YKS'de 320K sıralama geldi (EA)

neolsunismim

Kilopat
Katılım
7 Nisan 2018
Mesajlar
534
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, 2019 yılından beri YKS sınavına girmekteyim ve özellikle bu sene çok çalışmama rağmen 320K EA sıralama yaptım. Çok kötü, farkındayım. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mezuna kalmayı tekrar deneyebilirsiniz ama aynı çalışma ile devam ederseniz pek bir şey değişmez bence. İstisnanız varsa ona bir şey diyemem. Gözünüze kestirdiğiniz bir bölümü yazabilirsiniz. Ama iş imkanı olmayabilir. Net bir cevap veremeyiz. Başkasının sözüyle de yapılacak bir şey değil.
 
3 senedir az veya çok hazırlanıp, bu sene çok çalıştığını söyleyen birinin, bu sıralamayı elde etmesi garip. Tabii sizin içiniz rahatsa ve böyle düşünüyorsanız bana bir söz söylemek düşmez.

Kendim hazırlandığım dönemde 1 sene mezuna kalmıştım ve buna rağmen çok yıpranmıştım. Sizin 1 sene daha kaldıracak gücünüz varsa denenebilir veya diploma sahibi olmak açısından, bu duruma uygun bir bölüm tercih edilebilir. Sanırım bu kadar denedikten sonra istediğimi yapamasam, iş hayatına atılırdım.

Birikim varsa ticaret, dükkan sahipliği bir seçenek olabilir ilgi alanına göre. Birikim yoksa da kapı kapı dolaşıp, iş aramanız gerekecek. Garsonluk olabilir, mezuna kalmış olduğum senenin yazında bunu yaparak sonraki senenin kitap, eğitim masraflarını karşılamıştım. Yaz bitişinde de ders çalışmaya başlayıp puanımı eskiye nazaran kabul edilebilir bir noktaya çekmiştim.

Bu konu fazlasıyla size bağlı. Hayatınızı etkileyecek kararlar için öneri almak pek doğru değil.
 
Moralini bozmak hiç istemem ama 320K hiç iyi değil dostum. Psikolojik oalrak kötü değilsen ve ailen laf etmiyorsa bir yıl daha mezuna kalmalısın bence. Bu sıralama ile pek bir şey olmaz maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı