu bunun bir örneğidir. Bir öğrenci matematik yapamadığı için kendini kötü hissetmemeli. Daha keyif aldığın, daha başarılı olduğun alanlara yönelebilirsin. Veya kendine öğrenme stratejileri geliştirebilirsin. Belki de mevcut çalışma şeklin senin öğrenmene olanak tanımıyordur.
 
Anlıyorum hocam. Zaman kalırsa matematiği zorla anlamaya çalışacağım, 6D belki yapabilirim. O da olmadı matematiği boş bırakacağım artık, yapacak bir şey yok.
Matematik hariç diğer dersleri fullerseniz, matematiktende bir 6D 15b yaparsanız 415 puanı geçiyor. Ama diğer derslerden boş bile bırakmamanız lazım.
 
Elinden geleni yap ve ben de senin gibi eskiden çok heyecanlanıyordum matematikte ben bu heyecanımı fenden başlayarak ve matematiği en sona bırakarak çözdüm sen de öyle yapabilirsin🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı