Twitter'da öğrencilerin Online eğitim için açtıkları tag

EkmekArasiHDD

Megapat
Katılım
22 Mayıs 2016
Mesajlar
5.218
Makaleler
3
Çözümler
28
Yer
Ordu/Perşembe
Düşüncelerimi söylemek istiyorum. Zamanında bu öğrenciler yüz yüze eğitim diye ağlayıp zırlıyorlardı. Sürekli ama sürekli yüz yüze eğitim istediklerini ve bunun zorluklarından sürekli bahsediyorlardı. Ama ben gibi bazı kişiler bunun riskli bir hareket olacağını, korona virüsün yayılmasını çok daha hızlandırdığını ve daha da kötüleşeceğini söyledik. Bizleri sürekli linçlediler ve sürekli bize karşı çıktılar. Şimdi bu öğrenciler Twitter'da bir tag açmışlar OnlineEğitimSart adında. Acil online eğitime geçmek istediklerini söyleyip duruyorlar. Ben şöyle düşünüyorum; 1.5 yıldır evde otura otura iyice canları sıkıldı ve artık arkadaş ortamlarına akmak ve okuldan kaçıp dışarda gezmek istedikleri için vs. yüz yüze eğitim istediler (bunu da geçende birkaç işimi görmek için dışarı çıktım ve bazı öğrenci gruplarını sırtlarında çantayla okulda olmaları gereken saatlerde boş boş dolaştıklarını gördüm ve ordan çıkardım bu sonucu). İstedikleri de oldu. Yüz yüze eğitime geçtiler. 1.5 yılın özlemini, hasretini ve hırsını 1 günde çıkardılar şimdi canları sıkıldı yine online eğitim istiyorlar. Ama Fahrettin Koca, okulları kesinlikle kapatmayacaklarını ve korona kapanların tedavilerini olup eğitime devam edeceklerini söylediler. Eski bakan Ziya Selçuk'un yasını tutuyorlar hep beraber. Kusra bakmasınlar ama okula seve seve gidecekler. İnanın hiç acımıyorum. Türk gençliğine çoğu konuda hak versem de bile bazı şeyleri ciddi ciddi hak ediyorlar. Mesela bu durumu sonuna kadar hak ediyorlar. 2 dakika mantıklı düşünüp "aslında olabilir" demediler bile. İlla bir şeyi anlamaları için o şeyin başlarına gelmesi şart sanırım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
 
Ülke Jurassic Park'a dönerse çağ atlarız, bizim için iyi olur.

Önce zihniyetin değişmesi lazım. Boş boş online ya da örgün istemenin anlamı yok.
Aşı olmayan adamdan ne beklenebilir ki? Böyle böyle diye anlatıyorsun, yok. Akrabası korona oluyor, yoğun bakıma giriyor, o evdeki birisi aşı olmuş, ona pek bir şey olmuyor. Söylerken o aşılıydı zaten demesini biliyor ama kendisi hala aşı olmuyor.
 
Öğrenmek isteyen uzaktan eğitimi istemez. Üniversitenin son dönemini uzaktan eğitim ile tamamladım hiçbir şey bilmiyorum. Sıkıntılı bir dersim vardı onu geçmeme yaradı ama.
Hocam tamam uzaktan eğitim tabi ki yüz yüze eğitim kadar iyi olamaz ama burada sağlığımız ve küresel bir pandemi söz konusu. Bunların riskleri yüzünden online eğitimin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Belki liseleri falan açarlar ama üniversiteliler her günü diken üzerinde geçirecek işte "oda arkadaşım virüslü oldu mu? bana bulaşır mı?" vb. şeklinde.
İşte bir ülkede devlet yöneticileri işini yapmaz, her kafadan bir ses çıkarsa öyle olur. Virüsün patlak verdiği dönemde turizme izin verenler okulu kapatırlarsa linç yiyeceklerini iyi biliyorlar. Yoksa onlar da okulun kapalı kalması gerektiğini çok iyi biliyor.
Hem de ne linç. Ama biz geçimimizi turizm'den sağlıyoruz. Bunu da açmasalar sanırım çökerdik. Gerçi zaten çöküğüz ama neyse. Üretimin ü'sü olmayan bir ülke haline geldik.
 
Hocam tamam uzaktan eğitim tabi ki yüz yüze eğitim kadar iyi olamaz ama burada sağlığımız ve küresel bir pandemi söz konusu. Bunların riskleri yüzünden online eğitimin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Belki liseleri falan açarlar ama üniversiteliler her günü diken üzerinde geçirecek işte "oda arkadaşım virüslü oldu mu? bana bulaşır mı?" vb. şeklinde.
Turizm için tüm ülkeye yasak koyulacağına, AVMler açılacağına okullar açılsaydı. Ülkede para olmadığı için maalesef ilk vazgeçilen yerler okullar oluyor.
Uçaklar aylardır koltuk ayırmadan yolculuk yapıyor, AVMlerde yemek yerleri açık maske çıkarıp yeniliyor. Okulları açıp diğer yerleri kapatarakta ilerlenebilirdi.
 

Geri
Yukarı