Korsan kullanmam çok mu kötü bir şey?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korsan kullanım kötü bir şey tabii. Hem maddi gücün hem vicdani meziyetlerin gelişir de maddi gücün doğrultusunda karşılığını verirsin umarım.
 
Her şeyin üçkağıtcılığına başvuran milletimiz, korsan oyun denince "auuuuuvv" oluyor.
Arkadaş, 13 yaşında biri parası yok diye oyun oynayamıyorsa, kimse kalkıp oynama o zaman diyemez. Çatır çatır korsan oynar. Parası olup da korsan oynayanları ben de kınıyorum fakat parası olmayıp mecburen korsan alanlara kimse bir şey diyemez, kusura bakmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kötü bir şey bende bunun farkına 1 yıl önce vardım. Ondan sonra ise tüm korsan oyunlarımı sildim. Yatırdım karta parayı sonra Stardew Valley alacaktım. Dead Cells adlı bir oyunun videosunu gördüm ve onu aldım. Şimdi pişmanım oyunda 2 saati geçtim ve iade edemiyorum. 40 TL civarı paraya yazık oldu. Fakat en azından oyun yıllarca yapılmış ve uğraşılmış bir şey. Oyuna yıllarını veren ve emek harcayan bir ekibe birazda olsa katkı sağladıysam ne mutlu bana. Tabii yaptığın kötü bir şey. Fakat dediğin gibi ülkenin ekonomisi buna el vermiyor. Bende yıllarca korsan kullandım. Merak etme bir gün paran olunca oyun alırsın ama benim gibi yapma. Oyun almadan önce çok dikkatli düşün. Çünkü sonradan pişman olursan ve iade şartlarını geçersen iade edemezsin. Ayrıca millete bakma parası olup ta oyunu korsan oynayanda var. Gerçekten böyle insanlara aşırı sinir oluyorum.
 
Kısa ve öz: Paran yoksa kötü bir şey değil.

Benim kartım yok alamıyorum. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi bir oyun için 2-3 yıl uğraşırsın. Bir tane adam gelir yaptığın oyunun korsanını çıkarır senden daha fazla kazanır? Adalet mi bu? Ha bir de Steam'de bir sürü ücretsiz oyun var bak mesela Unturned bir sürü server var arkadaşlarınla oynayabiliyosun PvP oyunları, strateji oyunları vb. ama korsanda korsan.
 
Ben 13 yaşında para kazanmayan birisiyim. Oyunları oynamak istiyorum fakat mükemmel ekonomimiz buna engel oluyor. Param olmadığı için oyunları mecburen korsan indirmek durumunda kalıyorum, bu yaptığım doğru değil fakat ben param olmadığı için hiç eğlenemeyecek miyim? Burada suçlu kim oluyor, ne yapmalıyım, korsan kullanmam çok mu kötü bir şey?
Bu şikayetini bir de şöyle düşün. 13 yaşındayım ve para kazanamadığım için hırsızlık yapıyorum.

Tabi ki senin korsan oyunu çaldığını oyunun yapımcısı hissetmiyor ama sonuçta bu oyunun bir kullanım hakkı ve lisansı var. Sana hayrına yapmıyor bu oyunu. O adamın da para kazanma derdi var.

Ne yapalım oyunlar çok pahalı gibi bahaneleri, ne yapalım arabalar çok pahalı o zaman araba çalalım sözünden bir farkı yok.

Sadece oyunu korsan indirmek çok kolay olduğu ve hesabını vereceği birisi olmadığı için insanlara suç değil gibi geliyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı