GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

Neresi? Kurulumu TUI installerı sayesinde Arch'tan 10 kat daha kolay. Package Manager'ını öğrenmek desen 10-15 dakika. Runit ise dokümantasyona bakarak rahatça öğrenilebilir az İngilizce ile.

Zorlugu cikaran şey bunlar degil Void'de, gercek makinede birkac hafta kullanmayi denerseniz anlayabilirsiniz. Ayrica zor kurulan dagitim yoktur, kotu dokümante edilmis dagitimlar veya dokümantasyonu okumayan, ya da sabirsiz kullanicilar vardir.

Son düzenleme:
65 GB boş alanım var. Arch yanına Gentoo kuracağım galiba. Sonra yaz boyunca lfs ile uğraşırım :D
Lfs zor, ben daha Gcc'yi doğru düzgün compile edemedim, blfs de daha beter diyorlar. Gcc'yi compile edebilecek bir şekilde derlediğim zaman yaparım, şu anda tek yapamadığım kısım o. Galiba sorun bende değil, çünkü en son denediğimde lfs kitabında geçmeyen bir libraryi kurmamı istiyordu, elle kurmaya çalıştığımda da olmamıştı.

Sağladığı kolaylıklar olabilir amaa... O derleme süreleri insanı sinir hastası eder😤
Gentoo kullanmak için sabır lazım fakat bende sabır olmamasına rağmen kullanıyorum 😀

Lfs zor, ben daha Gcc'yi doğru düzgün compile edemedim, blfs de daha beter diyorlar. Gcc'yi compile edebilecek bir şekilde derlediğim zaman yaparım, şu anda tek yapamadığım kısım o. Galiba sorun bende değil, çünkü en son denediğimde lfs kitabında geçmeyen bir libraryi kurmamı istiyordu, elle kurmaya çalıştığımda da olmamıştı.
gcc'nin hata vermesinin sebebi glibc idi, söylemiştim sana :D glibc'nin versiyonunu ve gereksinimlerini hallettikten sonra paşalar gibi çalışıyor.
Verdiği fotoğraf bayağı yeni bu arada.
  • Bir init sisteminde olmaması gereken bir sürü ekstra yazılım ile geliyor.
  • Daha yavaş.
  • Yıllardır düzeltilmeyen bir sürü sorun. (fotoğrafta gösterilenlerden bahsediyorum ve hayır çoğu hala düzeltilmedi)
Systemd sadece bir init sistemi olup bir sürü gereksiz ekstra yazılım ile gelmeseydi ve unix felsefesine uysaydı, bu kadar nefret eden insan olacağını sanmıyorum.
Ben şahsen gereksiz yazılımlardan kullanmıyorum, ama tek sebebi bu değil.
Benden önce davranmışsın :D plymouth, google dns, busybox gibi servisler hala barınıyor ve timedatectl, network ve locale servisi de hala barınıyor. @Scorpio55 Systemd hala bloat hocam.

Bir kaç kişinin damarına basmışım sanırım, gerçek makinede void kullanmanın zorluğundan bahsedip bu zorluğun nedenlerinden bahsetmemeniz ilginç; "Ana makinede de deneyin zorluğu görün." "Bu arada sanal makinede denemekten çok, gerçek bir makinede dene. O zaman farkı anlarsın." , "Zorlugu cikaran şey bunlar degil Void'de, gercek makinede birkac hafta kullanmayi denerseniz anlayabilirsiniz." voidin yeterli bulmadığım dökümantasyonu, reddit ve daha nice forumlar varken acaba hangi zorluğu aşamayacağımı düşünüyorum, bu zorluğu gelin biraz daha açalım isterseniz. Gentoo'ya zor demişim fakat "zor" kelimesinden kast ettiğim kendisini anlayıp kavramanın gerektireceği zaman miktarı yani diğer bir değişle "uğraştırıcılığı" idi. "Gentoo da zor değil bu arada, aklında olsun." evet gidip 10-20 saat okursam üstüne düşersem değil. Zorun üstesinden gelmiyorsunuz uğraştırıcılığın üstesinden geliyorsunuz ve bununla elitist olmaya devam ediyorsunuz devam böyle. Systemd nin KISS felsefesine uymayıp bir sürü extra şeyle gelmesi ve bir şeyi iyi yapmak yerine birçok şeyi yapmaya çalışmasına, overengineered ve bloated olmasını problem etmiyorum. Runit ve openrc mi kullanıyorsun tamam peki neden unix felsefesine uymuyor, saygı duyarım, bloated ve çok ram yiyor, yavaş, bırak bu işleri 4gb RAM dan az pc satılmıyor artık ve başka init sistemine geçsen verse verse 50mb ram max kazancın ayrıca hayır yavaş falan değil boot speed test 3-5 saniye geride kalması yavaş olduğu anlamına gelmiyor. Ve evet kendime göre konuşuyorum ve bunda bir problem görmüyorum, iyi günler.

Koyu temada sitenin rengi hep böyle mi olacak yoksa bir hata falan mı bu? Rezalet gözüküyor bence şu an. Eski renkleri de çok nordvari olduğu için sevmiyordum fakat en azından bir uyum vardı aralarında. Özellikle arka planın tam siyah olması aşırı rahatsız edici, mavi renkler de çok kontrast yapmış arka plan çok koyu olduğu için. Kör oluyorum...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı