Askeri Alanda Türkiye, Orta Doğu'da 1. Sırada!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Global FirePower sonuçlarına göre Türkiye askerî güç olarak Orta Doğu'da 1. sırada. Yine Global FirePower'a göre askerî güç olarak dünya çapında 11. sıradayız. Elbette bu bilgiler %100 doğru diyemiyorum ama bu kadar yüksekte olmamız beni inanılmaz mutlu etti. İnşallah daha da yükseliriz ve bu ülkenin çalışkan gençleri olarak yükseltmek adına elimizden geleni sonuna kadar yaparız. Kaynak:2021 Military Strength Ranking
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artık ordu gücü nükleer güce bağlı değil, sahada teknoloji konuşur. O kadar savunma sistemi varken nükleer füzeler daha varamadan yok ediliyor. Türkiye'nin üst sıralarda olmasının başlıca sebebi ise iha ve SİHA'lardır.

Nükleer güç, rakibi korkutmak ve caydırmaktan başka bir işe yaramıyor. Yaramıyor dediğim gerçekten tahrip gücü çok yüksek silahlar bunlar ve öyle tüfek mermisi, el bombası gibi temiz bir teknoloji değil maalesef. Bu sebepten ötürü tabiri caizse kimsenin kullanmaya maçası yemiyor. Bugün hala Ukrayna'da ve Japonya'da(Japonya için emin değilim temizlenmiş olabilir) nükleer patlamaların etkisini temizlemeye çalışıyorlar. Yıllar önce soğuk savaş döneminde ABD ve Rusya silahlanma yarışına girdiğinde nükleer silahlara çok önem verdiler ama artık büyük yoğunluklu savaşların önemli olmadığı, bu savaş konseptinin hiç kimseye fayda sağlamadığı, hem ekonomik hem insan gücü bakımından çok yıprattığı da göz önüne alınarak, düşük yoğunluklu savaş konseptine geçmenin(gayri nizami harp diğer adıyla asimetrik savaş modeli) çok daha az kayıpla daha verimli olduğu anlaşılmıştır. Dünyada da nükleer silahlanmayı kademeli olarak azaltma anlaşması vardı diye hatırlıyorum yanılmıyorsam. Kısacası nükleer silah sahibi ülkeler, hem kullandıkları zaman büyük bir savaş suçu işlediği için çok yüklü miktarda savaş tazminatı ödememek için, hem de dünya kirliliğine çok büyük katkı sağlayacağı için kullanmazlar(bunun içinde ayrı bir cezai işlem vardır diye düşünüyorum). Kaldı ki nükleer silahla bir yeri vurduğun zaman sadece orayı vurmuş olursun, eline bir şey geçmez. Orayı almak istiyorsan silahlı kuvvetlerinin orayı ele geçirmesi gerekli. Yoksa orayı vurduğuyla kalır. Günümüz savaşları artık asimetrik muharebeler ve ekonomik savaşlar devri.
 
Şov mu? 1. gara operasyonu hakkında bilgin var mı senin?

Bilgisizlik ile yazılan bir cümle sadece.
Bana hiç masal anlatmaya çalışma bir asker çocuğu olarak ve bu sene en çok istediği MSÜ'ye kavuşmaya çalışan bir birey olarak sende daha çok şehit, gazi tanıdığım, gördüğüm askerler var.
Senin kaç tane arkadaşının babası çenesine şarapnel yedi? Ya da baban hiç doğuya, Afganistan'a Suriye'ye göreve gitti mi?
Yok daha fazla istersen ailemde asker kökenli şehit gazi de çok. Kısaca bu duyar bana sökmez.

True Patriot. 🤣 🤣
 
Bana açıp kapattığına dair kaynak gösterir misiniz? Ben bilmiyorum.

Buna dair şu an bulamayacağım. Ama bulunca atacağım.
Bu arada sağlam denilen ihalar hakkında şimdilik bulduğum haber kaynağı.

Heron işi sanıldığı aksine zarar oldu.
 
Türkiye'nin alım gücü düşük diye çok kötü, başarısız bir ülke olarak görmeyin. Türkiye, askeri bakımdan çoğu ülkeye nazaran ileri bir seviyede. Ayrıca bir savaş sırasında veya operasyon sırasında teknoloji ne kadar gerekli olsa bile, o iş teknoloji ile bitmiyor. Kara operasyonları her zaman daha önemlidir. Kara operasyonu olmadan bir savaş kazanılmaz veya bir bölge temizlenmez. Bu kısımda askeri eğitim ve bu askerlerin başındaki kişi ve askerin kendisi önemlidir. Türkiye'nin ben şahsen vatan sevgisi küçüklükten aşılandığı için bu kısımdan çok iyi olduğunu düşünüyorum. Yani Ermenistan ve Azerbaycan çatışmalarında olduğu gibi Türk askerinin bir olayda Ermeni askerler gibi kaçacaklarını düşünmüyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı