LGS son 1 ay kala çalışılır mı?

Eğer konuları biliyorsan cidden yaparsın merak etme.Zararın neresinden dönersen kârdır.Hemen git yeni nesil soru çöz.İyi olduğun dersleri çalışmayı azalt,çalışmanın yarısını matematiğe ver.Sakin ol ve sakın panik yapma.Yanında ''19 gün kala kazanamazsın'' diyen varsa onlara kapa kulağını.Dinleme onları.İstersen yaparsın.Yada en azından LGS'den çıkınca ''Off,çalışmadım yapamadım!'' diyeceğine ''Off,çalışdım yapamadım!'' dersin.Dene.Bir hafta bile kalsa çalış...
 
Böyle fen lissesine can feda. Şu an dilimi %10 olmuş. Bizim burada %2-%3'e fen lisesi var en yüksek.

Nakille gelmiştim. Aslında başka bir okuldaydım ama bazı şartlar nedeniyle buraya nakil oldum. Memnunum ama sene başından beri matematik ve edebiyat harici derslere ilgilenmedim. Sadece giriyordum o kadar.
 
Hocam günlük olarak nasıl çalışıyordunuz?

Bende şu an 10. sınıfa gidiyorum. Yüzde 5'lik dilime girdim. LGS'yi kazanmanın yolu normal bir düzende çalışıp (günlük 150-200 soru aralığı) son üç ay ciddi anlamda köpek gibi çalışmak(zor kaynaklar ve yeni nesil sorularla) ve deneme çözmektir. Yapamadığınız soruları sormaktan çekinmeyin hatta herkese sorun. LGS'ye girecek kardeşlerime naçizane bir tavsiyemdir.
 
5. sınıfta araba çarpmıştı 2 ay okula gidemedim 6. sınıfta ameliyat olmuştum 3-4 ay okula gidemedim 7.sınıfta tekrar ameliyat olmuştum 1 ay falan okula gidemedim.

Bunlar çalışmaya engel değildir. 5 ay gibi bir sürede bile sıfırdan fen lisesini kazanabilirdiniz ama artık çok geç, konu eksiğiniz varsa sınavda en çok hangi konudan çıkıyorsa ona çalışın eğer eksiğiniz yoksa sadece deneme çözün.
 
Peki günde 3 saat çalışsam her bir dersden LGS son tekrar var YouTube da onları izlesem ve günde atıyorum türkçeden 50-60 soru çözsem olur mu?

Sizin durumunuza bakarsak 3 saat az gelebilir. Eğer güzel bir okul istiyorsanız güzel çalışmanız lazım. Türkçeden bol bol paragraf çöz her ne kadar konuyu sorsalarda uzun sorular geliyor. Çözdüğün paragraflar her ders için yardımcı olacak. Umarım iyi yerlere gelirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı