Tuş gıcırdaması yüzünden laptop iade edilebilir mi?

blackweather

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2019
Mesajlar
191
Öğrendiğim kadarıyla ilk 6 ayda hasarlanan ürünlerde iade veya değişim yapılabiliyormuş.
ASUS TUF FX506hc yi 1 ay önce aldım, boşluk tuşu gıcırdama yapıyor.
Servise göndersem iade veya değişim yapabilir miyim?
Cevap evet ise nasıl bir yol izlemem gerekir, kime muhatap olacağım, ASUS mu, servis mi, satıcı mı?
Gıcırdama sesi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
ASUS'u arayarak sormalısınız. Üzerinden zaman geçmeden hemen halledebilirsiniz. Benim görüşüm iade yapılamaz, ancak ücretsiz ürün değişimi yada klavye değişimi yapılması gerekli. Tabi, eğer bu o modellerde kronik bir sorunsa değiştirdik denilip aynı şekilde sorunlu bir klavye ile de gelebilir.
 
Gıcırdaması normal bir şey, tuşa yan taraftan basarak mekanizmasını bükmüş şekilde tuşa basıyorsunuz. Servise gitseniz bile değişim yapacaklarını sanmıyorum.

Onu özellikle ses çıksın diye yaptım. Normalde oyun oynarken baş parmağın sağ tarafını kullandığımız için yine oraya bir baskı yapıyor ve haliyle gıcırdıyor. 50 yaşındaki adam değiliz ki tek elle yavaş yavaş yazalım.
Aldığımdan beri bu laptop beni uğraştırıyor arada bir hoparlörden cızırtı geliyor ses kaydı aldım ama kayıtta belli olmuyor, bu sorun var diye göndersem sorun yok diyecekler, sürücü güncelleme sorunları oldu, sıcaklık değerleri falan.
Caps Lock tuşundan tık diye bir ses çıkıyor bastırınca arada bir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığımdan beri bu laptop beni uğraştırıyor arada bir hoparlörden cızırtı geliyor ses kaydı aldım ama kayıtta belli olmuyor, bu sorun var diye göndersem sorun yok diyecekler, sürücü güncelleme sorunları oldu.

Hoparlörden cızırtı gelmesi ASUS ailesinin belalı bir sorunudur. Bu sorunu ben de dahil olmak üzere bir sürü insan yaşadı. Kendiliğinden geçiyor.
 
ASUS'u aramanızı tavsiye ederim. Bugün bir müşterimin ekran kartı için aradım hemen yardımcı oldular. Eğer cihazınızda sorun olduğunu düşünüyorsanız en azından teknik servis ile görüşün ki belki kronik bir sıkıntıdır, hemen yardımcı olurlar.
 
İade edilecek bir durum yok, bana normal geldi. Asıl gıcırdama sesi duymak istersen Monster Abra kasasının elini koyduğun yeri incele bastırınca gıcırdıyor. İçinde yay sistemi var, plastik ile sürtüşmesinde çıkacak sesler. Hoparlör cızırtı sesi DTS yazılımından kaynaklı olabilir. Ben bu cızırtı sesleri, yazılımsal olduğunu düşünüyorum her ses tonunda olmadığı sürece.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı