Siyasi konular artık yasaklansın

Yasaklanmalı mı?

  • Yasaklansın

  • Yasaklanmasın

  • Kararsızım


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Kimileri insanların gözünü açıyor diyor da katılmıyorum. Herkes bildiğini okur bir insan ancak bazı şeylerin ucu kendisine dokunursa fikir değiştirir.
İstisnaları oluyor.

Bir laf vardır bildin mi siyasetle uğraşmayanlar aptallar tarafından yönetilmeye mahkumdur diye!
Yanlış bir laf. Aptallar tarafından yönetilmeyen ve siyasetle uğraşmaktan (siyaset konuşmaktan) nefret eden ülkelerin sana listesini çıkarırım. :D

Siyaset konuşmak insanı bilgilendirmiyor, sadece fanatizmin yayılmasına neden oluyor. Herkesin kendi iradesi var, çoğu gelişmiş ülkede de siyasetle hiç alakası olmayan insanlar sadece partilerin neler vaat ettiğine bakıyorlar, bu vaatlere uymayanları da o koltuklarda tekrar tutmuyorlar.
 
Hocam benimki açılıyor.

Dünya siyaseti tartışılsın ama Türkiye'de ortam belli. 1 kişi fi tarihinden beri yönetiyor, son seçimle gelmiş birisi olsa veya 90'lar olsa rahatça konuş. Bu saatten sonra kime neyi anlatıyorsun. İnsanlar aç kalırsa kendi babalarını, inandıkları şeyleri bile bırakır ama birazcık doyurdun mu tamamdır kralı gelse, sabah akşam anlatsan değiştirmez fikrini. En son sana haklısın der ama ilk fırsatta bildiğini okur. Burası Türkiye, burada her alanda herkes kendi cebini ve karnını düşünür iş, siyaset, futbol hatta ikili ilişkilerde bile.
 
Demek ki oraların insanları siyaseti doğru yorumluyor. Bizdeki gibi değil.
İşte konu bu. Siyasetle uğraşmak ya da sürekli siyaset tartışmak yorumlamanı sağlamıyor. Oradaki insanlar mı sence doğru olanı yapıyor? Ya da siyasi durumu belli olan biz mi?

Siyaseti ne kadar az konuşursan insanlar o kadar az ayrışırlar. Önemli olan gece gündüz siyaset konuşmak değil, kendi istediğin geleceği verebilecek partileri, vaatlerine bakarak tespit etmek. Bunu yapmayan partiyi de orada uzun süre tutmamak.
 
Yasak zaten. :D

Doğrudan siyasi konu açılamaz.

Belirtildiği gibi, doğrudan siyaset zaten yasak. Lakin ülkenin ekonomik durumu falan tartışıldığında dolaylı olarak konu siyasete bağlanıyor. Bu durumun önüne geçemezsin, geçilmesi de mantıksızdır. Çünkü insanların bu tarz konularda fikir alışverişi yapıp doğrunun veya yanlışın ne olduğunu birbirleriyle paylaşmalıdır.

Düşünmeye vakti olmuyan insanların, düşünenlerin konusunu görmesi lazım..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı