GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

Systemd'nin sisik olmasi, ya da masaustu ortamlarinin sisik olmasi gercekten benim kullanimimda bir şey degistirmiyor. Masaustu ortamlari dusuk sistemlerde etkiler ancak Systemd'nin "kotu" olmasindan ciddi bir sekilde etkilenen birisini gormedim ben. Aslinda bu kisiden kisiye gore degisir. Ben gercekten sistem konfigurasyonu yaptim ve bircok zor(?) dagitimi deneyimledim ana makinede, bircok standalone pencere yoneticisi kullandim. Bircok problemi kendi basima cozdum. Ancak bunlar benim için bir deneyim. Şu an kullanici dostu bir dagitim kullanıyorum. Belki bunlar ne alaka diyebilirsiniz ancak "kullanici dostu" dagitimlari kucuk gormek ile her programi sisik gormek ayni kafa bence.

Tartışmayı bırakalım artık, güzelim konu kilitlenecek.
 
Systemd'nin sisik olmasi, ya da masaustu ortamlarinin sisik olmasi gercekten benim kullanimimda bir sey degistirmiyor. Masaustu ortamlari dusuk sistemlerde etkiler ancak systemd'nin "kotu" olmasindan ciddi bir sekilde etkilenen birisini gormedim ben.
Bunu şöyle destekleyebilirim: RHEL, Debian, Ubuntu gibi server işletim sistemleri systemd kullanıyor. Büyük firmalar tarafından kullanılan, özellikle serverlarda kullanılan dağıtımlar bunlar. Eğer sorun oluyor olsaydı başta en kritik işi yapanlar server ve scientific calculation işi ile uğraşanlar ve buralarda para var. Eğer Systemd'nin sebep olduğu bir sorundan dolayı serverları çökseydi yada bir sorun yaşasalardı eminim ki bununla ilgili itsfoss gibi sitelerde haber görürdük ve özellikle anti-systemd tayfasından 1 milyon kere dinlerdik. Bu tür hikayeleri hiç dinlemek zorunda kalmadığıma göre pratikte hiçbir sorunu yok.
Suan kullanici dostu bir dagitim kullaniyorum. Belki bunlar ne alaka diyebilirsiniz ancak "kullanici dostu" dagitimlari kucuk gormek ile her programi sisik gormek ayni kafa bence.
"Kullanıcı dostu dağıtım" demek senin için işleri kolaylaştıran dağıtım demektir. Şahsen ben de Ubuntu tabanlı dağıtımları çok severim. Bu dağıtımlarda yazıcımı tak-çalıştır kullanabiliyorum. Fedora'da foo2zjs paketini kurmam gerekiyor ama AUR'daki nightly paketi derlemek kadar sinir bozucu değil. Kullanıcı dostu dağıtımlar benim işime odaklanmama gayet yardımcı oluyorlar. Daha önce Manjaro Linux'un live diskinden bir grup listesi yapıp öğrencilerin sunumlarını, kimin ne konuyu işleyeceğini, gruplarda kimlerin olacağını, cartı curtunu planlayıp Whatsapp üzerinden sınıf grubu ile paylaşmıştım. Bilgisayarımın dar zamanda işimi zorlaştırmaması güzel bir his.
Bir de Linux sanki bilgisayardan epik seviyede anlayan kişiler içinmiş gibi hissediyorum, çok kafamı karıştırıyor nedense.
Buradaki tartışmalara bakıp da gözünde büyütmene gerek yok. Zaten bunun için kızıyorum konuya. İçin rahat olsun, Linux dağıtımları özellikle bugün herkesin kullanabileceği ve anlayabileceği bir hale geldi. Eğer şu an bir foruma girdiysen internet ve forum kullanmayı biliyorsun demektir. Linux kullanırken google.com ve forumlardan yararlanırsın başta. Başlangıçta Linux Mint öneririm. Nvidia kartın varsa konu açmanı öneririm. Eğer etiketlersen bakarım :)
 
Son düzenleme:
Linux masaüstü ortamlarını yorumluyoruz ve değerlendiriyoruz konusu kapanınca yeni konu açmak yerine eski konuları gün yüzüne çıkartmak istedim.

Arch Linux iyidir fakat Fedora benim için daha iyi.

Fedora 34.png

 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı